Eveniment-Social

Scandal la CJ pe banii primariilor din judet

Publicat: 12 dec. 2014
1

@ Consilierii judeteni nu au reusit sa aloce fonduri pentru achitarea datoriilor acumulate de primariile din Iasi @ Alesii puterii au propus un alt algoritm fata de cei din opozitie, insa votul final a fost insuficient pentru ca proiectul sa poata fi aprobat

Cearta incredibila la nivelul judetului Iasi. Consilierii judeteni nu au reusit sa se puna de acord asupra unor fonduri ce urmau sa fie distribuite autoritatilor locale din judet. Timp de cateva zeci de minute, alesii judetului s-au contrat pe un proiect de hotarare privind alocarea de fonduri pentru primariile din judet ce au arierate si pe care trebuie sa le achite pana pe 19 decembrie. Numai ca proiectul a cazut la vot pentru ca nu a intrunit majoritate simpla.

Ca primariile iesene sa-si primeasca banii, proiectul trebuia aprobat de 19 consilieri judeteni aflati in functie. La sedinta de ieri, doar 18 alesi au votat pentru, insuficient ca primariile sa poata intra in posesia fondurilor. Astfel, Executivul CJ a convocat o noua sedinta extraordinara de plen pentru luni, 15 decembrie, cu incepere de la ora 9.00, la care se va relua votul pentru achitarea arieratelor catre localitatile din judet. In sedinta de ieri, grupul PNL a propus ca proiectul sa fie aprobat cu un procent de 90 la suta pe suprafata si 10 la suta pe populatie pentru fiecare localitate in parte, propunere respinsa de majoritatea PSD-PPDD-PLR. Cu toate acestea, numarul de consilieri prezenti la sedinta ai actualei puteri nu a reusit sa impuna procentul de 60 la suta suprafata si 40 la suta populatie, astfel incat votul va fi reluat. In total, consilierii ar fi trebuit sa imparta 562 mii de lei, fonduri destinate achitarii unor datorii acumulate de primariile iesene.

„Se propune spre aprobare repartizarea pe unitatile administrativ-teritoriale din judetul Iasi a influentelor asupra procentului de 20 la suta din cotele si sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si/sau de capital, în ordinea cronologica a vechimii arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2014″, se arata in proiectul de hotarare ce va fi discutat saptamana viitoare.

Adauga un comentariu