Eveniment-Social

Scandal uluitor la sedinta CJ. Dispute verbale la sange intre alesii Iasului

Publicat: 21 nov. 2018
1

@ Dispute majore la varful judetului @ Sedinta plenului Consiliului Judetean Iasi a fost presarata cu scantei mai ceva ca niciodata @ Consilierii opozitiei si cei ai majoritatii s-au certat de la mai multe proiecte de hotarare legate de unele investitii sau cotizatii pe care trebuie sa le suporte institutia

Ultima sedinta a plenului Consiliului Judetean Iasi a adus un nou scandal urias in plenul institutiei. Alesii judeteni au ajuns sa se certe pe o serie de proiecte de hotarare, certuri care nu au dus insa nicaieri si care au facut ca sedinta sa se intinda mai mult decat de obicei.

Printre punctele de discutii care au strarnit numeroase animozitati s-au numarat cele legate de cotizatia judetului la Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Daca alesii opozitiei s-au aratat nemultumiti de faptul ca Executivul amana acest lucru, conducerea judetului a mentionat ca acolo sunt o serie de probleme care trebuie analizate mult mai in amanunt.

Culmea, discutiile nu au dus nicaieri, astfel incat alesii Iasului s-au invartit mai mult timp in jurul cozii. Un alt proiect de hotarare care a starnit dispute aprinse a fost cel legat de unele investitii din cadrul aeroportului iesean. Opozitia s-a aratat din nou nemultumita de o concesionare privind sediul Aviatiei Utilitare, proiect care a provocat dezbateri intense timp de cateva zeci de minute.  

Citeste si: O noua sedinta extraordinara la Consiliul Judetean Iasi. Se va discuta despre noul sediu al institutiei

Alesii au avut de analizat si unele proiecte legate de unele investitii in domeniul social, proiecte care au adus linistea in plen. Astfel, sase case în care copiii si adolescentii din centrele de plasament se vor bucura de un mediu apropiat de cel familial vor fi construite în judetul Iasi.

În acest sens, consilierii judeteni au aprobat în cadrul întrunirii de ieri, doua conventii de asociere între Consiliul Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) si Fundatia "Hope and Homes for Children" în vederea închiderii unitatilor rezidentiale din cadrul Centrelor de Servicii Sociale "Ion Holban" si Târgu Frumos.

Un alt proiect care a starnit mai multe dispute a fost cel privind noua Sala Polivalenta din Miroslava. Investitia derulata de Consiliul Judetean Iasi a fost bine primita de consilieri, insa unii s-au aratat  nemultumiti de faptul ca Executivul nu sprijina in totalitate ramurile sportive, iar banii alocati sunt putini.

Comentarii
Adauga un comentariu