Actualitate

Scandal monstru in firma de taximetrie a lui Mircea Manolache. Angajatii controversatului om de afaceri se plang ca lucreaza ilegal

Publicat: 07 feb. 2018
1

@ Un scandal urias a fost starnit in cadrul firmei de taximetrie Parma din Iasi @ Soferii care au lucrat aici acuza conducerea firmei ca nu intocmeste actele legale de munca pentru angajati @ Soferii sunt dusi cu vorba si povestesc ca li se impun acte incomplete, care se completeaza ulterior semnarii lor @ La mijloc, poate fi vorba despre o imensa retea de fraudat banii, mai ales ca firmele controlate de Mircea Manolache au mai fost implicate in scandaluri financiare in trecut

In cadrul firmei de taximetrie Parma Taxi, s-a starnit un scandal imens provocat de mai multi soferi care lucreaza pentru firma din Iasi. Acestia acuza sefii companiei ca nu intocmesc actele legale atunci cand se fac procedurile pentru angajari, iar soferilor li se impun documente neclare si incomplete care se completeaza ulterior semnarii lor.

Un sofer care lucreaza pentru Parma Taxi a povestit ca, timp de doua luni de zile, nu a reusit sa finalizeze actele de angajare, iar asta pentru ca sefii companiei au evitat mereu sa faca asta.

"Lucrez la Parma Taxi, stiu ca este firma domnului Mircea Manolache si el are o influenta si o putere foarte mare in oras, dar nu accept bataia de joc care se intampla in firma cu angajatii. In prima luna, mi-au spus ca lucrez la ei in proba si asa mai departe, iar dupa o luna mi-au dat sa semnez o hartie incompleta care avea doar semnatura lui pe ea, cu nicio stampila si nimic altceva. Am tot insistat sa se faca actele, iar ei au amanat, dupa doua luni, descopar ca eu nu lucrez cu acte in regula la Parma. I-am spus domnului Catusanu Marin Constantin, care se ocupa de actele angajatilor, sa rezolve problema, iar el a tot intins vorba si nu a facut absolut nimic. Stiu ca au fost cazuri de angajati agresati de Mircea Manolache, dar eu am lucrat ilegal in tot acest timp si cineva este vinovat pentru ca nu se intampla doar in cazul meu", a povestit Iulian Sandu, taximetrist din Iasi.

Citeste si : Bataie sangeroasa ca in Vestul Salbatic, la Camera Taximetristilor din Iasi: Mircea Manolache a rabufnit ca un nebun

Infractiuni fiscale la firma condusa de Manolache

Firmele controlate de Mircea Manolache, in special cea de taximetrie, au fost implicate in ultimii ani in numeroase scandaluri, printre care si infractiuni fiscale. Acesta sustine insa ca toti angajatii firmelor sale lucreaza cu forme legale si care se pot verifica.

"Daca i s-a dat o hartie pe care o are la mana si este semnata, insemana ca este angajatul meu. Nu am avut niciodata un om fara contract de munca, iar mai toti sunt cu opt ore. Oamenii au contractul de munca in copie si in original si ar trebui sa existe o baza de date cu ele", a spus Mircea Manolache, patron Parma Taxi Iasi.

Citeste si : EXCLUSIV! Fiul unui politician din Iasi a facut-o si pe asta. Politistii i-au stricat combinatiile in ultima secunda – FOTO

In urma unor verificari ale autoritatilor fiscale, s-a descoperit faptul ca, la Parma Iasi au fost realizate mai multe ilegalitati financiare, motiv pentru care s-au aplicat mai multe sanctiuni din partea ANAF.

Reamintim faptul ca sute de licente de taxi au fost vandute in ultimele luni cu preturi de peste 10.000 de euro la nivelul Camerei Taximetristilor din Iasi, iar unul dintre cei mai activi vanzatori a fost chiar Mircea Manolache (sotia lui Doina Manolache – avocat, ocupandu-se de parafarea actelor in schimbul unor comisioane extrem de mari).

