Magazin

SCANDAL incredibil cu Antena 1, AVON si un jurnalist independent

Publicat: 08 feb. 2013
1

Dupa ce Mircea Badea l-a jignit pe realizatorul TV afirmand ca: „Imi pare rau ca nu i-am urat lui Striblea sa faca atac cerebral„, a venit randul jurnalistului independent Petrisor Obae, administratorul site-ului „Pagina de Media” sa fie amenintat de Trustul Intact.

Grupul TV al trustului Intact a anuntat, joi, ca il da in judecata pe detinatorul site-ului Paginademedia.ro, Petrisor Obae, dupa ce acesta a publicat lista clientilor de publicitate care au avut reclama in timpul emisiunii „Acces direct” din 4 februarie. Emisiune in care Ioana Tufaru, fiica regretatei artiste Anda Calugareanu, a fost prezentanta intr-un mod penibil, dezgustator si jignitor.

In urma demersului publicistic al lui Petrisor Obae, compania Avon a anuntat, intr-un comunicat ca isi va retrage publicitatea din aceasta emisiune si ca isi va redirectiona bugetul respective catre alte productii TV.

Antena a transmis presei si o scrisoare deschisa adresata Avon, in care afirma ca decizia de retragere a reclamelor de la Acces Direct „nu face decat sa dea curs si sa va implice direct intr-o actiune de manipulare mediatica”. Petrisor Obae: „Paginademedia.ro isi reafirma pozitia ca articolul a fost scris cu buna credinta si a avut ca unic scop sa serveasca interesul publicului cititor”.

Antena TV Group afirma ca jurnalistul va fi actionat in judecata astazi si ca prejudiciile pe care acesta le-ar fi produs „depasesc suma de 500.000 EUR”. „Antena TV Group nu va tolera niciodata un astfel de comportament fata de compania noastra si fata de clientii nostri si vom respinge cu fermitate orice incercare de manipulare pe care o vor promova in spatiul public persoane sau institutii ce actioneaza cu rea credinta”, avertizeaza compania.

Petrisor Obae – „Paginademedia.ro” – a declarat pentru HotNews.ro, despre reactia Antena Group: „Nu vreau sa comentez cele afirmate de Antena 1 in scrisoarea catre Avon. Paginademedia.ro isi reafirma pozitia ca articolul a fost scris cu buna credinta si a avut ca unic scop sa serveasca interesul publicului cititor”. Obae a mai declarat ca e surprins de decizia Antenei de a-l actiona in judecata, atat timp cat articolele de pe Paginademedia.ro au reflectat exact ceea ce s-a intamplat in emisiune: „Nu vad unde este prejudiciul material adus Antena 1, atat timp cat Avon si-a retras publicitatea doar din calupurile publicitare ale emisiunii Acces Direct, redirectionand sumele catre alte intervale orare. In plus, compania Avon este cea care a avut decizia, fara sa existe o cerere a Paginademedia.ro in acest sens”.
sursa: evz.ro

Comentarii
  • Bravo dle.Petrisor. Cam asa ar trebui sa se faca presa,asa ar trebui sa avem initiativa si pina la urma cred ca multi se vor indrepta si vor alege doar subiecte de calitate fie ele si pentru monden,pentru divertisment.Orice se poate face,sa fie si audienta fara de care nu se poate trai,dar se poate face frumos,civilizat,corect.

Adauga un comentariu