Actualitate

Scandal în Vrancea intre salvamontişti şi jandarmi, după ce 12 persoane au fost salvate: „Jenantă atitudine, domnilor! Puteați să ne aduceți mulțumiri, v-am salvat și drona” – VIDEO

Publicat: 22 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal în Vrancea intre salvamontişti şi jandarmi după ce 12 persoane au fost salvate Jenantă atitudine domnilor Puteați să ne aduceți mulțumiri v-am salvat și drona - VIDEO
Intervenţia a avut loc sâmbăta, 19 iunie 2021, în localitatea Nereju, judeţul Vrancea. Dintre cele 12 persoane se aflau un copil şi trei femei. Operaţiunea a durat peste 20 de ore, iar oamenii au fost salvaţi printr-un sistem tip tiroliană

Noi detalii în cazul celor 12 persoane rămase blocate într-un vagon remrca în mijlocul puhoaielor. Salvamontiştii din judeţul Vrancea sunt supăraţi pe jandarmi din cauza faptului că aceştia şi-au arogat toate meritele operaţiunii de salvare.

Intervenţia a avut loc sâmbăta, 19 iunie 2021, în localitatea Nereju, judeţul Vrancea. Dintre cele 12 persoane se aflau un copil şi trei femei. Operaţiunea a durat peste 20 de ore, iar oamenii au fost salvaţi printr-un sistem tip tiroliană.

Operaţiune dificilă de salvare a 12 persoane din judeţul Vrancea. Salvamontiştii le bat obrazul jandarmilor

Intervenţia a fost una extrem de dificilă, iar după încheierea acesteia Inspectoratul Județean al Jandarmeriei a făcut publice o serie de imagini surprinse dintr-o dronă cu locul în care au fost izolate cele 12 persoane. Imaginile video arată o perspectivă amenințătoare a apelor învolburate în mijlocul cărora rămăseseră izolați oamenii și pericolul prin care au trecut. Inspectoratul Județean de Jandarmerie a postat imaginile pe Facebook cu următorul comentariu:

„Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranță în localitatea Nereju”.

Replica salvamontiştilor din Vrancea

Luni seara, 21 iunie 2021, Salvamont România a transmis o replică Jandarmeriei Vrancea.

„Postare jenantă a Jandarmeriei Vrancea, care se laudă cu acțiunea de salvare, făcută de Salvamont, fără să nominalizeze acest fapt. SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitură, le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliană. Dar, așa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit!”, transmit sarcastic salvamontiștii.

Mai mult decât atât, aceștia afirma faptul că tot ei au salvat din apă și drona cu care jandarmii au filmat imaginile postate, după ce aparatul ar fi fost manevrat în mod eronat.

„Și puteați să ne aduceți și mulțumiri că v-am (sic! -n.r.) salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional, încât ați dat cu ea în apă, dar, dacă nu eram noi să o recuperăm, nu mai aveați cu ce imagini să vă lăudați abilitățile de cameramani”, se încheie ironic mesajul postat de Salvamont România.

În ceea ce privește starea de sănătate a persoanelor izolate, acestea nu au semnalat probleme deosebite.

Inundațiile au făcut prăpăd în toată țara

Ploile abundente din ultimele zile continuă să producă pagube în județele din estul țării și nu numai. Două drumuri judeţene din Vrancea au fost blocate, după ce râul Putna a ieşit din matcă şi a inundat carosabilul, iar 20 de gospodării au fost inundate. În Neamț, mai multe familii au fost izolate de apele crescute, care au rupt un pod. Inundații au provocat daune și în județele Tulcea și Brăila.

Cincizeci de gospodării din localitatea Vădeni, județul Brăila, care se află sub cod roşu de averse, sunt inundate duminică dimineață şi se acţionează pentru scoaterea apei din curţile oamenilor.

„Acţionăm cu două buldoexcavatoare şi cu o vidanjă. Am vorbit şi cu cei de la ANIF să acţioneze pe partea de desecare, dar din cauza faptului că sunt descărcări electrice, se merge mai încet, de teamă să nu se ardă motoarele. Am avut ceva probleme şi în localităţile Pietroiu şi Baldovineşti, dar le-am rezolvat. Plouă foarte mult, iar din şanţuri apa a plecat spre curţile oamenilor. Avem aproximativ cincizeci de curţi inundate. Facem şi noi cât putem, înaintea focului şi a apei nu ai unde să te duci”, a declarat primarul comunei Vădeni, Coman Stanca.

Adauga un comentariu