Titlurile zilei

Scandal-monstru în lumea artiștilor! O cunoscută cântăreață din Iași a deschis un proces fierbinte împotriva surorii sale după o emisiune televizată! Acuzațiile sunt extrem de grave!

Publicat: 25 iun. 2021
Cântăreața de muzică populară Margareta Bîrsan și o sală de judecată
Judecătorii ieșeni au obligat-o pe sora mai mare a Margaretei Bîrsan să îi achite acesteia din urmă daune morale în valoare de 7.000 de lei

O cunoscută interpretă de muzică populară a câștigat procesul pe care i l-a intentat surorii sale. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis recent, în parte, acțiunea formulată de Margareta Bîrsan în contradictoriu cu Maria Nălbaru. Judecătorii au obligat-o pe cea din urmă să îi achite surorii mai mici suma de 7.000 de lei, cu titlu de daune morale. Întreg scandalul a izbucnit după o emisiune televizată

Scandal de proporții, în familia unei îndrăgite artiste de muzică populară! Cunoscuta cântăreață Margareta Bîrsan și-a dat recent în judecată sora, solicitând daune morale. Conflictul a izbucnit după ce surorile au participat la o emisiune televizată. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis recent acțiunea formulată de Margareta Bîrsan, în contradictoriu cu sora ei.

„Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Margareta Bîrsan, în contradictoriu cu pârâta Maria Nălbaru. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 7.000 de lei, cu titlu de daune morale. Respinge cererea pârâtei de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Margareta Bîrsan și-a dat în judecată sora, la Iași

Procesul dintre cunoscuta interpretă de muzică populară Margareta Bîrsan și sora ei, Maria Nălbaru, a început pe data de 5 septembrie 2019. Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, cântăreața a cerut obligarea unui post de televiziune să-i șteargă ambele înregistrări de pe Youtube și obligarea surorii ei, Maria Nălbaru, sau a postului de televiziune la plata unor daune morale în valoare de 10.000 de euro.

„Pe data de 11 martie 2019, am participat la o emisiune din cadrul unui post de televiziune pentru a expune o problemă socială cu care mă confruntam, postul de televiziune urmând să mă ajute să o rezolv. Postul de televiziune mi-a promis că va face toate demersurile necesare la organele competente pentru a-mi rezolva problema. În timpul emisiunii din data de 11 martie 2019, pârâta Maria Nălbaru a intrat în direct, defăimându-mă, insultându-mă în mod public, acuzându-mă de incendierea propriei locuințe și spunându-mi că sunt beată (alcoolică). Toate aceste acuzații mi-au afectat imaginea publică, la care am muncit mult pentru a mi-o crea, eu fiind interpretă de muzică populară, autoarea unui album, absolventă a unei școli de artă și posesoare a unui atestat de liber profesionist”, a menționat Margareta Bîrsan în fața judecătorilor ieșeni.

Aceasta a adăugat că, pe 18 iulie, a fost din nou invitată la postul de televiziune respectiv, unde, din nou, Maria Nălbaru a intrat în direct, aducându-i în mod public aceleași acuzații.

„După ambele emisiuni, starea sănătății mele a fost afectată, drept pentru care am fost internată în spital și prima, dar și a doua oară. Emisiunile au fost postate pe Youtube fără să mi se ceară acordul, iar, din această cauză, nu mai sunt invitată la evenimente culturale, lucru care m-a afectat financiar, moral și social”, a subliniat cunoscuta cântăreață.

„Este sora mea mai mică, am purtat-o la școală pentru a avea o educație frumoasă…”

La rândul ei, Maria Nălbaru le-a cerut judecătorilor ieșeni să respingă acțiunea formulată de sora ei mai mică.

