Local

Scandal la o unitate medicală privată din Iași! Un tânăr ieșean susține că a pierdut o slujbă în Germania din cauza angajaților Recumedis! Bărbatul a plătit un test PCR, dar rezultatul nu i-a venit la timp, astfel că n-a putut trece granița! (Exclusiv)

Publicat: 13 mai 2021
Ieșeanul Andrei Lungu, Spitalul Recumedis și chitanța emisă de unitatea medicală pentru testul PCR
Un ieșean spune că a pierdut șansa de a se angaja în Germania din cauza angajaților Recumedis: tânărul a plătit un test PCR, dar rezultatul nu i-a venit la timp, astfel că nu a mai putut trece granița

Un tânăr de 36 de ani, din Iași, susține că a ratat șansa de a se angaja în Germania din pricina angajaților Recumedis. Andrei Lungu susține că, înainte de a pleca spre graniță, a plătit un test PCR pe care l-a efectuat la unitatea medicală. Numai că, spune ieșeanul, odată ajuns la vamă, a constatat că nu a primit rezultatul. Mai mult, acesta s-a trezit pe e-mail cu rezultatul testului efectuat de un alt bărbat, din județul Vaslui. Astfel, el nu a putut ajunge în Germania

Situație incredibilă, sesizată ieri de către un ieșean! În scandal este implicat numele unei unități medicale private din Iași! Tânărul ieșean susține că a pierdut o slujbă în Germania din cauza angajaților Recumedis! Bărbatul afirmă că a plătit un test PCR, dar rezultatul nu i-a venit la timp, astfel că n-a putut trece granița. Andrei Lungu le-a povestit ieri reporterilor cotidianului „Bună Ziua Iași” că a ratat șansa de a se angaja la o firmă de transport din Germania.

„Pe 16 aprilie 2021 am fost la Recumedis Iași. Am dorit să fac un test PCR, pentru că urma să plec în Germania, aveam un contract de muncă ce urma a intra în vigoare pe 19 aprilie 2021. Am întrebat cât costă, mi s-a spus 290 de lei, mi s-a părut cam scump față de alte locuri. Dar am zis că e mai aproape de casă și am decis să îl fac acolo. Am plătit, am făcut testul și am cerut rezultatul, pentru că urma să plec. Doamna de acolo mi-a zis să stau liniștit, că îmi trimite pe e-mail rezultatul, fără nicio problemă. Dimineață, pe 17 aprilie, am și plecat, ca să nu pierd timpul, să ajung în timp util”, și-a început povestea Andrei Lungu.

Ieșeanul spune că s-a trezit la graniță cu rezultatul testului făcut de un alt bărbat

Tânărul de 36 de ani, din Iași, a adăugat că a ajuns la graniță și a sesizat că nu primise rezultatul testului PCR de la Recumedis.

„A doua zi, se făcuse deja ora 15:00 și rezultatul testului PCR nu-mi venise. Deodată, primesc un test de la un alt cetățean, din județul Vaslui, Teodor S. Am trimis e-mail înapoi, am sunat la numărul celor de la Recumedis, pentru a-mi trimite rezultatul testului meu. De la graniță mi s-a spus că nu se poate trece fără test PCR negativ și nici acolo, în Germania, nu mă puteam angaja fără acest test.

Cei de la Vama Satu Mare mi-au spus că nu pot trece granița și, după ce le-am explicat situația, au ridicat din umeri. Au spus că pe ei nu îi interesează și să merg înapoi acasă. Am ajuns înapoi în Iași și, pe 18 aprilie, am mers din nou la Recumedis. I-am zis doamnei de acolo: «Doamnă, eu acum ce fac?! Am venit înapoi, că nu aveam cum să trec!» Mi-a spus că îi pare rău, că s-a încurcat rezultatul. Mi-a dat rezultatul și am întrebat-o ce să fac cu el acum?!”, a adăugat Andrei Lungu.

Acesta a mai spus că le-a cerut reprezentanților Recumedis să îi înapoieze măcar banii pentru testul al cărui rezultat nu i-a parvenit la timp.

„În situația asta, cu pandemie de COVID-19, totul se schimbă de la zi, la zi. Dacă nu ai testul efectuat recent, nu poți trece. Eu am zis că plătesc cei 290 de lei pentru testul PCR ca să nu am vreo problemă. Neamțul mi-a spus să-mi fac un test, pentru că nu se știe, deoarece urma să tranzitez 3 țări. Urma să lucrez ca dispecer și conducător auto în Germania la o firmă de transport medicamente. Am luat legătura cu angajatorul din Germania și i-am spus că nu pot ajunge și el mi-a spus că angajarea se face de la lună, la lună”, a subliniat Andrei Lungu.

Andrei Lungu a recuperat ieri banii de la Recumedis

Tânărul ieșean Andrei Lungu a mai povestit ieri-dimineață că, în aprilie, a mers la Recumedis, pentru a recupera banii dați pentru testul PCR.

