Actualitate

Scandal la metroul din Capitală. Un călător care nu purta masca corespunzător, amendat de jandarmi – VIDEO

Publicat: 13 iul. 2020
Scandal la metroul din Capitală. Un călător care nu purta masca corespunzător, amendat de jandarmi - VIDEO
Scandal la metroul din Capitală. Un călător care nu purta masca corespunzător, amendat de jandarmi

În cursul zilei de luni, 13 iulie 2020, a avut loc un scandal la stația de metrouUnirii din Capitală. Un călător nu purta masca corespunzător. Bărbatul a fost luat pe sus de jandarmi și amendat.

Călător luat pe sus de jandarmi pentru că nu purta masca corespunzător

În imaginile transmise de un telespectator se poate observa cum jandarmii încearcă să îl imobilizeze pe tânărul care avea masca de protecție sub nas, iar acesta se zbate, țipă și încearcă să opună rezistență. Într-un final, forţele de ordine reușesc să îl scoată pe tânăr din tren și să îl încătușeze.

În tot acest timp, mai mulți călători îi critică pe jandarmi pentru modul în care acționează.

În imagini se văd și doi polițiști care asistă la operațiunea de imobilizare și care apoi îi urmează pe cei patru jandarmi care îl escortează pe tânăr.

Purtătoarea de cuvânt al Brigăzii speciale a Jandarmeriei, Aktug Nebahat, spune că „polițiștii și jandarmii care patrulau la metrou l-au văzut pe bărbatul care nu purta corespunzător masca de protecție și că, atunci când i-au cerut să poarte corect masca, bărbatul a devenit recalcitrant, a fugit pe scările care duc spre metrou și a urcat în trenul care mergea spre stația Tineretului.”

„S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării, acesta a opus rezistență, devenind recalcitrant cu forțele de ordine, astfel încât a fost încătușat și condus la poliția metroului”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Bărbatul a fost amendat, a mai spus Nebahat.

Un bărbat a murit după ce a fost încătușat de forțele de ordine

Un bărbat a murit la scurt timp după ce a fost încătușat de polițiști. Acesta se afla în zona Centrul Vechi din București. Se pare că bărbatul era foarte agreisiv și se arunca în fața autoturismelor. După intervenția oamenilor legii acesta a acuzat stări de rău. Echipajul medical care s-a deplasat la fața locului nu au putut să-i mai salveze viața.

„Astăzi, în jurul orei 21:00, prin apel 112 a fost sesizat faptul că un bărbat se aruncă în fața masinilor. La fața locului polițiști din cadrul Secției 10 au depistat un bărbat de 30 de ani, care manifesta un comportament agresiv și producea distrugeri la o terasă. Bărbatul, care se manifesta în continuare violent, a fost imobilizat. Având în vedere că a acuzat stări de rău, a fost solicitat un echipaj de prim ajutor. Echipajul medical a, aplicat măsuri specifice, însă în jurul orei 22.30 au declarat decesul persoanei. Cercetările sunt preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul”, a transmis duminică seară Poliția Capitalei.

Decesul în timpul unei intervenții a poliției a lui George Floyd a revoltat întreaga lume

George Floyd a murit în seara zilei de 25 mai, la Minneapolis, după ce un polițist și-a ținut genunchiul pe gâtul bărbatului timp de opt minute și 46 de secunde. Când a venit ambulanța, Floyd era deja mort, susține avocatul familiei. „George a murit pentru că avea nevoie să respire. Avea nevoie de o gură de aer”, a explicat avocatul.
Autopsia independentă a fost cerută de familie în condițiile în care institutul public de medicină legată a anunțat că nu există „dovezi fizice” care să susțină diagnosticul unei „asfixii de natură traumatică sau al unei strangulări”.

Rezultatele autopsiei publice au fost menționate în plângerea pe baza căreia a fost arestat polițistul alb Derek Chauvin, cel care a ținut genunchiul pe gâtul victimei, fără a-i păsa de rugămințile lui George Floyd, care i-a spus în mod repetat că nu poate să respire. Chauvin a fost pus sub acuzare pentru omor prin imprudență. Rezultatele preliminare ale autopsiei oficiale arată că decesul lui Floyd a intervenit ca urmare a unei combinații de factori: imobilizarea, posibile substanțe toxice prezente în corpul bărbatului și problemele sale cu inima. Rezultatele toxicologice sunt așteptate peste câteva săptămâni.
Adauga un comentariu