„Anterior datei de 11 martie 2019, am fost contactată de postul de televiziune pentru dreptul la replică în emisiunea respectivă, întrucât sora mea, Margareta Bîrsan, a insistat să vină în emisiune, pentru a-și rezolva o problemă juridică care se afla pe rolul Judecătoriei Iași, cu privire la un teren pe care l-a vândut familiei H. Eu am fost nevoită să particip la emisiune, pentru a spune care este adevărul, având în vedere dosarul în curs de soluționare de pe rolul Judecătoriei Iași. În timpul emisiunii am spus doar adevărul și nu am folosit niciun fel de jigniri, întrucât reclamanta este sora mea mai mică, pe care am purtat-o la școală pentru a avea o educație frumoasă, de care ar trebui să se folosească în societate”, a subliniat Maria Nălbaru.

Totuși, Margareta Bîrsan a arătat că, în luna martie 2020, a solicitat de la postul de televiziune respectiv ca, în cadrul unei emisiuni, să fie invitată, dorind și sperând să i se rezolve o problemă personală pe care o are cu un anumit polițist, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Cunoscuta cântăreață de muzică populară a mai precizat că s-a trezit în emisiune cu sora ei, Maria Nălbaru, care i-ar fi adus injurii, calomnii și denigrări în mod public.

„Emisiune este vizionată în toată țara, insultele și calomniile pe care mi le-a adus Maria Nălbaru nu aveau nicio legătură cu motivul și problema pentru care am fost invitată în emisiune. Într-o oarecare măsură, eu sunt o persoană publică, pârâta afectându-mi mult imaginea, pierzându-mi pâinea, existența pe care mi-o câștigam din prestațiile vocale (solist vocal) la evenimente. Acum, eu nu mai sunt chemată nicăieri, pentru că emisiunea este pe canalul de Youtube, unde poate fi văzută de toată lumea”, a menționat cunoscuta interpretă de muzică populară.

A spus că nu a mai avut vreo treabă cu sora ei de aproape 30 de ani

În fața instanței ieșene, cunoscuta cântăreață de muzică populară a susținut că nu a mai avut vreo legătură cu propria soră de aproape 3 decenii.

„Din câte am aflat, numita G.H. este prietenă cu sora mea, Maria Nălbaru, și în orice acțiune făcută de dânsa, apare G.H. care își depune declarația nesolicitată de nimeni, fără nicio legătură cu cauzele reclamate, în care mă denigrează, mă insultă”, a mai arătat Margareta Bîrsan.

Totuși, judecătorii ieșeni au anulat parțial acțiunea cântăreței de muzică populară în contradictoriu cu postul de televiziune respectiv, pe motiv că aceasta nu a oferit datele de identificare ale instituției chemată în fața instanței.

În cadrul emisiunilor respective, Margareta Bîrsan s-a plâns de faptul că un vecin ar fi amenințat-o, i-ar fi dat foc casei și ar fi pus alte persoane să o lovească în plină stradă, din cauza unei porțiuni de teren pe care cântăreața susține că ar fi moștenit-o de la părinții săi. Magistrații ieșeni au constatat că, pe parcursul emisiunii din 11 martie 2019, Maria Nălbaru, sora interpretei, a intervenit telefonic și ar fi spus despre Margareta Bîrsan că „dă cu spray paralizant oamenilor în ochi, că a pus singură niște cârpe pentru a lua foc casa părintească și a chemat Poliția precum că altcineva ar fi dat foc, că este băută chiar și în timpul emisiunii, că este o javră, că fratele acesteia s-a spânzurat din cauza ei, iar niciunul dintre frați nu o suportă, pentru că face numai rău la oameni”, precum și faptul că are numai dosare penale.

Cine este Margareta Bîrsan

Margareta Bîrsan este absolventă a Școlii de Artă. Artista s-a afirmat ca interpretă de muzică populară. De asemenea, ieșeanca a scos un album cu diferite cântece de muzică populară. Mai mult, potrivit acesteia, ea este posesoare a unui atestat de liber profesionist. Margareta Bîrsan a trăit și a lucrat timp de 14 ani în București. Mai apoi, artista a decis să se mute în județul Iași. Acolo are un frate, căruia i-a devenit tutore, pentru că bărbatul este bolnav.

Adauga un comentariu