National

SCANDAL! Inspectorii ANAF au plan de amenzi

Publicat: 06 feb. 2016
1

Un reprezentant al unui mari firme de  consultanta, fost secretar de stat in Ministerul de Finante, a detonat un scandal cu implicatii la nivelul tuturor firmelor din economia romaneasca.  Dragos Doros, director KPMG, a acuzat ANAF ca stabileste tinte pentru inspectorii sai, la fel cum corporatiile stabilesc target-uri agentilor de vanzari.

Abuz in serviciu pentru ”target-ul de constatari”
”Astfel, sunt cuantificate pentru fiecare inspector numarul de verificari efectuate, valoarea obligatilor suplimentare stabilite, numarul si valoarea amenzilor, numarul de sesizari penale, valoarea confiscarilor, a prejudiciilor sau a masurilor asiguratorii. De aici pleaca tot. Inspectorii vor sa constate sume. Pentru ca vor sa constate sume cu orice pret, fac abuzuri, nu citesc legea”, a declarat Dragos Doros la conferinta TaxEu. Doros considera ca unii inspectori fiscali fac abuz in serviciu, constatand prejudicii doar ca sa-si realizeze indicatorii de performanta. Doros a fost secretar de stat la Finante, in guvernul Mihai Razvan Ungureanu.

Politia neaga planul de amenzi
Politia a fost deseori acuzat ca stabileste agentilor de Circulatie un plan de amenzi, de fiercare data MAI dezmintind aceste informatii. Stabilirea unui plan de amenzi ar determina politistii sa faca abuzuri, s-a sustinut, inclusiv in Parlament. Potrivit lui Doros, in cazul ANAF, nu vorbim de speculatii ci chiar de indicatorii de performanta publicati in buletinul oficial al institutiei.  Doros a explicat ca Antifrauda urmareste situatii pe care le poate constata repede, pentru a putea face procese verbale si sesizari penale care nu pot fi contestate.

ANAF nu a infirmat public acuzatiile fostului secretar de stat. In cazul in care numarul si cuantumul sanctiunilor devine indicator de performanta, toate institutiile, de la administratiile financiare la Circulatie, isi vor determina inspectorii sau agentii sa amendeze cat mai mult, pentru realizarea planului de incasari la Buget.

Comentarii
  • Daca esti curat nu are ce sa iti faca…..Treb sa se sperie agentii comerciali si participantii la trafic care se simt si sunt cu musca pe caciula..

Adauga un comentariu