Actualitate

Scandal-monstru in cel mai mare cartier rezidential din Iasi: Banii donati pentru parcul de joaca, cheltuiti de administrator pe distractia vecinilor. Au intervenit mascatii

Publicat: 15 aug. 2019
Editia PDF
11 Oct. 2019

@ Cel mai mare cartier rezidential din Iasi sta pe un butoi de pulbere gata sa explodeze @ Scandalurile se tin lant intre proprietarii apartamentelor din ansamblul Green Park, acolo unde locuiesc peste 2.000 de ieseni @ Oamenii s-au revoltat dupa ce au aflat ca administratia cartierului a facut o gaura de aproape 6 miliarde lei vechi, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru delapidare, abuz in serviciu, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals @ Proprietarii de aici au organizat mai multe adunari generale pentru alegerea unui nou administrator si luarea unor hotarari administrative, insa de fiecare data a iesit cu scandal, fiind nevoie de interventia politistilor locali pentru a aplana conflictele

Cel mai mare cartier rezidential din Iasi sta pe un butoi de pulbere gata sa explodeze. Oamenii s-au revoltat dupa ce au aflat ca administratia cartierului a facut o gaura de aproape 6 miliarde lei vechi, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru delapidare, abuz in serviciu, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. La scurt timp dupa ce au aflat ca fosta administratie a cartierului Green Park a facut o gaura de aproape 6 miliarde lei vechi in bugetul asociatiei de proprietari, iesenii care locuiesc aici au incercat sa organizeze mai multe adunari generale pentru angajarea unui nou administrator.

Deoarece proprietarii s-au impartit in doua tabre, una dintre ele formata din persoane care au facut parte din fosta conducere a asociatiei, intalnirile dintre acestia s-au lasat cu scandal, o parte dintre cei prezenti devenind agresivi atat verbal, cat si fizic.

Ultima intalnire dintre proprietarii din cadrul Green Park a fost organizata in cursul zilei de 14 august, atunci cand mai multe persoane au participat la adunarea generala pentru angajarea unui nou administrator si stabilirea unor hotarari administrative, asta dupa ce Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Iasi a blocat conturile asociatiei si a ridicat mai multi saci de documente.

Mai multe persoane care au facut parte din vechea garda a asociatiei au provocat in cadrul intalnirii un scandal enorm, tocmai pentru a nu se ajunge la o intelegere finala.

"La ultima adunare generala care a avut loc pe data de 14 august a iesit un scandal de nedescris. S-a format un grup de circa 11 indivizi care nu au permis pur si simplu sa se tina sedinta. Au fost foarte agresivi, au pus mana pe hartii, le-au aruncat, orice doar sa nu se prezinte situatia asociatiei si sa nu afle lumea ce este acolo. Culmea, desi sedinta a fost convocata de ei, nu au permis desfasurarea ei, iar pentru ca erau agresivi, a fost solicitata interventia Politiei Locale. Domnii Mihai Popescu si Gabriel Covrig au fost printre cei mai guralivi. Pentru ca spiritele nu s-au potolit, a venit si echipa de interventie de mascati de la Politia Locala, in total au fost 9 agenti prezenti la scandal", a povestit un iesean care locuieste in cartierul Green Park.

Vezi si: S-a vandut! Doi turci au pus mana pe cel mai ravnit loc din Iasi. Suma platita e de ordinul milioanelor de euro – FOTO

Fondurile asociatiei – vaca de muls pentru mai multi proprietari

Tot scandalul din cartierul cu peste 700 de apartamente a izbucnit dupa ce locatarii au aflat ca din conturile asociatiei de proprietari lipseste o suma de aproape 6 miliarde lei vechi. Initial, suma descoperita era de aproape 1,5 miliarde lei vechi, bani donati pentru amenajarea unui parc, insa pe masura ce verificarile au continuat, s-a descoperit faptul ca suma lipsa este mult mai mare.

"Initial s-a facut o donatie pentru amenajarea unui parc de joaca, iar aproape 1,5 miliarde de lei au fost scosi din conturi fara niciun act la mana. Cand oamenii au intrebat de bani, cei de la asociatie au ridicat din umeri si s-au speriat ca nu au de unde sa puna banii inapoi. Vreo 3 miliarde trebuie dati la furnizori, lipseste o suma de aproape 6 miliarde, iar asta in conditiile in care o mare parte dintre oameni au platit direct in cont bancar intretinerea. Fostul administrator, doamna Penisoara, avea un salariu de 100 milioane, altii aveau salarii de 40 de milioane la asociatie, iar nimic din asta nu era transparent. Membrii din comitet au telefoanele platite de asociatie, din banii locatarilor care isi platesc facturi. Acum este o lupta aprinsa pentru cei care vor sa conduca asociatia, pentru ca a fost mereu o vaca buna de muls", a mai explicat un proprietar din cadrul Green Park.