În ultimii ani, s-au vandut sute de licente la preturi cuprinse intre 500 si 2.000 de euro prin intermediul Camerei Taximetristilor, iar acum, acestea sunt vandute chiar si cu 14.000 euro/ bucata.

Citeste si : EXCLUSIV! Mafia taximetriei din Iasi a fost aruncata in aer! Un raport oficial a scos la iveala neregulile! Patronii de dispecerate au infiintat un cartel

Consiliul Concurentei a sanctionat sapte companii de pe piata serviciilor de transport local de persoane in regim de taxi si a serviciilor conexe din Iasi, precum si ”Camera Nationala a Taximetristilor din Romania” – Filiala Iasi, cu amenzi de totale 165.364 lei (aproximativ 36.000 euro) pentru constituirea unui cartel. Datele cuprinse in raportul de control arata ca firmele din Iasi au functionat dupa modelul unui cartel, ce urmarea eliminarea concurentei. Asadar, planul tarifar era unic, fiind impus de operatorii de transport. Astfel, Parma Tax SRL a primit o amanda de 23.807 lei, Imbat – Delta Taxi SRL a fost amendata cu suma de 9.867 lei, Lux Taxi SRL – 1.085 lei, Auto Wad RD – 10.849 lei, Euro Taxi Iasi SRL – 36.022 lei, RVR Taxi SRL – 79.805 lei, Unreal SRL -2.861 lei, iar. Nu in ultimul rand, cu suma de 1.068 lei a fost amendata si Asociatia "Camera Nationala a Taximetristilor din Romania" – filiala Iasi. "In cadrul unor intalniri ale asociatiei Camera Nationala a Taximetristilor din Romania – Filiala Iasi, companiile (Imbat Delta Taxi, Lux Taxi, Auto Wad RD, Euro Taxi Iasi, Parma-Tax, RVR Taxi si Unreal SRL) s-au inteles sa practice un tarif unic pentru transportul in regim de taxi de 1,99 lei/km pentru cursele efectuate pe parcursul zilei si de 2,19 lei/km pentru cele efectuate noaptea”, au precizat reprezentantii Consiliului Concurentei.

Comentarii
  • Vorbiti numai prostii eu lucrez ca taximetrist la firma si nici nu exista Catusanu Marin Constantin ,poate e vreo firma care are contract de dispecerat cu Parma dar nu angajat la Manolache,vorbiti fara sa verificati numai sa faceti rau oamenilor care nu dau dreptul din santaj.

  • Asa e … eu si Mariana lucram la Manolache si nu ne face carti de munca. Ce escroc ! Din cauza asta Gabi Males nu poate sta la puscarie … a fost si el o sageata stirba la vremea lui ! :))

  • Bai nebunilor trompeta asta de Sandu Iulian nici macar nu a lucrat la Manolache,a lucrat la o girma mai mica cu contract de dispecerezare la Parma si ieri a lasat masina intr o parcare fara motorina fara banii in asati si cu cheia lasata la roata…o zdreamta de om care nu ar trebui angajat pe nici o alta masina! Stiu din sursa 100% sigure ca avut contract de munca la 8 ore absolut legal…bzi nu mai mancati ***** aiurea!

  • Asta inseamna ,politica si influenta poti comite cate infractiuni doresti nimeni nu se atige de tine dar o veni si vremea aia odata latul se strage incet ,incet si cad blaurile ca popicele si atuci sa te tiii .

  • Se vede de la o posta ce santaj mizerabil incercati sa faceti. Va legati de Manolache ca e serios si isi vede de treaba lui, dar ii cautati numai kkt-uri ca sa va plateasca.

  • Cartile de munca nu mai sunt in uz din 2011,iar stampila nu mai e obligatorie pe documente de 2 ani,conf legilor in vigoare. Daca nu sunteti informati,nu e vina nimanui.

  • Ce meserie e asta ? taximetrist? asta e pt. oameni bolnavi si pt. cei ce vor ceva extra. Mergeti la munca adevarata putorilor de taximetristi !!! Nu sta ca vita si te fierbe la c0AI3….si apoi te plangi ! Huo putorilor !

Adauga un comentariu