Titlurile zilei

Scandal la discoteca „Central”, dintr-o comună ieșeană! Polițistul Iulian Beilic avea coșmaruri în fiecare noapte. Ca să se răzbune, a dat amenzi pe bandă rulantă. Patronii clubului vorbesc de interese financiare

Publicat: 27 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal la discoteca Central dintr-o comună ieșeană Polițistul Iulian Beilic avea coșmaruri în fiecare noapte. Ca să se răzbune a dat amenzi pe bandă rulantă. Patronii clubului vorbesc de interese financiare
Un agent de Poliție din Iași a fost acuzat de fals intelectual și uz de fals. Bărbatul a fost achitat la prima instanță, dar procurorii au contestat decizia

Un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași este acuzat de fals intelectual și uz de fals. Asta, după ce i-ar fi dat aiurea 6 amenzi unui om de afaceri. Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au achitat pe Iulian Beilic, pe motiv că faptele acestuia nu sunt prevăzute de legea penală și, respectiv, faptele nu există

Scandal de proporții în care este implicată Poliția ieșeană! Un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași este acuzat de fals intelectual și uz de fals. Asta, după ce i-ar fi dat aiurea 6 amenzi unui om de afaceri. Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au achitat recent pe Iulian Beilic pentru fals intelectual, pe motiv că faptele acestuia nu sunt prevăzute de legea penală, și pentru uz de fals, pe motiv că faptele nu există.

„Instanța respinge, ca neîntemeiate, acțiunile exercitate de părțile civile N.D. și M.B. cu privire la plata daunelor materiale, în cuantum de 50.000 de lei, și a daunelor morale, în cuantum de 100.000 de lei, împotriva inculpatului Iulian Beilic”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Agentul Iulian Beilic, acuzat de procurori de fals intelectual și uz de fals

Procesul agentului de Poliție Iulian Beilic a început pe data de 21 februarie 2020. Procurorii l-au trimis în judecată pe ieșean sub acuzațiile de fals intelectual și uz de fals.

„În perioada 2 februarie – 7 august 2016, în calitate agent la Postul de Poliție Belcești, inculpatul a sancționat-o contravențional, de 6 ori, pe persoana vătămată, în calitate de administrator al SC Industrial Est SA, pentru lipsa autorizației de funcționare, deși aceasta era valabilă și era afișată”, au menționat anchetatorii ieșeni.

În cursul anului 2016, la parterul și demisolul blocului 24, din satul Belcești – Centrul Civic, a funcționat spațiul comercial (terasă, bar, discotecă) aparținând societății al cărei administrator era persoana vătămată (care era și asociat în cadrul societății, alături de cea de-a doua persoană vătămată).

„În acea perioadă, inculpatul îndeplinea funcția de ajutor de șef la Postul de Poliție Belcești. Totodată, acesta locuia în blocul nr. 24, din satul Belcești, la parterul și subsolul căruia funcționa punctul de lucru al firmei. Pe 2 februarie 2016, în jurul orei 19:15, în localul aparținând firmei din Belcești a avut loc o altercație, motiv pentru care barmanul de serviciu, C.M.S., a apelat numărul 112. Ca urmare a acestui apel, la fața locului s-a deplasat inculpatul, în calitate de agent de Poliție competent material și teritorial.

Cu ocazia intervenției la fața locului, inculpatul l-a condus la sediul Poliției pe numitul F.M., în vederea audierii și luării măsurilor legale față de acesta. Cu acea ocazie, inculpatul nu a efectuat alte activități (control la unitatea comercială, cu privire la existența autorizației de funcționare), după cum s-a constatat și de pe înregistrarea video a intervenției, ce a fost pusă la dispoziție de către persoana vătămată”, au adăugat oamenii legii.

Întreg scandalul a pornit de la 6 amenzi date unei discoteci din județul Iași

Anchetatorii au mai spus că polițistul Iulian Beilic l-a sunat pe martorul care făcuse sesizarea la 112, căruia i-a comunicat că-l va sancționa contravențional pe administratorul societății pentru lipsa autorizației de funcționare. Astfel, procurorii au mai spus că Iulian Beilic l-ar fi amendat de 6 ori, în zile diferite, pe administratorul firmei, pe motiv că nu ar fi avut eliberată o autorizație de funcționare. De cealaltă parte, reprezentanții firmei respective au susținut că funcționează de peste 14 ani în locul respectiv și că au toate documentele necesare pentru funcționare. Mai mult, aceștia au susținut că, de fapt, polițistul ieșean s-ar fi mutat deasupra discotecii și ar fi încercat să cumpere locuința respectivă, dar fără succes.

„Noi funcționăm acolo de mai bine de 14 ani. Acolo era un bloc părăsit, nu era nimic, noi am organizat totul acolo. Domnul polițist s-a mutat deasupra, cu chirie, într-o locuință de la Primărie. Timp de atâția ani, nu a avut nicio problemă! Deodată a început să ne dea amendă după amendă, dar fără să vină să verifice. Din ce am înțeles eu, el voia să cumpere locuința de deasupra noastră și nu a putut, pentru că era de la Primărie dată. De asemenea, am auzit că are un prieten ce avea o afacere cu același obiect de activitate cu al nostru și, probabil, ar fi vrut să scape de concurență cumva…”, a declarat ieri Maria Baban, unul dintre patronii discotecii „Central”, din Belcești.

Aceasta a mai afirmat că toate procesele-verbale prin care firma a fost sancționată au fost anulate. Același lucru a fost confirmat de către cel de-al doilea administrator al firmei, Neculai Drobotă.

Polițistul ieșean, achitat de judecători

Totuși, judecătorii de la prima instanță au decis achitarea lui Iulian Beilic. Magistrații au considerat că firma nu avea autorizație de funcționare valabilă la momentul constatării contravențiilor (2 februarie – 7 august 2016).

„Mai mult, instanța constată că inculpatul, în calitate de agent de Poliție, avea competența de a constata contravențiile reținute în sarcina persoanei vătămate și de a aplica sancțiunile contravenționale, pentru aceasta nefiind necesară efectuarea unui control cu privire la existența autorizației (agentul economic fiind obligat să afișeze, la loc vizibil, autorizația de funcționare) și nici consemnarea vreunei activități în Registrul unic de control. Analizând întreg dosarul de urmărire penală, coroborat cu probele administrate în cursul cercetării judecătorești, instanța ajunge la concluzia că, în dosarul cauzei, nu există dovada că inculpatul ar fi falsificat cele 6 procese-verbale de constatare a contravenției, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări”, au concluzionat judecătorii.

Pe de altă parte, sentința a fost contestată deja de către procurori. Acum, urmează ca instanța superioară să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu agentul de Poliție acuzat de fals intelectual și uz de fals. Reporterii Cotidianului „BZI” au încercat ieri să ia legătura cu Iulian Beilic, dar fără succes.

Adauga un comentariu