Vezi si: Afaceri SOC in piata imobiliara. Unii dintre cei mai mari dezvoltatori din Iasi, executati silit de banci

Pana la finalizarea scandalului, iesenii care locuiesc in Green Park au decis sa-si plateasca intretinerea exclusiv prin intermediul bancii si au hotarat chiar sa angajeze un audit extern, din afara judetului Iasi, pentru a face verificari in contabilitatea asociatiei, acolo de unde lipseste o suma de peste 6 miliarde lei vechi, gaura facuta in perioada in care administrator al imobilelor a fost Oana Penisoara.

Vezi si: Jaf de proportii in cel mai mare cartier rezidential din Iasi: Locuitorii din Green Park habar nu au unde au disparut 4 miliarde de lei. Politistii si procurorii au demarat ancheta penala – FACSIMILE

Procese deschise in instanta de proprietari din cadrul Green Park

In ultimele saptamani, mai multe procese au fost deschise in instanta si se incearca anularea unor hotarari pe care membrii asociatiei de proprietari Green Park le-au luat lunile trecute. Este vorba despre mai multe hotarari administrative luate in cadrul adunarilor generale ale proprietarilor Green Park care au fost organizate dupa destituirea fostului administrator – Oana Penisoara, acuzata de delapidare si uz de fals. Astfel, mai multi proprietari, printre care Ciprian Constantin Olaru sau George Dobre, au depus la Judecatoria Iasi dosare impotriva Asociatiei de Proprietari Green Park in care solicita "anulare act hotarare AGA". Administratia cartierului sta pe un butoi de pulbere din cauza haosului care domneste aici, iar din cauza neintelegerilor dintre locatari, pana acum nu s-a putut alege un nou administrator, iar un presedinte ales a fost destituit deja pentru a face loc altuia. Oamenii au aflat despre jaf dupa ce un parc de joaca pentru care s-ar fi cheltuit circa 1,4 miliarde lei vechi nu arata deloc ca dupa o investitie de atatia bani.

Vezi si: Pacalit de Green Park cu 100 mii euro – FOTO

"Scandalul a plecat de la o donatie facuta de unul dintre locatari pentru amenajarea unui parc in cartier. Este vorba despre o suma de aproximativ 20.000 de euro pe care persoana respectiva a oferit-o asociatiei pentru amenajarea parcului, insa problema este ca nu se stie cum au fost cheltuiti banii. Pentru suma respectiva nu a fost oferita o hartie la mana, iar pentru constructia parcului au fost cumparate bunuri fara sa fie prezentate chitante sau facturi. Nici persoana care a donat banii nu stie bine ce si cum s-a intamplat. Dupa ce au fost tinute adunari generale si au fost luate unele hotarari, oamenii au inceput sa puna intrebari", a explicat Ionica Ciobanu, sef Birou Serviciul Asociatii Proprietari din cadrul Primariei Iasi. loading...

Comentarii
 • Articolul e plin de neadevaruri si platit de Claudio Fasolo si de Dumitru Bucur care in cardasie cu Romana Nastasa Liliana (actualul Presedinte) incearca prin forta sa preia administrarea cartierului. Tocmai din cauza ca sunt niste semne de intrebarea la gestiunea fostului administrator (persoana fizica), proprietarii au deci sa incredinteze administrarea unei firme mari (s-a ales Urbica) si nu tot unei persoane fizice.
  Actualul presedinte, contrar deciziei proprietariilor si a comitetului executiv, a semnat singura, pe ascuns, administrarea cu Pfa Galu Maria (condusa din spate dupa cum singur a spus de catre Claudio Fasolo) si sub obladuirea lui Dumitru Bucur. Apoi, tot pe ascuns, au luat actele asociatiei si banii din casierie.
  Cand proprietarii au aflat ca au fost tradati de presedinta Roman, conform legii, au organizat o adunarea generala pentru alegerea unui nou presedinte

 • La aceasta adunarea au venit si Fasolo si Dumitru Bucur (niste personaje foarte alunecoase). Fasolo a precizat ca se poate rezilia contractul proaspat semnat de cateva zile dar sa-i fie platite despagubiri de ordinul sutelor de milioane in conditiile in care a stiut ca semneaza ilegal doar cu presedinta Roman si contrar dorintei proprietarilor.
  Datoria nu e de 6 miliarde. Este de 3 miliarde si provine din 2011 de la dezvoltatorul care a construit cartierul (Future investitii imobiliare srl) care a intrat in insolventa. Procesul si procedura de insolventa inca se judeca.
  Datoria asta veche a tot fost rostogolita pentru ca asociatia si proprietarii au tot asteptat sa o recupereze la masa credala.
  Acum, fiind presati de furnizori (Eon, Apavital etc) si ca sa nu mai plateasca penalizari aiurea, proprietarii au decis sa o achitei ei platind 39 lei/luna timp de 12 luni. Cand se va obtine apoi datoria de la insolventa, proprietarii isi vor recupera sumele

