Titlurile zilei

Scandal monstru, infecții cu COVID-19 și situație scăpată de sub control la UMF Iași! Rectorul Viorel Scripcariu este acuzat de studenți că nu a luat măsuri pentru a evita infectarea cu noul Coronavirus (EXCLUSIV)

Publicat: 29 oct. 2020
Scandal monstru infecții cu COVID-19 și situație scăpată de sub control la UMF Iași Rectorul Viorel Scripcariu este acuzat de studenți că nu a luat măsuri pentru a evita infectarea cu noul Coronavirus EXCLUSIV
Scandal monstru la UMF Iași! Rectorul Viorel Scripcariu este acuzat de studenți că nu a luat măsuri anti-infecție cu COVID-19 în rândul studenților mediciniști

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au ajuns la limita disperării! Aceștia au rupt tăcerea și-l acuză pe rectorul – prof. univ. dr. Viorel Scripcariu că nu a luat măsuri pentru a evita infectarea cu noul Coronavirus! Tinerii dezvăluie că, deși mai mulți colegi au fost depistați cu COVID-19: „Conducerea închide ochii la toate aceste situații. UMF București, UMF Cluj-Napoca și UMF Târgu Mureș sunt în on-line de două săptămani, iar conducerea UMF Iași închide ochii și încalcă legile, fără să-i pese deloc de sănătatea studenților”, susțin o serie de studenți mediciniști

Situație scăpată de sub control la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași! Studenții au ajuns la limita disperării și-l acuză pe rectorul – prof. univ. dr. Viorel Scripcariu că nu a luat măsuri pentru a evita infectarea cu noul Coronavirus! Ei fac dezvăluiri teribile și arată că, deși mai mulți colegi au fost depistați cu COVID-19, conducerea instituției de învățământ superior „închide ochii” și nu acționează pentru a lua măsurile legale și de protecție sanitară.

„Conducerea UMF Iași închide ochii și încalcă legile, fără să-i pese deloc de sănătatea studenților”, susțin o serie de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Iași

Realitățile pe care le arată studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, în contextul stării grave din plină pandemie cu COVID-19 sunt de-a dreptul revoltătoare și denotă inconștiență!

„Au fost depistați mai multi studenți în Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași, pozitivi la COVID-19! Acești studenți au intrat în contact direct cu ceilalți studenți (ore întregi în amfiteatre, la stagii), iar facultatea din care fac parte a izolat doar grupa respectivă, deși ar trebui să izoleze partea de serie pentru că unele stagii s-au făcut la comun și au stat ore întregi în aceleași incinte. Conducerea închide ochii la toate aceste situații. UMF București, UMF Cluj-Napoca și UMF Târgu Mureș sunt în on-line de două săptămani, iar conducerea UMF Iași închide ochii și încalcă legile, fără să-i pese deloc de sănătatea studenților”, susțin o serie de studenți de la UMF Iași.

Rectorul UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, „combate” COVID-19 cu ghiduri banale și le cere studenților să se protejeze singuri

Hilar este că, în pofida stării de fapt scandaloase, rectorul UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, „combate” COVID-19 cu ghiduri banale și le cere studenților să se protejeze singuri.

„Vă rog să studiați acest material pe site-ul Universității și să urmați întocmai pașii descriși în material. Protejați-vă pentru a-i proteja pe ceilalți!”, le-a trasmis, sec, rectorul studenților.

Desigur, la vorbe goale și indicații, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu este cel mai bun, dar atunci când vine vorba de a lua măsuri concrete, de a se implica și a susține autoritățile în a combate noul Coronavirus, acesta nu face nimic și tratează totul cu dispreț! Reporterii Codidianului BZI au solicitat un punct de vedere, în acest caz, rectorului Viorel Scripcariu.

„Siguranța comunității universitare este o prioritate pentru noi. Am adoptat un set de proceduri și un plan de măsuri în conformitate cu Ordinul Comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății nr. 5487/1494/2020, care au fost aprobate de Senatul UMF. Documentele au fost aduse la cunoștință întregii comunități academice (studenți, cadre didactice și personal administrativ) prin intermediul tuturor căilor de comunicare ale Universității, iar respectarea lor este urmărită în permanență. Pe fundalul pandemiei, am adoptat aceste măsuri în așa fel încât să nu fie afectată calitatea activității didactice și să ofere un grad ridicat de siguranță studenților, cadrelor didactice și personalului administrativ”, a răspuns, nonșalant, rectorul Viorel Scripcariu.
Adauga un comentariu