Local

Scandal în Primăria Pașcani: Se cere demisia city-managerului! Cum se apără Mihai Bodoașcă

Publicat: 13 mai 2022
primaria pascani
Scandalul din primăria Pașcani a pornit de la taxe și impozite

Doi dintre consilierii locali au creat un adevărat scandal în Primăria Pașcani, după ce au cerut demisia city-managerului și îl acuză de apartenență politică, lipsă de rezultate și că stă pe Facebook în timpul programului de lucru. Mihai Bodoașcă răspunde vehement acuzațiilor, dând exemple de lucruri/lucrări finalizate

Sorin Olariu și Mihai Dediu sunt cei doi consilieri locali de la Pașcani care au scos în evidență problema pe care o constituie city-managerul orașului Pașcani. Aceștia consideră că Mihai Bodoașcă nu își îndeplinește corect atribuțiile de serviciu și mai degrabă caută să ajute și să favorizeze partidul politic din care face parte.

Scandal în primăria Pașcani din cauza city-managerului

Cei doi consilieri locali au început să se revolte împotriva city-managerului de la Pașcani în urma ultimei ședințe de Consiliu Local, unde nu s-a ajuns la un acord cu privire la taxele și impozitele pentru anul 2023.

„A început de la ultima ședință. A început să mintă și să manipuleze. A mai făcut-o de multe ori, dar parcă de când e în funcția de administrator public s-a mai liniștit, să zicem. Eu l-am crezut până la un punct, a fost campanie electorală, a avut nevoie de punct electoral, acum e în funcție și, din punctul meu de vedere, cei de la putere ar trebui să fie mai responsabili de ceea ce spun. Faptul că a mințit și a manipulat în sensul că a spus că noi ne-am abținut înseamnă că ar fi un vot împotrivă, deși ei, când erau în opoziție, 80 % din votul lor era abținere, dar atunci nu era «împotrivă», era doar abținere, la noi este. Nu este responsabil, minte primarul și viceprimarul, trebuie să punem punct, pentru că în momentul în care ești în administrație ai deja alt statut”, a declarat Sorin Olariu, consilier local Pașcani.

Sorin Olaru susține că în timpul serviciului nu ar trebui să fie făcute postări pe Facebook și nici politică, ci ar trebui ca persoana care este în funcția de city-manager să elaboreze planuri și proiecte pentru locuitorii Pașcaniului. Olariu consideră că nu s-a făcut niciun proiect de când acesta este în funcție, ci doar s-au semnat licitații și acorduri de începere a lucrărilor pentru proiecte care au fost inițiate de fosta administrație locală.

Acuzații grave între cei trei reprezentanți de la Pașcani

Mihai Dediu, consilier local Pașcani, pare a fi de acord cu Sorin Olariu, aducând argumente similare legate de modul în care Mihai Bodoașcă își execută funcția de city-manager.

„Noi am solicitat primarului să inițieze un proiect de hotărâre pentru modificarea taxelor și impozitelor locale, pentru că anul trecut le-a făcut fără să aibă calcule prealabile, motiv pentru care taxele și impozitele la Pașcani sunt foarte mari. Am sesizat că administratorul public, de când a fost numit în funcție, aproape doi ani, nu a făcut nimic. Ba s-a implicat în proiectul de la piață și a cerut tot felul de modificări și era proiect care nu se putea modifica și am ajuns la concluzia că  nu se mai poate face. S-a realizat un credit pentru care noi plătim astăzi dobânzi foarte mari, iar banii nu îi putem folosi. Iar de curând domnul Bodoașcă, cel puțin în ultimul timp, a început să facă politică în loc să își vadă de treaba lui, că e salariat din banii publici. Pentru asta, am solicitat primarului să caute un specialist pentru a fi înlocuit”, a declarat Mihai Dediu.

Acesta a mai precizat de procesul de stabilire a taxelor și impozitelor care a stagnat din pricina propunerii de a fi crescute. Din spusele lui Mihai Dediu, Bodoașcă ar fi dorit să crească taxele, fără a face anumite calcule de specialitate, astfel proiectul a fost întors în faza de studiu.

City-managerul consideră că cei doi consilieri îi aduc acuzații false.

„Acuzațiile celor doi consilieri sunt neadevărate și ar trebui să le priviți doar în cheie politică. Domniile lor sunt nemulțumite de faptul că «am îndrăznit» să-i critic, deoarece s-au opus prin vot, în Consiliul Local, unor proiecte importante pentru comunitate. Pentru calomnii, mă voi adresa instanței, celelalte declarații le voi trata din punct de vedere politic”, a susținut city-managerul din Pașcani, Mihai Bodoașcă, în legătură cu scandalul de la Primăria Pașcani.
Comentarii
  • De ce un orășel că pascaniul , are city manager și viceprimar ? Unul e urmașul șefului de la finanțe și unul e urmașul fostului primar rățoi. De ce doi copchii de nomenclaturiști sug la tzatza unui oraș sărac fara industrie , fără tineret și fără viitor. ?

  • Sorin Olaru da, e un tip cu coloana, dar papagalul ala de la PSD e un derbedeu. Un individ cu apucaturi de militian. Pacat de partid ca se asociaza cu astfel de indivizi dubiosi.

Adauga un comentariu