Local

Scandal într-o pădure din Iași, după ce a fost oprită o căruță plină cu lemne! Căruțașul a sărit la gâtul pădurarului: „Bag cuțitul în voi!”

Publicat: 19 oct. 2021
O autospecială de Poliție și un pădurar
Un ieșean a fost pedepsit de judecători după ce a fost acuzat că a sărit la gâtul unui pădurar

Un ieșean a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat că a făcut scandal. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Gheorghe Tudose la 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj. În plus, individul a fost obligat să îi plătească victimei daune morale în valoare de 8.000 de lei. Anchetatorii spun că ieșeanul a sărit la gâtul unui pădurar, după ce căruța acestuia, plină cu lemne, fără acte justificative, a fost oprită în trafic

Scandal într-o pădure din Iași, după ce a fost oprită o căruță plină cu lemne! Căruțașul ar fi sărit la gâtul pădurarului: „Bag cuțitul în voi!” Astfel, un ieșean a fost pedepsit recent de către judecători, după ce a fost acuzat că a făcut scandal. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Gheorghe Tudose (56 de ani) la 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj.

Inculpatul va presta 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă G.S. Îl obligă pe inculpatul Gheorghe Tudose să îi plătească părții civile suma de 8.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Gheorghe Tudose, acuzat că a făcut scandal

Procesul ieșeanului Gheorghe Tudose a început pe data de 25 februarie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de ultraj.

„În ziua de 22 iulie 2017, fiind prins pe raza UA 48 din Ocolul Silvic Pădureni, împreună cu alte două persoane, în timp ce transporta, cu căruța proprie, material lemnos, fără a avea documente de proveniență, inculpatul i-a adresat amenințări cu acte de violență și a încercat să atace direct cu un cuțit lucrătorul silvic, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, au spus procurorii ieșeni.

În ziua respectivă, pădurarul, angajat al Ocolului Silvic Pădureni, Direcția Silvică Iași, a sesizat Poliția cu privire la faptul că, în timpul unei acțiuni de control, l-a prins pe Gheorghe Tudose transportând material lemnos cu o căruță trasă de doi cai, fără a avea acte de proveniență și că acesta i-a adresat amenințări cu moartea și acte de violență, astfel încât a folosit armamentul din dotare, iar lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarmi care participau la misiune l-au imobilizat pe scandalagiu și l-au dus la sediul Postului de Poliție Țibana.

Focuri de armă trase în timpul acțiunii

Anchetatorii ieșeni au susținut că, în cadrul unei acțiuni, pădurarul și jandarmii au oprit o căruță. În momentul în care aceștia s-au apropiat de căruță, cele două persoane aflate în atelaj au luat-o la fugă spre o stână. Ei au fost somați să se oprească, fiind executate și focuri cu arma din dotare în plan vertical, iar cei doi jandarmi au fugit după cele două persoane, oprindu-le și aducându-le înapoi la căruță.

„De căruță s-a apropiat inculpatul, care avea un cuțit în mână. Acesta se apropia amenințător de persoana vătămată, afirmând că îi ia gâtul, bagă cuțitul în el, în timp ce partea vătămată se retrăgea. Deși inculpatul a fost somat în mod repetat să lase cuțitul și să se oprească, acesta a refuzat, fiind necesară intervenția jandarmilor prezenți pentru dezarmarea și încătușarea acestuia”, au subliniat procurorii ieșeni.

De altfel, în timpul procesului, Gheorghe Tudose a solicitat că judecata să aibă loc conform procedurii simplificate reglementată de dispozițiile legale.

Comentarii
Adauga un comentariu