Eveniment-Social

Scandal pe mormantul a trei tineri

Publicat: 16 feb. 2011
1

@ O neintelegere intre o primarie si CFR poate oricand sa se lase cu victime @ O trecere de cale ferata din comuna Ciurea a ramas nesemnalizata, desi in zona s-a produs un accident rutier cumplit, in care trei tineri si-au pierdut viata @ Pentru semnalizarea zonei ar fi nevoie de aproximativ 300.000 lei @ Totusi, CFR Infrastructura nu a luat nici o masura pentru ca trecerea de cale ferata sa fie semnalizata

A fost nevoie ca trei tineri sa-si piarda viata pentru ca autoritatile judetului sa rezolve o problema veche de zeci de ani. Trecerea la nivel de cale ferata din localitatea Lunca Cetatuii, comuna Ciurea, a ramas nesemnalizata, desi anul trecut, in zona, s-a produs un accident in care trei tineri si-au pierdut viata. Dupa accident, autoritatile din Ciurea au demarat un proiect pentru semnalizarea acustica si luminoasa a trecerii, pentru care ar fi fost nevoie de aproximativ 300.000 lei. Aceasta trecere de cale ferata este singura cale de acces spre cartierul de case din zona.
Compania de Cai Ferate pare ca nu va aloca prea curand suma necesara semnalizarii trecerii de la Lunca Cetatuii. In zona s-au ridicat in ultimii ani zeci de locuinte, insa singura trecere peste paraul Nicolina a ramas trecerea la nivel de cale ferata nesemnalizata.
Primarul din Ciurea, Catalin Lupu, a spus ca a discutat cu cei de la CFR pentru realizarea unei lucrari, dar oficialii Regionalei au preferat sa nu raspunda solicitarilor primariei. Lupu sustine ca, initial, s-a stabilit ca suma de 300.000 lei sa fie impartita intre primarie si CFR. „Am purtat o serie de discutii cu cei de la CFR Infrastructura pe tema semnalizarii trecerii la nivel de cale ferata din Lunca Cetatuii. Noi trebuia sa facem un studiu de fezabilitate pentru un pasaj in acea zona, am cerut aviz de la toate institutiile abilitate, insa cei de la CFR nu ne-au mai raspuns. Desi acolo sunt zeci de case, iar alta cale de acces nu avem, Regionala ne-a raspuns ca nu poate aduce investitii noi in zona”, a spus Catalin Lupu.
Reprezentantii Regionalei CFR Infrastructura nu au putut fi contactati pentru a raspunde acuzatiilor aduse de primarul comunei Ciurea.

Trei morti intr-o secunda

In luna iunie a anului trecut, trei tineri si-au pierdut viata dupa ce autoturismul in care se aflau a fost lovit de personalul Iasi – Vaslui. Victimele, de 18, 16, respectiv 15 ani, au murit intr-un accident cumplit din cauza ca masina cu care circulau a fost surprinsa pe trecerea de cale ferata din Lunca Cetatuii. Cei trei plecasera de la o petrecere din Ciurea sa mai cumpere sucuri si bauturi alcoolice. Se pare ca nu au auzit sirena garniturii de tren din cauza muzicii date la maxim. Autoturismul Opel Astra a fost distrus in totalitate. Soferul obtinuse permisul de conducere abia de o luna.

Comentarii
Adauga un comentariu