International

Scandal legat de familia lui Kim Jong-Un

Publicat: 14 mai 2012
1

ABC News Australia a publicat recent un reportaj care ii contesta lui Kim Jong-Un dreptul de a conduce Coreea de Nord. Conform publicatiei, japonezul Ken Kato, activist pentru drepturile omului, detine o serie de documente care atesta ca bunicul lui Kim Jong-Un a colaborat cu armata japoneza, fapt ce nu ii da dreptul actualului lider nord coreean sa ocupe prima functie in stat, potrivit publicatiei citate.

Kim Jong-Un este nepotul primului lider al Coreei de Nord, Kim il-Sung. Acesta din urma a fost crescut de parinti misionari, care au fost fortati sa paraseasca Manchuria din cauza protestelor anti-japoneze la care au luat parte. Cand Japonia a invadat Manchuria in 1931, Sung a luptat impotriva invadatorilor facand parte din diverse grupari de gherila. In 1935, la varsta de 23 de ani, Kim il-Sung a devenit membru al Armatei de Nord anti-japoneze.

Zece ani mai tarziu, Stalin l-a numit pe Kim il-Sung prim conducator al nou-infiintatului stat, Coreea de Nord.

In 1972, Kim il-Sung a decis ca „dusmanii tarii, oricine ar fi ei, trebuie eliminati pana la a treia generatie”. Cei care au colaborat cu armata japoneza sau cu capitalistii din sud erau considerati „dusmani ai statului”.

Ken Kato sustine ca detine documente care atesta ca al doilea bunic al lui Kim Jong-Un, Ko Gyon-tek, a lucrat pentru armata japoneza in timpul celui de al doilea Razboi Mondial. Acesta confectiona uniforme militare la o fabrica din Osaka. Pentru asta Ko Gyon-tek a fost trimis intr-un lagar de munca fortata.

Ko Gyon-tek a avut o fata care s-a casatorit cu fiul lui Kim il-Sung, Kim Jong-Il. Cei doi au avut trei copii, cel mai mic dintre ei fiind Kim Jong-Un, actualul lider din Coreea de Nord.

Este putin probabil ca aceasta informatie sa ajunga la oamenii de rand din Coreea de Nord, insa ar putea fi un atu important pentru cei care poarta negocieri cu liderul de la Phenian.

Sursa: gandul.info

Adauga un comentariu