Eveniment-Social

Scandal la sedinta de fond funciar

Publicat: 16 ian. 2008
1

• Prefectul Judetului Iasi, Nicusor Paduraru, a atacat ieri dur Comisia Judeteana de Fond Funciar • Acesta a intrat ieri in sala in care avea loc sedinta si a spus ca membrii Comisiei valideaza retrocedari de terenuri pentru persoane care depun dosare incomplete sau contin erori • Nicusor Paduraru a precizat ca va monitoriza activitatea Comisiei Judetene de Fond Funciar, dar si ca va ataca in instanta hotararile Comisiei daca va considera ca acestea nu sunt corecte

Prefectul Judetului Iasi, Nicusor Paduraru, a atacat dur Comisia Judeteana de Fond Funciar chiar in cadrul sedintei de dimineata in cadrul careia trebuiau validate unele cereri de retrocedare. In cadrul sedintei, Paduraru s-a declarat nemultumit de activitatea Comisiei Judetene de Fond Funciar (CJFF), deoarece multe dintre dosarele pe care aceasta ar trebui sa le solutioneze contin erori, ceea ce inseamna ca vor trebui revizuite. Din aceasta cauza, a adaugat prefectul, Comisia va pierde timp si nu va finaliza procesul de retrocedare, adica nu va solutiona toate cererile asa cum a promis. Pana la sfarsitul anului, Nicusor Paduraru a precizat ca in calitate de prefect, va ataca in instanta unele hotarari de validare ale Comisiei daca va considera ca este ceva in neregula. In aceeasi ordine de idei, prefectul a avansat ipoteza ca, pe viitor, secretarii de comisii locale sa participe la sedintele Comisiei judetene, pentru ca, in opinia lui, acestia sunt principalii vinovati de erorile care apar in dosare.

Acestia vor trebui sa-si asume fiecare eficienta, prin modul lor de lucru si nu prin greselile celorlalti. Membrii Comisiei sustin, insa, ca nu ar exista atatea erori daca s-ar gasi o solutie de a se explica celor avizati, in speta beneficiarilor terenurilor, care ar fi pasii corecti in vederea emiterii unor titluri. Subprefectul Vasile Etcu a precizat, in cadrul aceleiasi sedinte, ca pe viitor doreste sa fie informat chiar de prefect de eventualele erori din dosare daca are cunostinta despre acestea. De regula, sedintele Comisiei sunt conduse de subprefectul Vasile Etcu. „Nu pot sa iau date din alta parte. Doresc ca pe viitor sa pot fi si eu informat asupra acestor aspecte”, a declarat subprefectul Etcu. Trebuie precizat ca imediat ce prefectul a parasit sala in care se desfasura sedinta, membrii Comisiei au hotarat sa suspende sedinta in semn de protest. „Am analizat o parte din hotararile Comisiei Judetene de Fond Funciar. Au existat aspecte pe care am dorit sa le clarific in cadrul Comisiei. Din punctul meu de vedere, propun ca odata ce decizia a fost luata, aceasta sa nu se mai schimbe. In acest fel lucrurile s-ar simplifica, iar activitatea Comisiei ar fi mai eficienta. Membrii Comisiei vor trebui sa se obisnuiasca cu faptul ca prefectul sa atace dosarele in instanta, daca nu sunt corecte, daca in acestea se regasesc erori. Consider aceasta ca fiind un mod constructiv de munca. La sutele de dosare saptamanale care sunt luate in evidenta, pot aparea probleme si mai bine sa evitam acest lucru”, a declarat prefectul Nicusor Paduraru cu privire la ce s-a intamplat in cadrul sedintei. Prudenta prefectului in validarea unor dosare este intr-un fel justificata, avand in vedere ca fostul prefect Radu Prisacaru a fost arestat, in anul 2006, intr-un dosar de coruptie care se referea la retrocedarea unei suprafete de teren.

Comentarii
 • Poate dl. prefect nu tine partea minariilor, stie ceva si despre Stefanuca (sef pus fortat la Ocolul Hirlau) de unde vrea citeva sute de hectare desi a primit ce a avut acte. Acesta este un personaj contruversat plimbat pe la toate partidele iar acum detine abuziv postul de sef de ocol desi nu a dat nici un concurs sio nici nu a venit din sistem..

 • bietu` nicusor! vine tariceanu la iasi si se da si el dur doar sa se uite ca este, vorba lui blaga, cel mai incompetent prefect. mare dreptate…

 • Bre nea Nicusor, auziti da` nu dvs. sunteti presedintele comisiei de fond funciar? :))
  Pai cum adica sa atacati dom le hotararile care pana la urma tot dvs. le dati? :))
  Felicitari sunteti bun. Deci nici nu mergeti la sedinte ca sa va dati interesul dar in schimb faceti galagie ca sunt erori. In loc sa stati tapan acolo in sala si sa verificati acolo pe loc. Faceti panarama si tam tam dupa ca sa dea bine la imagine.
  Felicitari. Sunteti un dur.
  Mandria Judetului.

 • in mare parte e corect ce-a spus „popescu”, cu exceptia faptului ca si prefectul (instututia) poate ataca o hotarare a cjff , deoarece el n-are drept de veto si validarea cererilor de retrocedare se face prin votul majoritatii simple … desi cjff isi desfasoara activitatea in „casa patrata” nu e subordonata prefecturii dar, majoritari sunt totusi „reprezentantii” statului (prefectura,cj,institutii descentralizate,etc)

Adauga un comentariu