Magazin

Scandal politic in Italia dupa ce doua tinere romance erau sa fie violate de un african

Publicat: 13 iun. 2013
1

Tentativa de violare a doua romance de catre un imigrant african a declansat un scandal de amploare in Italia, o consiliera locala din cadrul partidului xenofob Liga Nordului instigand la violarea ministrului italian al Integrarii, Cecile Kyenge, originara din R.D.Congo, scrie ziarul La Repubblica.

Polemicile au izbucnit dupa un articol publicat de site-ul Tuttiicriminidegliimmigrati.com (Toate infractiunile comise de imigranti). Articolul – intitulat „Genova: un african a incercat sa violeze doua tinere, care au fost salvate de un carabinier” – prezinta cazul a doua romance de 18, respectiv 20 de ani, care au depus plangere privind tentativa de viol impotriva unui imigrant african.

Ca reactie, o consiliera municipala din Padova, Carroccio Dolores Valandro, membra a partidului xenofob Liga Nordului, a distribuit pe Facebook articolul despre tentativa de viol, atasand o imagine a ministrului de culoare Cecile Kyenge, cu urmatorul mesaj: „Dar pe ea nu o violeaza nimeni, pentru a intelege odata ce simte victima unui astfel de delict teribil??? Rusine!”.

Ulterior, consiliera si-a cerut scuze pentru acest mesaj, explicand ca a fost o „gluma”, dar formatiunea Liga Nordului a anuntat ca o va exclude.

„Nu raspund acestui limbaj violent pentru ca nu vreau sa se mai simta nimeni ofensat„, a reactionat ministrul Integrarii, Cecile Kyenge.

Sursa: gandul.info

Comentarii
Adauga un comentariu