Secretele istoriei

Scandal inainte ceremoniei de reinhumare a regelui Carol al II-lea

Publicat: 08 mart. 2019

Ramasitele pamantesti ale regelui Carol al II-lea si ale reginei mama Elena vor fi mutate sambata, 9 martie, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges, alaturi de mormintele regelui Mihai si ale reginei Ana. Slujba religioasa va incepe la ora 12.00, iar la eveniment vor fi prezenti, printre altii, principele Radu, principesa Sofia si principesa Maria, scrie Adevarul.

In urma cu o saptamana, Paul Lambrino, nepotul regelui Carol al II-lea, s-a opus reinhumarii bunicului sau in Necropola Regala, motivand ca nu a fost consultat in acest sens. Mai mult, Paul Lambrino a facut si o cerere ca Patriarhia Romana pentru anularea avizului de reinhumare a regelui Carol al II-lea.

In cele din urma, lucrurile s-au detensionat. "Am avut un dialog cu Printul Paul in legatura cu reinhumarea bunicului sau Carol al II-lea. A fost invitat oficial pe 9 martie la reinhumare. A fost de acord cu participarea la funeralii. Speram sa nu se mai iveasca suparari!", a declarat IPS Calinic, arhiepiscopul Argesului si Muscelului.loading...

Adauga un comentariu