Titlurile zilei

Scandal-monstru provocat de controversatul afacerist Mircea Manolache în cartierul Nicolina. Ieșenii se plâng de zgomotul puternic venit de la service-ul și spălătoria auto Delcar – Foto, Video

Publicat: 23 oct. 2020
Ieșenii care locuiesc în cartierul Nicolina se plâng de zgomotul puternic venit de la spălătoria și service-ul auto Delcar controlat indirect de Mircea Manolache
Ieșenii care locuiesc în vecinătatea Delcar, controlat de Mircea Manolache, se plâng de zgomotele puternice produse în interiorul service-ului și a spălătoriei auto din cartierul ieșean Nicolina

Ieșenii care locuiesc în cartierul Nicolina se plâng de zgomotele puternice produse în interiorul service-ului și a spălătoriei auto Delcar, controlate de controversatul afacerist bătăuș Mircea Manolache. Familiile care locuiesc în blocurile din vecinătatea Delcar reclamă faptul că nu se pot odihni în propriile case din cauza gălăgiei care începe încă de la orele dimineții și durează până după-amiază. „Este un zgomot foarte deranjant, ca un fel de generator sau ceva cu curent care produce un sunet și îți zgârie timpanele. Nu știu ce activități se fac în interiorul acestor clădiri de la Delcar, dar nu este posibil să faci gălăgie așa de mare lângă bloc”, se plâng ieșenii care locuiesc pe strada Orientului

Un val de reclamații a venit în ultima perioadă din partea ieșenilor care locuiesc în cartierul Nicolina și care se plâng din cauza zgomotelor puternice venite de la service-ul și spălătoria auto Delcar, deținute de controversatul afacerist Mircea Manolache. Familiile care locuiesc în vecinătatea Delcar acuză faptul că, o dată la două sau la trei zile, încă de la orele dimineții și până după-amiază, se produce un zgomot foarte deranjant, iar locatarii de aici nu au liniște în propriile case.

„Dimineața la ora 9:00, o dată la două sau la trei zile, începe un zgomot puternic care vine de la clădirile noi, făcute de Delcar pe malul apei. Dacă se întâmplă să dormi încă la ora aia, te trezește instant zgomotul, pentru că este foarte deranjant și îți strică toată liniștea. Dacă începe, până după-amiază nu se mai oprește gălăgia. Este un zgomot foarte deranjant, ca un fel de generator sau ceva cu curent care produce un sunet și îți zgârie timpanele. Nu știu ce activități se fac în interiorul acestor clădiri de la Delcar, dar nu este posibil să faci gălăgie așa de mare lângă bloc”, se plânge un ieșean care locuiește pe strada Orientului.

Zona verde, liniștită din cartierul ieșean Nicolina a fost transformată în atelier auto de controversatul afacerist Mircea Manolache

Începând din 2019, pe malul râului Nicolina, controversatul afacerist Mircea Manolache a construit mai multe anexe în condiții scandaloase, fără avizele și autorizațiile necesare, iar aici desfășoară mai multe activități legate de domeniul auto. Noile anexe au fost construite însă la doar câțiva pași de blocurile de locuințe unde trăiesc sute de familii și care nu mai au liniște de câteva luni din cauza acestor zgomote.

„Înainte era o zonă verde și foarte liniștită, dar cei de la Delcar s-au extins până aproape de blocuri. Când începe zgomotul dimineața trebuie să închizi fereastra neapărat, dar chiar dacă ai termopane, tot se aude zgomotul. Au acolo spălătorii, service-uri auto, treba lor ce fac înăuntru, dar să nu ne deranjeze pe noi când stăm în casă”, explică un alt ieșean care locuiește pe strada Orientului din cartierul Nicolina.

Soția lui Mircea Manolache a rămas principalul acționar al SC Delcar SRL

Controversatul afacerist Mircea Manolache susține că el a închiriat acele spații din zona service-ului Delcar și nu mai are nicio legătură cu activitatea de aici.

„Întrebați-i pe cei de la Delcar, eu am închiriat acele spații de acolo și nu mai am legătură. Nu știu ce zgomote se produc. În zonă se mai fac lucrări, sunt excavatoare acolo”, a spus afaceristul bătăuș Mircea Manolache.

Întrebat totuși de ce este văzut aproape zilnic la sediul Delcar având o atitudine de șef cu personalul de acolo, controversatul afacerist nu a continuat cu prea multe detalii.

„Trebuie să văd ce se întâmplă cu proprietățile mele, nu?”, a mai spus controversatul afacerist Mircea Manolache.

În mod oficial, în acte, compania Delcar SRL are trei acționari: Doina Manolache, soția lui Mircea Manolache (70 la sută), Octavian Dumitru Popa (20 la sută) si Daniel Constantin Turcu (10 la suta). Deși nu apare oficial în acționariatul firmei, este de notorietate faptul că Mircea Manolache stă în spatele afacerii Delcar.

Familia Manolache a colecționat dosare penale

Nu este nicio zi fără scandal în familia Manolache. La începutul lunii octombrie, băieții cuplului Mircea și Doina Manolache au reușit să se facă de râs. Eduard și Matei Manolache au fost implicați într-un scandal-monstru, unde au fost folosite cuțite și sticle, în zona Păun. Cei doi au bătut un tânăr care a fost la petrecerea respectivă, cazul fiind preluat de către organele de poliție. În plus, celălalt băiat, Răzvan-Ștefan, este implicat în numeroase scandaluri în ultimii ani. Mircea Manolache s-a făcut și el remarcat după ce a agresat o femeie în atelierul auto pe care-l are, dar și pentru faptul că a încercat să se folosească de funcția din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) pe care o avea pentru a-și rezolva problemele personale.

