National

Scandal sexual în lumea medicală! Un doctor român, acuzat că a agresat sexual 18 paciente. Ce explicaţie a oferit

Publicat: 24 ian. 2020

Un medic român din Franța este acuzat că a agresat sexual 18 paciente, cu vârste cuprinse între 15 și 90 de ani. Cazul său a șocat opinia publică din Franța, acesta fiind suspendat de ordinul medicilor și reținut de polițiști.

Judecătorii unui tribunal francez au examinat în data de 23 ianuarie solicitarea de eliberare a unui medic acuzat de agresiuni sexuale asupra pacienților, în zona Saint-Malo (vestul Franței).

Medicul român, recrutat în 2015 pentru a-și practica meseria într-un sat din zona Saint-Malo, se află în detenție încă din decembrie 2019, fiind suspectat de agresiune sexuală asupra mai multor pacienți, uneori foarte bătrâni. El a cerut joi, 23 ianuarie 2020, să fie cercetat în stare de libertate, însă judecătorii nu au fost de acord.

Detalii șocante despre agresiunile medicului român

Potrivit anchetatorilor, profitând de meseria sa, românul a recurs la gesturi total neadecvate. La sfârșitul anului 2019, o bătrână de 90 de ani a mers la poliție pentru a reclamă că, în timpul unei examinări, medicul i-a cerut să-și dezlege sutienul, a mângâiat-o pe piept și i-a făcut complimente.

Cu doar o lună în urmă, o altă pacientă, în vârstă de 87 de ani, s-a plâns de un comportament similar al acestui medic. În alt caz, o tânără în vârstă de doar 15 ani s-a prezentat la medic pentru a obține o scutire de la orele de sport. Fata a povestit că a refuzat să-și scoată sutienul, după ce medicul i-a pipăit sânii în mod total nepotrivit. În total, sunt numai puțin de 18 reclamații la adresa medicului român, potrivit publicației franceze.

Medicul român spune că încerca să depisteze cancerul la sân

Bărbatul s-a apărat în instanță, precizând că „modul său de examinare a fost interpretat greșit” de pacientele sale. El susține că încerca depistarea cancerului de sân.

Medicul român nu este la prima abatere de acest gen. Înainte să ajungă în zona Saint-Malo, el a profesat în altă parte a Franței, însă a fost concediat după ce a sărutat o pacientă.

Bărbatul a fost suspendat de ordinul medicilor și i s-a refuzat și cererea de eliberare, pe motiv că ar putea părăsi Franța și veni la familia sa din România.loading...

Adauga un comentariu