Local

Scandal monstru in instanta pentru un petic de pamant – FOTO

Publicat: 04 feb. 2013

@ Un iesean se razboieste in instanta cu o institutie pentru plata unor taxe pe care nu le mai recunoaste @ Pentru ca nu a reusit sa-si duca afacerea la bun sfarsit, ieseanul a cerut anularea unei taxe catre Compania de Drumuri Nationale, la mijloc fiind vorba de cateva mii de lei

Razboi total intre un iesean si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. Barbatul sustine ca este nevoit sa plateasca cateva mii de lei pentru un drum de acces spre nicaieri. Ioan Romica Popa a dorit sa-si ridice un magazin la marginea drumului european 583 in zona satului Razboieni, comuna Ion Neculce. Barbatul nu a obtinut insa creditul necesar de la banca (circa 40.000 lei) si a renuntat la afacere. Ieseanul obtinuse toate avizele necesare pentru magazin, inclusiv cel de la Compania de Drumuri, institutie catre care urma sa achite anual 194 euro, drept taxa de folosire a caii de acces. Cum afacerea a picat, Popa a cautat sa anuleze toate avizele. El a cerut rezilierea contractului cu reprezentantii Companiei de Drumuri inca de anul trecut. Doar ca acestia au refuzat si l-au si actionat in instanta, pentru ca barbatul sa-si achite in continuare taxele. „Am avut un proiect in 2007, am vrut sa construiesc un magazin de materiale de constructii si am avut nevoie de avizul Companiei de Drumuri. Regulile s-au schimbat la banca si nu am mai avut bani sa fac magazinul. Nu pot rezilia contractul, am facut o cerere in 2012, dar nu au vrut sa o aprobe. Am vazut ca in planul de incadrare in zona, proiectul meu nici nu apare ca obiectiv. M-au dat in judecata pentru a recupera debitele. Mi-a fost frica de instanta si am trecut tot de pe PFA pe o societate”, a spus Ioan Romica Popa.

In replica, reprezentantii Companiei de Drumuri sustin ca sectia de la Iasi, in urma unui control efectuat la fata locului, a constatat ca barbatul ridicase o constructie  si ca era obligat sa plateasca taxele respective. Cu toate ca suma nu este importanta, conform legii, acestia au fost nevoiti sa apeleze la ajutorul judecatorilor pentru recuperarea debitului. Pentru rezilierea contractului, Ioan Romica Popa trebuie sa desfiinteze calea de acces si sa aduca terenul la starea initiala, fapt ce poate duce la alte cheltuieli. „In 2006 a fost incheiat un contract cu Ioan Romica Popa care avea un PFA. Tariful era de 194 euro pe an, iar suprafata utilizata, de 30 metri patrati. Derularea contractului a inceput la 15.03.2007, dupa care s-au incheiat acte aditionale pentru modificarea tarifului. In 2012 s-a solicitat rezilierea contractului. Nu am putut da curs solicitarii deoarece, din verificarile efectuate pe teren de Sectia Iasi, rezulta ca barbatul foloseste spatiul in scopuri comerciale. Se desfasoara o activitate economica, motiv pentru care contractul este indreptatit sa se desfasoare. Trebuie sa se aduca drumul national la starea initiala, sa se desfiinteze accesul rutier”, au declarat reprezentantii DRDP Iasi.

Adauga un comentariu