Actualitate

Scandal monstru intre seful rugbistilor si un bloc intreg. Motivul e incredibil – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 ian. 2014

@ Au ajuns sa foloseasca WC-urile din magazine, sa se spele pe unde apuca si sa care apa de baut cu galeata in fiecare zi @ Oamenii sunt la culmea disperarii pentru ca au ramas fara apa de cateva zile si dau vina pe antrenorul rugbistilor de la Poli Iasi, care nu si-ar fi platit datoriile la barul pe care il detine @ In aceeasi situatie se afla sute de familii care nu primesc apa potabila din cauza datoriilor

De cateva zile, mai multe familii din Iasi traiesc in conditii foarte dificile. Blocul in care locuiesc a fost deconectat de la reteaua de apa potabila, iar oamenii au ajuns sa-si faca nevoile pe la rude sau chiar prin magazine, sa se spele pe unde apuca si sa care in fiecare zi apa cu galeata si bidoanele. Se intampla in cartierul Alexandru cel Bun, acolo unde mai multe blocuri nu mai au apa potabila inca de pe 13 ianuarie. Iesenii care locuiesc la blocul A1, de pe strada Basarabi, spun ca isi platesc facturile la timp de regula, iar datoriile acumulate de ei nu sunt semnificative. In schimb, acestia sustin ca debitele care au dus la debransare se trag de la barul Pirotehnic Show Rugby Pub.

Citeste si: Vor ramane fara apa potabila din cauza datoriilor

„Va dati seama cum traim noi, daca nu avem apa de luni? Ne trebuie pentru spalat, pentru WC, pentru mancare. Caram apa cu bidoanele fiecare de unde apuca si mergem la prieteni si la rude sa ne spalam. La WC s-a facut un miros ingrozitor, si e in tot blocul. Nici magazinele de la parter nu mai functioneaza pentru ca nu au apa. Faza e ca nu sunt datorii mari la noi in scara, ca sa se intrerupa apa din cauza asta, dar barul care e al antrenorului de rugby de la Poli are o gramada de datorii si din cauza asta s-a intrerupt apa la toti. Buleasca (Ioan Iftode – n. r.) i se spune, nu stiu daca a platit vreodata pentru apa si din cauza asta noi uite cum stam. Astazi dimineata a inchis barul pentru ca stia ca vine presa”, spune un iesean ce locuieste la blocul A1, de pe strada Basarabi nr. 5.

Antrenorul de rugby va insista sa se plateasca datoria

Ioan Iftode spune ca barul respectiv nu mai este administrat de el de aproape doi ani si ca l-a dat unei rude care acum il patroneaza. Antrenorul de rugby sustine ca a fost bagat la mijloc de locatarii blocului, majoritatea pensionari, care au datorii catre furnizori, insa ii invinuiesc pe altii cand se intampla astfel de lucruri. „Nu mai sunt eu administrator, l-am dat si se ocupa altcineva din familia mea. Acolo mai am medaliile si cupele, daca e o problema, le iau. Lumea nu stie acest lucru. In scara sunt multi pensionari care, probabil, au datorii si spun ca eu sunt vinovat. Eu nu mai vorbesc cu ruda care administreaza localul, nu am numarul ei de telefon. Sunt cam 20 de milioane datorii. Eu, daca merg maine sa achit, se intampla ceva? Voi vorbi cu sotia sa ii transmita rudei sa plateasca si sa se rezolve problema aceasta”, a spus Ioan Iftode, antrenorul echipei Poli Agro Unirea Iasi.

Datorii de peste un miliard de lei la apa

In aceeasi situatie se afla si oamenii care locuiesc in blocul A 14, dar si blocul de garsoniere Q 4 de pe Aleea Basarabi. Iesenii de aici au ramas fara apa potabila tot de luni, 13 ianuarie. „Eu de abia ma misc, sunt bolnava. Nu mai avem apa deloc de atatea zile, nici nu stim cum sa ne mai descurcam. Atatia copii mici si batrani stau in blocul asta. La asociatie, doamna administrator a spus ca a oprit apa de la datorii, dar ea nu face nimic toata ziua, doar sta pe scaun”, spune o pensionara ce locuieste in blocul Q 4 de pe Aleea Basarabi.

Citeste si: Mai multe blocuri din Iasi, debransate din cauza datoriilor

Asociatia de proprietari Olimp, din care fac parte blocurile respective, au datorii uriase catre ApaVital. „In cazul respectiv exista un debit de 99.136 lei, factura pentru serviciile de apa si canalizare neachitata de 4 luni, dar si penalitati de 43.000 de lei. Asociatia a fost notificata conform legii 241 din 2006, ca exista un termen de achitare a facturii de 15 zile de la data emiterii, si alte 30 de zile in care se poate plati fara penalizari. Dupa aceasta perioada se intrerupe furnizarea. Asociatia de proprietari a facut de doua ori angajamente de plata care nu au fost respectate, si abia apoi am recurs la intreruperea furnizarii. Intentia noastra nu este aceasta, dar orice serviciu trebuie platit pentru ca altfel suntem pusi in situatia de a nu furniza pe zone mai mari sau sa ajungem la un serviciu de proasta calitate”, a spus Razvan Manolache, sef Birou Relatii Publice ApaVital.

Citeste si: Iesenii au datorii de 17 milioane lei la ApaVital
Comentarii
  • de cand stau in cest bloc Q4 de pe aleea basarabi oamenii de la asociatie numai bani , bani , vreau.acest domn a avut curajul de a se pune cu aceste inculte adica mihaela si pusha.bravo BULEASCA!!!!!!!!!!!

  • oameni buni,cu totii stiti ca vine vara ne trebuie bani pentru litoral.dar de unde daca voi nimic?asa ca macar niste banuti pentru mielul de paste!

  • Antrenor doar in acte. el e un incult si jumatate face de ras sportul iesean pe unde se duce, daca tot ati fost la bar mergeti si pe la echipa sa verificati. sa vedeti cum spala banii sportivilor :))))

  • Baiiii Buli „seful rugbystilor” trebuia sa platesti din primele pe care le-ai luat de sarbatori de la baieti. Pelicanule plateste datoriile ,nu mai baga in gusa

  • Stim prea bine ca cum esti in afaceri asa esti si in rugby!un pervers ordinar care nu ti ai urmarit altceva decat interesele tale si nu cele ale echipei!barul este tot al tau dar te fofilezi asa cum faci si cu echipa de rugby!te rugam sa lasi echipa odata ca nu faci nimic altceva decat numai sa furi si sa tragi pentru tine!te lauzi ca esti antrenor bun?esti varza …ne ai facut de ras si pe la federatie si peste tot!PLEACA INCULTULE SI ANALFABETULE!!!!!!iesi acasaaaa:))))

    • Ce medalie sa aduca???medalia de analfabet poate!!!afara de la echipa de rugby!!!afara hotuleeeee!!!din cauz ta a plecat jumate de echipa!!!iesi acasaaaa:)))!!!

Adauga un comentariu