„I-am zis: «Doamnă, eu vin să-mi dați banii! Eu am cheltuit bani ca să ajung până la graniță!» Mi-a spus să stau liniștit că o să-mi dea toți banii. Mi-a cerut un cont bancar, ca să-mi transfere banii. I-am dat contul meu de la Raiffeisen, dar nu am primit nimic. Ulterior am fost contactat de cineva de la grupul Iașisting, pe Messenger, care mi-a zis că au citit mai bine și că n-o să primesc niciun ban înapoi. E omenește să greșești. Și eu am greșit la viața mea. Dar trebuie să îți asumi o greșeală! Nu se poate face așa, nu e ok!”, a declarat Andrei Lungu.

Ulterior, reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași” au încercat să îi contacteze pe reprezentanții Recumedis, pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la situația relatată de Andrei Lungu. După un e-mail adresat companiei și câteva apeluri telefonice pe numere ale societății patronate de omul de afaceri Viorel Blăjuț, ieșeanul Andrei Lungu a anunțat că a primit înapoi banii pentru testul PCR efectuat la Recumedis.

„Am fost anunțat că mi-au fost virați cei 290 de lei dați pe testul PCR în cont. Am verificat și banii au intrat acum”, a precizat ieri după-amiază Andrei Lungu.

Pe de altă parte, deși reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași” au solicitat atât telefonic, cât și prin e-mail un punct de vedere din partea reprezentanților Recumedis, până la închiderea ediției nu a fost furnizată vreo opinie.

Comentarii
 • Șîîî ? O vinit băietu-napoi ?
  Milogul tot milog. Păi după de-alde ăștia oricine se poate duce la alimentara, își ia ciucalată, o crapă și apoi cere banul înapoi, că are diabet.
  În fine, cerșetorul a primit pomana. Mai are o lună de cerșit în țară, după aia pleacă la civilizație și teste gratis.

 • Moldovean prost, în Satu Mare lângă Vamă e 80 de lei testul și ți-l eliberează în 20 de minute. Tot atât se kaka pe el că nu a putut trece vama

 • Bună ziua tuturor!!!
  Va mulțumesc pentru comentarii si sper sa nu ajungă si domniile voastre într-o situație asemănătoare!
  Dacă am plătit 290 de lei nu i-am cerșit etc pentru ce sa nu beneficiaz de servicii de calitate?
  Unde am greșit eu???
  Faptul ca am ales RECUMEDIS???
  VA DORESC O ZI FRUMOASA 🤝

 • Bună ziua tuturor!!!
  Nu am cerșit nici o pomana și alte sume de bani care nu mi se cuvin.
  Am cerut ceva ce mi se cuvine, nu am plătit 290 de lei ca sa vad dacă cei din Vaslui sunt negativi sau pozitivi.
  Sper sa nu ma înțelegeți greșit si mi-aș dori totodată ca nimeni sa plătească ce am pățit eu.
  Pentru ce am primit in schimb din partea echipei RECUMEDIS nu pot spune decât ca nu este frumos și profesional ceea ce ei au făcut!
  Cu deosebit respect ANDREI Lungu

 • Confirm, am trecut pe 14.
  La Petea e centru, 80 lei, 3 persoane, 25 de minute, am trecut fara probleme.
  Ba chiar am ajuns in Germania trecand prin doar 2 tari, Ungaria si Austria, nu prin 3. Cine stie pe unde o fi vrut dumnealui sa ajunga in Germania, prin Paris poate.
  O alta cale simpla e avionul,sunt teste in aeroport la120 lei, dureaza 1 – 1,5 ore sa iti dea rezultatul. Daca nu ar fi trebuit neaparat sa merg cu masina as fi luat avionul.

 • Va rog sa îmi lăsați și mie unde exact in Satu Mare pot face acest test…. Daca e 80 de lei e fff ieftin comparativ cu 290 lei
  Cu siguranță in viitorul apropiat voi avea nevoie de un test PCR
  Ps: nu mai țineți cu ursul ca o sa fiți si voi păcăliți
  Oricum faceți test PCR analize medicale oriunde dar nu la ei, ca nu ești tratat cu profesionalism.
  Neserioși total ce sa mai zic
  Cu deosebit respect ANDREI Lungu

 • Mulți care comentează se plictisesc cu telefonul mobil în mana….
  Asumați frate greșeala, unde a ajuns testul lui… a venit altul pe numele lui deci ce sa întâmplat defapt?

 • Nu putea sa nu dea cu copita in donita. Nu putea. Desi s-au indurat de el si i-au dat si banii inapoi.
  Dna. de mai sus a spus clar Petea, nu SatuMare. Traduceti-i careva. Ca e ceva de n-a vazut Parisul. Si daca l-a vazut, chiar e degeaba ! 80 vs 290, ce repede a pus botul.

