Scena artistica din Romania

Scandal urias la Teatrul National! Ion Caramitru, acuzat de coruptie de actorul Mihai Calin

Publicat: 27 sept. 2019

Scandal urias la Teatrul National! Directorul Ion Caramitru este acuzat din nou de coruptie de catre actorul Mihai Calin. Acesta dezvaluie, printr-o scrisoare publica, faptul ca mai mult de jumatate din spectacole sunt regizate chiar de Ion Caramitru, care isi ia zecuiala din incasari. Mai mult, managerul este acuzat ca a incercat sa ii intimideze pe actorii care au semnalat abuzurile Ministerului Culturii, institutie care de altfel a deschis o anchtea in acest caz inca din luna iunie.

Actorul Mihai Calin il acuza pe directorul TNB, Ion Caramitru, ca a profita de pozitia de conducere pentru a incasa sume mari din banii institutiei pe care o conduce. 

„Va felicit pentru frumoasa cariera de regizor de teatru care a "explodat" de la varsta de 63 de ani, cand ati devenit director. Nu am intalnit un director care sa profite atat de mult de functia sa in propriul interes, mediatic si mai ales financiar. Stiu, o tot spuneti, legea va permite. In 2018, doar la Sala Mare, din 120 de reprezentatii, 65 sunt regizate si/sau jucate de dvs. Asta in timp ce spectacole precum "Vizita", "Regele Lear", 'Livada de visini", "No man's land", "Romeo si Julieta" sunt programate extrem de rar sau chiar distruse, dupa ce ati cheltuit pe productie 800 -900 de mii de RON la fiecare”, a scris Mihai Calin pe Facebook. 

In scrisoarea deschisa adresata de catre actorul Mihai Calin directorului Teatrului National, acesta il acuza pe Ion Caramitru ca a convocat adunarea salariatilor special pentru a-i pune cu spatele la zid pe cei care au dezvaluit modul dictatorial in care conduce institutia. 

„Ati adunat sute de oameni cu scopul principal de a "infiera" 2 actori, Marius Manole si cu mine, care in calitate de lideri ai Sindicatului actorilor din TNB si-au "permis" sa trimita, in primavara, un memoriu Ministerului Culturii, in care mentionau o serie de probleme, si mai ales lipsa totala de deschidere spre dialog a dvs., domnule Caramitru. Ati confiscat, in mare parte, TNB. Nu aveti varsta de pensionare, nu exista concurs deschis si bagati in buzunar 10% din incasarile nete pe fiecare reprezentatie a unui spectacol regizat de dvs”. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit