Actualitate

Scandal intre primarie, o scoala si locatarii unui bloc din cartierul CUG. Cetatenii acuza primaria de indiferenta – FOTO

Publicat: 24 nov. 2015

@ De mai bine de 8 ani de zile, locuitorii acestui bloc se roaga de reprezentantii primariei sa rezolve situatia @ Scoala in cauza nu dispune de fonduri pentru a pune capat acestui conflict @ Primaria municipiului Iasi nu a trimis nici acum un raspuns

Plangeri, geamuri sparte si o indiferenta care pur si simplu te scoate din minti. Cu asta se confrunta locuitorii unui cartier iesean, carora le-a ajuns cutitul la os. Acestia sunt revoltati de faptul ca nu sunt luati in seama de catre reprezentantii primariei si condamna lipsa de reactie a autoritatilor. Chiar daca in prima faza li s-a promis rezolvarea acestei probleme, iesenii din cartierul CUG au ramas din nou cu buza umflata. Aceasta disputa, intre locatarii blocului 984, de pe strada Hlincea si Scoala nr. 42 „Nicolae Iorga”, mocneste insa de ani buni. Inca de pe data de 29 mai 2007, locatarii acestui imobil au depus la Primaria municipiului Iasi o sesizare conform careia, dupa finalizarea cursurilor, pe terenul de sport al acestei scoli se joaca zilnic fotbal si oamenii nu mai au liniste. Mai mult decat atat, acestia reclama si faptul ca sunt nevoiti in mod constant sa-si inlocuiasca geamurile ferestrelor pozitionate exact in fata acestui teren.

„Chiar nu mai putem! Zilnic vin aici tot felul de personaje si tipa, joaca fotbal pana ne scot din minti si ne sparg geamurile. Daca indraznim sa le atragem atentia, ori nu suntem bagati in seama, ori suntem injurati. Ne-am adresat Sectiei 6 de Politie, ni s-a raspuns solicitarii si cei care deranjau au fost alungati de pe terenul scolii in cateva randuri. Unul dintre vecini a inlocuit 5 geamuri doar anul asta! Se poate asa ceva?”, a declarat unul dintre locatarii blocului 984, care a preferat sa ramana sub protectia anonimatului.

Dupa sesizarea din anul 2007 au urmat si altele, cele mai recente fiind inaintate anul trecut, precum si anul acesta. Primaria nu a mai dat insa niciun raspuns si oamenii sunt de-a dreptul disperati. Acestia ar vrea construirea unui gard inalt, care sa mai opreasca din mingile care ii pagubesc in mod constant, precum si asigurarea pazei dupa finalizarea cursurilor, in vederea mentinerii unui climat prielnic si linistit. Conducerea scolii spune insa ca nu dispune de fondurile necesare pentru construirea unui asemenea gard de protectie si nici pentru asigurarea pazei si ca abia face fata cheltuielilor de intretinere si functionare a institutiei. O parte din vina o poarta bineinteles si cei care folosesc acest teren de sport in afara orelor de curs. Faptul ca, dupa plecarea lor, cei de la Scoala Nicolae Iorga sunt nevoiti sa stranga munti de coji de seminte si doze de bere, nu este deloc unul de neglijat, avand in vedere ca in aceasta unitate de invatamant isi desfasoara cursurile copii mici. Cum si mai ales cand se va rezolva acest conflict intre cele trei tabere, ramane de vazut. Cert este insa faptul ca, mai toate terenurile moderne de sport sunt prevazute cu garduri cu o inaltime de cel putin 4-5 metri. In cazul de fata, gardul de la aceasta scoala masoara doar 1 metru jumatate, iar astfel, de la un sut la poarta, la un geam spart, nu este decat un pas.

Comentarii
  • Directoarea scolii afirma ca nu are fonduri si ne trimite la Primarie, de parca e treaba locatarilor sa solicite fonduri pt gardul scolii. Am depus sesizari si la Primarie, fara nici un raspuns. Intr-un timp era paznic la scoala, dar ori era mituit cu o sticla de bere ori era indiferent la ce se petrecea pe terenul scolii. Cred ca e singura scoala din Iasi care nu are terenul imprejmuit cu gard inalt. Tot directoarea scolii spunea ca in urma cu mai mult ani s-a initiat realizarea unui gard inalt, s-au montat stalpi doar intr-o parte a terenului pentru care, cica, s-au platit 4000 de lei si fiind prea scump s-a renuntat la finalizarea lucrarii. Ceea ce deranjeaza cel mai mult nu sunt urletele si injuraturile celor ce joaca pe teren, ci faptul ca ni se degradeaza termosistemul aplicat pe bloc si se sparg geamurile. Ba uneori mingea ajunge si in masinile din parcare.

  • Nu ajuta la nimic un gard inalt. Si peste acesta vor trece mingile si prin acesta zbieretele golanilor care joaca fotbal.
    Terenului trebuie sa i se dea o alta utilizare, iar orele de sport-fotbal sa fie tinute pe o toloaca, in afara Iasului.

    • Teren este si in spatele scolii, dar nu e amenajat, cresc buruieni pe el. Problema nu sunt orele de sport ale scolii, ci faptul ca vin tineri de prin tot cartierul, din cartierele vecine, ba chiar si unii agenti de la Sectia a 6-a de Politie din zona, care deranjeaza. Poate de asta, de multe ori cand trece patrula politiei prin zona, privesc si pleaca mai departe fara sa ia nici o masura.

Adauga un comentariu