National

Scandal între PNL și PSD pe subiectul crizei economice din România

Publicat: 22 iun. 2022
imagine cu un pupitru de la guvern pe care se afla siglele PNL si PSD care sunt in scandal
PNL și PSD sunt în plin scandal pe mai multe teme economice

Este un scandal intre PNL și PSD, în eșalonul doi al partidelor, pe tema crizei economie din România. Un parlamentar liberal ii somează pe miniştrii social democrați să ia lecţii de economie.

În ultimele săptămâni sunt tensiuni în coaliție în special pe tema noului cod fiscal. Social democrații susţin impozitul progresiv, iar liberalii se opun. Sunt și alte teme de discuții în coaliție în special pe tema prețurilor la carburanți.

Scandal intre PNL şi PSD din cauza crizei economice din România

În eșalonul al doilea al PNL și PSD lucrurile par să nu fie tocmai liniștite, iar un scandal este pe cale să înceapă. Deputatul liberal, Cristian Băcanu, sublinează necesitatea unui training de comunicare pentru miniștrii din PSD. Parlamentarul consideră că actuala criză economică presupune măsuri urgente și ferme. Alesul consideră că ministrul Câciu trebuie să spună populației dacă prețul la carburanți se poate plafona şi dacă se poate reduce acciza din domeniu.

” (…). De exemplu, domnul Câciu ar fi trebui să ştie, până acum, că măsurile privind fiscalitatea îi aparţin: el trebuie să ne spună dacă putem plafona preţul la carburanţi sau nu şi dacă o astfel de acţiune ajută într-o piaţă liberă şi globală, dacă putem reduce acciza sau TVA-ul”, spune deputatul PNL, relatează News.ro.

În acest sens vă aducem aminte faptul că la Guvern urmează să fie o ședință pe tema prețului la carburanți. Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni cu ministrul Finanțelor şi cu un secretar de stat.  Băcanu consideră că dacă prețul la carburanţi va fi plafonat ar putea exista o întreagă criză la nivel local pentru că benzinării ar putea să vândă combusibilul în alte state care nu au implementată o astfel de procedură.

Scandal pe tema noului cod fiscal

În continuarea postării, parlamentarul PNL consideră că noul cod fiscal trebuie să aducă predictibilitate în economia din România. Acesta punctează faptul că actuala cotă unică nu trebuie să dispară și că România este în concurență directă cu alte state din regiune în ceea ce privește atragerea de investitori:

”De asemenea, aştept să se ţină de cuvânt PSD-ul şi să nu-şi uite angajamentele făcute în momentul în care au venit la guvernare, să nu facă praf şi pulbere noţiunea de predictibilitate fiscală şi să nu prejudicieze economia reală. Cota unică nu poate fi ştirbită şi le aduc aminte domnilor pesedişti că România se află în concurenţă directă cu alte state din regiune pentru atragerea de investiţii. Sper doar să nu le cer prea mult”, mai scrie Băcanu în postare.

Este bine de menționat faptul că noul cod fiscal aduce mai multe nouăți. Una dintre acestea este reprezentată de introducerea unui impozit progresiv, dar și suprataxarea pensiilor speciale. Sunt mai multe păreri pro și contra în ceea ce privește aceste măsuri. PNL și PSD fac notă discordantă, iar lucrurile par să nu se rezolve prea curând. Așadar, scandalul dintre PNL și PSD ar putea degenera dacă social democrații nu vor renunța la mai multe propuneri pe noul cod fiscal.
Adauga un comentariu