O altă scenă revoltătoare a fost atunci când Mircea Manolache a lovit cu mașina un polițist. În martie 2016, Manolache a fost împlicat într-un incident de-a dreptul șocant. Concret, Mircea Manolache a fost oprit în zona Mănăstirii Golia de un echipaj de la Poliția Locală, după ce a intrat pe sens interzis. Polițistul i-a făcut semn să oprească.

În acel moment, Manolache a accelerat și l-a lovit pe polițistul local Virgil Copăceanu. Omul legii a suferit o leziune la genunchi în momentul în care a fost acroșat cu mașina de către Mircea Manolache. Ca tabloul să fie complet, Manolache nu a mai oprit și a plecat mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În urma acestui incident, Manolache s-a ales cu dosar penal după ce polițistul a depus plângere împotriva sa. Manolache s-a folosit de toată influența sa în așa fel încât să nu mai fie tras la răspundere.

Ulterior, polițistul local lovit și-a retras plângerea împotriva lui Mircea Manolache, cu toate că faptele erau cât se poate de evidente. Aparent, consilierul județean i-ar fi oferit acestuia o sumă de bani pentru ca plângerea să fie retrasă și faptele să fie uitate cât se poate de repede. Imediat, pe fir a intrat Direcția Generală Anticorupție (DGA), organism care anchetează astfel de fapte și care i-a luat la ochi atât pe Manolache, cât și pe polițist pentru luare și dare de mită. De precizat este faptul că Mircea Manolache a cochetat cu lumea interlopă din Iași, fiind considerat de procurori săgeata unor grupări de crimă organizată.

Iată mai jos doar câteva imagini sugestive cu modul în care se comportă beizadeaua lui Mircea Manolache.

 

 

Comentarii
 • Care vecini? Nu văd niciun vecin în imaginile voastre, spălătoria aia e la distanță de blocuri, băi! Mai tare se aude o mașină și glasul vostru pe fundal. Articol de rahat, jur. Apăi scuză-mă, nenică, da cine doarme la 9.30 chiar merită trezit.

 • Sunteți turbați pe Manolache, aberați încontinuu. Se vede cu ochiul liber că nici nu aveți ce spune de el, însă acesta vă face praf de fiecare dată cînd iese public. Bravo lui!

 • Alt articol despre Manolache, nu vă mai satură minciuna, deștepților. Vă luați pe niște subiecte de tot rahatul. Da arătați, mă, din casa omului dovada, că nu poate dormi, că îl deranjează sunetu. Faceți pe șustache filmulețe de parcă ați dovedi ceva prin el, când nu arătați NIMIC, NIMIC!!!

 • Băiii, dacă asta e investigație jurnalistică, atunci este clar ce jurnalism de rahat faceți. O să vă distrugă Manolache! Este clar că nu-i puteți face față, nu aveți atîta minte!

 • Voi nu ați auzit sunete de bormașini la 2 dimineata, sunete de excavator, astea is mici copii, fraierilor, nu se aude nimic. Nu vă mai mânjiți cu știți voi ce pe maini. Mai lăsați omul sa respire, rataților!

 • Reportajul este corect, zgomotul se aude, deci trag concluzia că ăștia de mai sus, cu comentariile jignitoare, sunt dintre amicii ăstuia incriminat!
  La ce vocabular au, m-am lămurit și ce este cu Manolache asta…Prietenii i-au făcut deja reclamă! Astfel încât ne putem considera edificați!

 • Nu am treabă cu Manolache, dar l-am cunoscut și este un om foarte corect și săritor la nevoie. Numai voi scrieți diverse articole negative, care cu siguranță sunt false. Nu înțeleg care este scopul vostru, nu mai aveți subiecte și vă legați de el fără motiv. Urât!

 • Nesimțiților, mereu scrieți numai aberații, invenții.
  Scrieți știri kilometrice și repetați informația aia de parcă ați avea handicap…

 • Prin toate aceste articole doar denigrați un om cinstit, care a muncit mereu pentru ceea ce are. Mai scrieți și despre alții, dacă tot muriți de foame!

 • Iți spun eu care este scopul lor, să-l denigreze pe om până cînd își va plăti contractul de publicitate. Ăștia sunt niște șantajiști, cu asta se ocupă.

 • Nu va mai saturati sa scrieti de Manolache, mai inventați si despre altii, daca tot va pricepeti atit de bine la scris numai falsuri si porcarii.

 • Asta e dovada că jurnaismul din ziua de azi se bazează numai pe șantaj și minciuni. Ar trebui ca autoritățile să se sesizese și să amendeze aceste porcării care sunt scrise zilnic.

 • vinovatii cei mai mari sunt cei care sunt corupti care dau aprobari vor vinde toate spatiile verzi distrug totul in IASi sub masca lor de binefacere cred ca ne prostesc pe noi bine ca au fost alesi de acum stiu ei ce au de facut noi nu mai insemnam nimic vreo 4 ani daca au primit aprobari de la ei cum credeti ca vor pati ceva numai prostii si nulitatile pot sa l respecte

Adauga un comentariu