  • Faci parte cumva parte din gasca celor ce au condus asociatia inainte si care sunt cei mai inversunati sa opreasca totul ca sa nu se faca transparenta in asociatie.
   Numai unul din gasca muta mizeria spunand ca altii sunt de vina ca este scandal in Green Park si ca sunt datoriile atat de mari.
   In contextul cand peste 400 de proprietari isi platesc cheltuielile la intretinere prin banca cum poate avea asociatia atatea datorii si cum tocmai cei ce erau inainte la conducerea asociatiei sunt si cei mai inversunati opozati in a se face transparenta in asociatie.
   Oare acest lucru ce inseamna??????

   • Nu fac parte din fosta/actuala conducere. Cum ati vrea sa dispara niste datorii de 3 miliarde rostogolite continuu din 2011 lasata de Future daca proprietarii isi platesc doar partile lor din facturi? Chiar daca toti proprietarii si-ar platii intretinerea aceste 3 miliarde tot ar ramane neplatite, nu?

 • Atata timp cat la conducerea Serviciului asociatii de proprietari se afla Ciobanu Ionica, astfel de situatii in cadrul asociatiilor de proprietari vor creste exponential. Serviciul este incadrat cu persoane incompetente si care lucreaza cu rea credinta. Oricand pot dovedi cu documente, dar n-am cui pentru ca tartamentul cu rea creduinta a populatiei care apeleaz la serviciile primariei este caracteristica de baza. Din pacate aceasta atitudine de lucru cu rea credinta si lipsa de prfesionalism a salariatilor o va plati primariul CHIRICA la alegerile locale din 2020. Jigodismul din cadrul Serviciului asociatii de propreitari incarca justitia cu dosare specifice asociatiilor de proprietar. La asociatia din care fac parte jigodiile salariate ale serviciului a invatat presedintele cum sa fure si sa pacaleasca propriertarii.

 • Ma vad nevoit sa raspund celui ce se intituleaza ”Proprietar Green Park”
  Eu am pus la dispozitia asociatiei un administrator profesionist care prin referintele pe care le are ”optimizarea activitatii si transparenta din cele 4 asociatii unde isi desfasoara activitatea aducand unele din asociatii de la datorii de 4,3 miliarde vechi, in numai 3 ani la mai putin de 1,5 miliarde de lei fara a da in judecata locatarii si fara ai executa silit pe cei cu datorii, iar la unele asociati de la datorii de 2 miliarde vechi la APAVITAL au ajuns sa aiba 800 de milioane in plus platiti furnizorului de apa rece.
  La Asociatia Green Park s-a prezentat cu o oferta in jur de 8000 lei fata de 11.200 lei cat solicita firma cealalt competitor, venind si cu un contract clar si precis in care se demonstrra ca era totul facut transparent si locatarii aveau acces, in orice clipa, la documentele asociatie

  • Administratorul, adus de mine, la Green Park venea cu referintele de la cele 4 asociatii (liste de plata si fise financiar contabile cu situatia financiara al asociatiilor) in care isi demonstra profesionalimul.
   Dar nu a fost dorit de doi membri din comitet care au si inceput ostilitatile.
   Eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni si nici nu permit sa fiu blamat aiurea.
   Poate autoritatile noastre verifica cum o asociatie de proprietari functioneaza fara buget de venituri si cheltuiel aprobat de adunarea generala si poate la verificare mai si observa ca salariile se dau pe dispozitie de plata si nu pe stat de plata cum este stipulat prin lege.
   Oare dece nu s-au dat salariile pe stat de plata cum prevede legea, nu cumva ca acestea se arhiveaza si trebuie tinute 50 de ani pana sa fie topite.
   Finantele publice si ITM-ul ce atitudine au in acest caz.

   • Fosta administrator nu era salariata asociatiei. Era cu contract de prestari servicii pe PFA (cum e si Fasolo adus de d-voastra) pt suma de 3000 lei. Daca aveti dovezi ca lua 100 milioane va rog sa le prezentati. Angajati sunt doar paznicii si femeile de la curatenie. Alte minciuni: Politia nu a luat nici un document, nu a sigilat nimic. D-voastra cu Fasolo ati pus-o pe d-na Galu sa semneze contractul cu Greenpark, care e o batrana de vreo 70 ani care parea sa nu inteleaga mare lucru, urmand ca Fasolo sa faca jocurile din spate fara sa semneze personal ceva. Nu-i suspect deloc, nu?

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit