Stiri Turism

Scandal urias la Ranca. De ce au fugit turistii din statiune, de sarbatori

Publicat: 04 ian. 2017
9
Turistii n-au prea avut sarbatori fericite in statiunea montana Ranca, din Gorj. Bazinele au inghetat si zeci de pensiuni au ramas fara alimentarea cu apa.
Unii clienti si-au anulat rezervarile cand au aflat, altii au petrecut in conditii grele. Cabanierii au carat chiar ei apa, insa au de gand sa-i traga la raspundere pe vinovati.
Locurile de cazare din Ranca au fost rezervate inca din toamna, dar, cu toate acestea, o parte dintre cabanieri au ramas cu camerele goale, anunta stirileprotv.ro.
Gabriel Rosca, administrator pensiune: „Turistii au plecat, deja am pierderi foarte mari, am anulat rezervari, am anuntat si agentii de turism sa comunice turistilor aceasta problema grava.”
Simona Rosca, administrator pensiune: „Data fiind lipsa apei, suntem foarte afectati si nu doar noi, multa lume din aceasta zona.”
Ca sa-si pastreze clientii, unii cabanieri au fost nevoiti sa care chiar ei apa.
Flavian Florea, cabanier: „In noaptea de 31 au anuntat salariatii ca nu au apa. Am plecat de la petrecerea de Revelion si de trei zile sunt sacagiu, nici nu vreau sa ma gandesc prin ce am trecut.”
Ionut Robu, cabanier: „Anumite locatii au apa si altele nu au apa. Noi, pentru ca avem, ii ajutam pe ceilalti care nu au. E o treaba simpla si de bun simt.”
Cabanierii din Ranca sunt organizati intr-o asociatie si vor sa depuna plangere penala pentru ca cineva sa fie tras la raspundere pentru pierderile pe care le-au suferit.
Dan Voinea, avocat: „Consideram ca se impune si sesizarea organelor judiciare pentru a se face o ancheta in legatura cu lipsa apei de sarbatori, sa vedem daca a fost un act intentionat sau o neglijenta.”
Dumitru Turbaceanu, primar comuna Baia de Fier: „Problema este din cauza naturii, putem spune, deoarece inghetul a venit mai devreme, fara un strat de zapada. Stim ca atunci cand pamantul ingheata, izvoarele scad debitul sub jumatate. Daca Dumnezeu ne dadea zapada mai din timp problemele, nu erau atat de suparatoare cum sunt acum.”
Temperaturile prognozate pentru urmatoarea perioada la Ranca sunt extrem de scazute. Asta inseamna ca problemele cu apa nu se vor rezolva curand.
Adauga un comentariu