Actualitate

Scandal pe suspendarea programului after school in judetul Iasi

Publicat: 05 oct. 2016

Programul after school provoaca din nou dispute intre Ministerul Educatiei, parinti si profesori. Asta dupa ce sefii din minister au anulat proiectul vital pentru mii de parinti. De altfel, si la nivelul judetului Iasi, autoritatile locale cauta solutii pentru sustinerea proiectului.

„Vorbind despre sistemul de învatamânt, ar trebui sa ne referim la o problema fierbinte, ce afecteaza foarte multi copii si parinti si anume cea asa numita after school, care este diferita de programul scoala dupa scoala. Acesta din urma este gratuit, centrat pe elev, în demersul de a reduce abandonul scolar în zonele cu probleme si nu un program în care copiii ramân la scoala pentru ca parintii nu-i pot lua acasa. After school este un program organizat de profesori si parinti ce a fost declarat ilegal de catre minister. Surprinzator, foarte multi dintre directorii de scoli care organizau un astfel de program nu l-au recunoscut. Interdictia data de minister a avut ca urmare refuzul profesorilor si învatatorilor sa mai ramâna cu elevii la scoala dupa ore, dar si nemultumirea parintilor care s-au trezit ca trebuie sa rezolve într-un fel organizarea timpului în care copiii ar trebui sa ramâna singuri si nesupravegheati cât timp sunt ei la serviciu”, a spus Vasile Salaru, presedintele executiv al ALDE Iasi si consilier judetean.

Acesta a aratat ca atat ministerul, cat si autoritatile trebuie sa gaseasca solutii pentru ca programul sa continue. „Pe scurt, profesorii nu mai pot primi bani legal, conform noii metodologii, pentru orele prestate dupa terminarea programlui. Pâna acum, în intervalul 12:00-16:00, parintii erau linistiti, copiii luau masa de la o firma de catering si ajungeau acasa cu temele facute sub supravegherea unui cadru didactic. Este adevarat ca si profesorii si învatatorii erau încântati de câstigurile suplimentare, deci toata lumea era multumita. Dar, câstigurile profesorilor nu erau fiscalizate de niciun fel. Mai putin ministerul, care arata ca profesorii nu ar trebui sa fie platiti suplimentar pentru orele efectuate în cele opt ore de munca de program”, a mai spus Vasile Salaru.loading...

Adauga un comentariu