 • … Nu e vorba de cei 290 de lei
  Dar sunt banii mei
  Dacă era trebuia să-mi dea banii imediat
  Restul ce scrieți e can-can…

 • Dă-ți banii omului hoților….👎👎👎👎👎
  Voi care comentați ca noi moldoveni suntem prosti… Sa ne faci ceva la toți moldoveni
  Rușine ca gândiți așa, va vindeți ca fraierii de asta ne fura toți
  Conectați creierul când vorbiți

 • Bună ziua tuturor celor care au scris despre ceea ce mi s-a întâmplat!
  Nu am cerut nimănui bani pe nedrept înțelegeți oameni buni 😪😪😪
  Cu ve sunt eu vinovat ca pe adresa mea de mail a venit test PCR cu alt nume 😪😪😪
  Puneți-vă și voi in locul meu
  Voi ce a-ți face???
  Am trimis 10de mail-uri am fost tratat cu dispreț,

  NU CERȘESC, VREAU DREPTATE ASTA VREAU!!!!
  Imi doresc sa nu pățească nimeni dintre voi asa sa fie pus in situația mea, e ușor sa judeci… Dar nu judeca ca sa nu vii judecat!
  Nu vreau sa jignesc pe nimeni nici pe cei de la Recumedis nici pe voi cei care postați fel de fel de comentarii etc

  Cu deosebit respect ANDREI Lungu

 • Aia ce comentați si țineți cu ursul va da Viorel vreun mic la Kaufland Nicolina 🤣🤣🤣
  Fomisti mici ce sunteti 🤝🤝🤝
  Măcar bine c a ați văzut sa nu va duceți pe la Recumedis sf Sava ce e acolo sa va vad și pe voi pe aici

 • Salutare!
  Am lucrat la grupul asta de firme administrate de nea cutare
  Nu e treaba asa de roz cu e si culoarea clinicii.
  Am plecat in occident si eu sa lucrez pe niște bani
  Dacă vreți detalii despre o pot face.
  Vorba multă sărăcia omului!!!
  Va doresc sănătate și liniște
  Si nu va mai mâncați asa ca PROSTII

  ORICE GREȘEALĂ SE PLĂTEȘTE!!!
  DACĂ A CERUT BANII PE NEDREPT O SA I PIARDĂ CÂND NU TE AȘTEPȚI!!!

 • LUNGU ANDREI. FELICITĂRI 🎊
  RECUMEDIS – SF SAVA – IASISTING. RUȘINE
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

 • Cine te-a pus sa te duci la 290 varule ca la Iro ii 220 70 îți rămâne mai faci unul la Petea
  Restul fugiți și aveți grija de corpurile voastre

 • Măcar ala de la Vaslui era negativ????
  Trec azi pe la Vaslui sa nu iau corona
  Sau sa sun la Recumedis 🤣🤣🤣🤣🤣 să-mi dea detalii

 • Bună ziua,
  Eu as merge la un avocat și o să-ți plătescă tot drum, PCR, timpul tău, deranjul tău plus cheltuielile de judecata
  Părerea mea!!!
  Dacă ești interesat putem lua legătura si vedem ce și cum rezolvam
  Cu stima Badarau

 • Se mai întâmplă si greșeli nimeni nu e perfect, dar totuși eu una personal as chema omul sa ii plătesc ce e de plata și mi-aș cere scuze 🙏
  Dar asta nu se va întâmpla pentru ca suntem în România!!!
  Cu drag Lili

 • 🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵

 • Sincer am văzut mesajele lui dar de fiecare data au fost imediat șterse
  Deci clar ca nu au vrut să își asume răspunderea Recumedis si angajați
  Curios lucru cum de nu au nimic de spus cei de la Clinica.. Gen să-și ceara scuze ca na vb aia omul a făcut kilometri, poate sa cazat undeva, o masa calda plătită 🤔ii dai omului 290 lei dar scuzele de rigoare
  Numai spun ca ar trebui sa ii plătescă toate cheltuielile de când a plecat de la Iași și înapoi la Iași
  Așadar rușine la cei ce administrează clinica
  Nu e frumos cum procedați cu clienții dvs.
  290de lei testul. F. Scump
  Deci luați masuri si cereți scuzele de rigoare 🤝
  Olimpia Neagu

 • Iro e Sfânt
  Nu ai văzut ce prezenta are plus ca e cunoscut de lume
  Nu vezi recumedis nu recomanda nimeni
  Asa te vaccinezi si mori si după ii doare in pl de tine
  Vai mama voastră

 • Blajut in loc sa se facă plăcut ca vb aia o mai candidat si la primărie… Poate va mai candida
  Sunt pe taxi și de câte ori am trecut pe acolo tot timpul fără masca ca era pe tarlaua lui întra în clinica ieșea
  Fiți serioși ca a plătit omul săracul 290 lei pe test 😎😎😎
  Cât a-ți mâncat pe pandemie
  Nu va mai ajunge
  O sa cada blestemele la oameni pe copii nepoți și strănepoți

 • Da….. Te infectezi numai dacă treci pe la Recumedis darămite sa mai intri sa faci PCR 🙈🙈🙈🙈🙈🙈

 • Dacă imi dădea ei 290 lei si nu intram sami fac testul la ei
  Jegurile 🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵
  E cei mai scumpi si Neserioși

Adauga un comentariu