Cancan ultimă oră

Scandal la Penitenciarul Jilava după ce tatăl lui Emi Pian nu a fost lăsat să participe la înmormântare

Publicat: 09 aug. 2020

Rudele lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, se află în conflict deschis cu reprezentații Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) după ce conducerea instituției a refuzat să-l lase pe tatăl celui decedat, încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava, să participe, pentru câteva ore, la funerariile fiulul săul cel mare.

Se pară că refuzul autorităților a creat o revoltă spontană, la care au luat parte unii dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din București. Totodată, uciderea lui Emi Pian le pune probleme în continuare autorităților, având în vedere că regulile impuse de pandemia de coronavirus sunt ignorate complet de sutele de apropiați ai clanului Duduianu care, zile la rând, au transformnat casa acestuia, din cartierul Rahova, într-un adevărat loc de pelerinaj, scrie Gândul.ro.

Și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, obligați să intervină ferm imediat după ce au aflat că fostul lider interlop a fost dus acasă, în condițiile în care acest lucru este strict interzis de lege, au ignorat complet situația din curtea Duduienilor.

S-ar fi certat cu mai marii de la ANP

Potrivit unor surse din anturajul familiei lui Emi Pian, rudele acestuia s-au certat și cu unii șefi din sistemul penitenciar.

Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că familia a mers la poarta Spitalului Penitenciar Jilava, cu certificatul de deces și restul actelor necesare, pentru a solicita o permisie umanitară pentru Nicolae Duduianu, zis Pian, tatăl lui Emi și adevăratul lider al clanului care-i poartă numele.

Cu toate că legea ar fi permis să-l lase să asiste la înhumare, sub escortă, reprezentanții ANP au refuzat categoric.

Adevăratul motiv al refuzului

Deși au invocat pandemia de COVID-19, adevăratul motiv pentru care Pian senior nu a fost lăsat să plece ar fi un articol de lege care spune că, dacă persoana care solicită permisia este „un membru marcant al lumii intrelope și reprezintă pericol pentru siguranța penitenciarului”, rămâne la latitdinea conducerii dacă i se aprobă sau nu permisia umanitară, mai scrie sursa citată.

Bătrânul Nicolae Duduianu fost transferat de la Penitenciarul Rahova, unde execută o condamnare pentru tentativă de omor, la Spitalul Penitenciar Jilava, imediat după moartea fiului său.

Potrivit unor surse din cadrul ANP, tatăl lui Emi Pian are niște probleme de sănătate, iar decesul fiulul său pare să-i fi agravat starea.

Deținutul este ținut într-o cameră fără televizor și momentan ar refuza să accepte faptul că băiatul său a fost ucis, fiind convins că acesta nu putea să pățească niciodată așa ceva.

Adauga un comentariu