National

Scandal in USL. Antonescu: Ponta greseste, imi mistifica afirmatiile

Publicat: 04 nov. 2013
1
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, ca premierul Victor Ponta greseste atunci cand face declaratii cu privire la cei din Guvern care fac opozitie in privinta acordului cu FMI, precizand ca liderul PSD a fost indus in eroare de „interpretari mistificatoare” ale afirmatiilor sale, potrivit realitatea.net.
Antonescu a fost intrebat cum vede declaratiile lui Victor Ponta de la inceputul sedintei BPN al PSD in ceea ce-i priveste pe cei care fac opozitie din Guvern si nu doresc acord cu FMI.
„Greseste. Nu fac niciun fel de opozitie, sunt impreuna cu domnia sa la fel de responsabil de soarta acestui Guvern, desi nu sunt membru al Cabinetului. Din punct de vedere politic, ramane o responsabilitate comuna si toate eforturile pe care le fac eu sunt in favoarea acestui Guvern care ma reprezinta in egala masura si pe mine ca si pe Victor Ponta, PNL ca si PSD”, a spus Antonescu.
Liderul PNL a sustinut ca afirmatiile sale in privinta acordului cu FMI nu au venit sa puna in discutie actualul acord al Romaniei cu FMI.
„Aceste interpretari mistificatoare ale unor oameni care n-au inteles vad ca l-au indus in eroare pana si pe primul ministru. Eu am discutat despre teza, pe care o sustin si pe care cred ca o sustine oricine, ca nu-i o mare bucurie, ca nu e un semn de mare forta economica sa fii nevoit sa ai un acord cu FMI (…) Asta nu a insemnat niciun atac la adresa FMI, care e ca un fel de doctor – esti bolnav, te duci la doctor, dar nu inseamna ca vrei sa ramai acolo toata viata – cu atat mai putin un atac la adresa Guvernului, care in conditiile date pe care nu le-a generat el, nu acest Guvern a generat economia romaneasca sa ajunga la mana FMI, am facut afirmatiile respective si cine a avut urechi de auzit si minte de inteles sau buna credinta a facut-o”, a mai spus liderul PNL.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca liberalul Daniel Chitoiu conduce negocierile cu FMI si, in consecinta, el stabileste daca poate sa dea bani sau daca nu poate sa dea bani.
Ponta a adaugat ca „este usor sa vorbesti la televizor” si sa zici „sa dam bani”, el aratand ca ar trebui sa se treaca peste „povestea asta cu opozitia de la putere”.
„Am considerat ca e normal ca ministrul de Finante, vicepremier, sa conduca aceste discutii (cu FMI – n.r.) pentru ca nu mai vreau sa impartim Guvernul intre cei buni, care nu vor cu FMI, si vor sa se dea bani la toata lumea, si cei rai, care nu vor sa dea bani. Asa ca domnul Chitoiu daca poate da bani, daca nu poate nu da bani. Dar povestea asta cu opozitia de la putere cred ca poate o trecem de data asta. E asa usor sa vorbesti la televizor dupa care sa zici sa dam bani”, a spus Ponta.
El a aratat ca Guvernul are un ministru de Finante liberal, in care el, ca premier, are o incredere totala.
„Sunt convins ca domnul Chitoiu ne va prezenta si noua si colegilor sai de partid cea mai buna varianta posibila pentru bugetul pe 2014”, a spus Ponta.
El a precizat ca luni seara vor fi luate cateva decizii legate de buget si de modul in care va fi pregatit anul 2014 din punct de vedere fiscal.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, spune ca „nu este un lucru bun” ca Romania este sub acord cu FMI, el catalogand aceasta situatie drept una „nefericita si temporara” si un „handicap” intrucat tara noastra nu poate avea cu adevarat o politica economica.
„Nu e un lucru bun ca suntem sub acord cu FMI. Asta inseamna pentru Romania un handicap pentru care nu este de vina FMI. (…) A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se intampla multor tari din UE, este o situatie nefericita si temporara si planul nostru este cat mai repede sa iesim din aceasta situatie”, a declarat Crin Antonescu, duminica, la Sinaia, la dezbaterea „Romania pentru mediul de afaceri” organizata de PNL si la care au participat reprezentanti ai mediului de afaceri si tineri liberali.
Adauga un comentariu