Actualitate

Scandal la Institutul de Oncologie din Iasi. Vezi cine beneficiaza de sporuri la unitatea medicala

Publicat: 12 oct. 2016
1

Angajatii de la Institutul de Oncologie din Iasi sunt la un pas de declansarea unui conflict, dupa ce au aflat ca doar o parte dintre ei vor beneficia de sporul de 50 la suta. Conform unui act normativ, de la 1 octombrie 2016, angajatii care isi desfasoara activitatea in domeniul oncologie vor primi un spor de oncologie de 50% raportat la salariul din 2009. O parte dintre angajatii de la Institutul de oncologie din Iasi nu vor primi acesti bani, deoarece actul normativ are mari lacune.

„Exista mari nemultumiri din partea angajatilor de la oncologie. Conform ordonantei, sporul de oncologie, 50%, se acorda personalului care isi desfasoara activitatea in sectii, compartimente, hematologie oncologica si radioterapie. Dupa parerea mea, actul normativ a fost elaborat, gandit, pentru un spital judetean si nu pentru un institut de oncologie. De exemplu, angajatii din laboratorul de radioterapie nu vor beneficia de acest spor. De asemenea, colegii din sectorul unde se fac internari de zi nu se regasesc in ordonanta. La Institutul de oncologie, 80 la suta din tratamentul cu citostatice este efectuat in sistem de internare de zi, pentru ca bolnavii nu doresc sa stea internati in spital. Am cerut lamuriri de la Ministerul Sanatatii si ni s-a spus sa aplicam prevederile ordonantei cuvant cu cuvant”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi.

Pe 15 noiembrie 2016, angajatii de la oncologie ar trebui sa primeasca mai multi bani la salariu, dupa acordarea la 1 octombrie a sporului de oncologie de 50 la suta. „Angajatii care nu beneficiaza de sporul de 50 la suta sunt hotarati sa intrerupa activitatea si sa nu acorde ingrijiri medicale bolnavilor. Daca pe 15 noiembrie constata ca nu au primit sporul de 50 la suta, recurg la miscari de protest dure”, a spus Iulian Cozianu.

Comentarii
  • Cei de la internari de zi ar trebui sa beneficieze de acest spor, cei de la laborator Radioterapie au zile in plus la concediu de odihna si program de lucru de 6 ore pe zi, deci ce spor vor ei ?

Adauga un comentariu