Actualitate

Scandal urias. Primar acuzat de comunitate ca a tras un tun de 100.000 de euro – FOTO

Publicat: 28 oct. 2013

@ Primarul a inceput sa amenajeze in spatele primariei un parc si a cheltuit circa 100.000 de euro, in conditiile in care nu s-a semanat decat niste iarba @ Consilierii locali au sesizat institutiile statului, dar nu a fost demarat niciun control, probabil deoarece primarul din Grozesti, Costel Zota, este membru PNL

Scandal urias intr-o comuna ieseana, avand ca miza modul in care s-au cheltuit 100.000 de euro din bani publici. O suma uriasa, avand in vedere ca este criza, iar multe dintre primariile din judetul Iasi nu au nici macar bani pentru plata salariilor sau a iluminatului public. Consilierii opozitiei sunt convinsi ca uriasa suma de bani cheltuita cu amenajarea acestui parc nu are justificare, pentru ca nu se regaseste in cantitatea de lucrari efectuate.

Practic, consilierii spun ca cea mai mare parte a fondurilor alocate a fost cheltuita, iar in locul in care ar trebui amenajat asa-zisul „parc” nu se gaseste decat un petec de pamant pe care s-a plantat doar niste iarba. Suspiciunile consilierilor sunt alimentate si de faptul ca primarul incriminat, cel al comunei Grozesti, pe numele sau Costel Zota, nu vrea sa le arate devizele de lucrari pentru a dovedi ca pana acum, pentru acest obiectiv, fondurile au fost cheltuite in mod justificat. Mai mult decat atat, primarul este acuzat ca efectueaza plati catre firma care executa asa-zisele lucrari de amenajare a parcului fara sa aiba aprobarea Consiliului Local. Asta in conditiile in care in urma cu circa o luna, primaria a platit pentru acest obiectiv firmei respective 2,5 miliarde de lei vechi.

„Am avut sedinta de Consiliu Local, in care ni se supunea la vot sa rectificam bugetul local pentru a plati suma respectiva la parc. Noi am spus ca suntem de acord, ca votam, dar sa ni se arate devizele de lucrari. Primarul a refuzat sa ne arate devizele si noi ne-am opus. Dar cu toate acestea, desi Consiliul Local nu a aprobat plata, primarul a virat suma in contul firmei. A facut-o prin dispozitia primarului. Este normal sa ne punem intrebari avand in vedere ca s-au cheltuit atatia bani. Pai, conform proiectului, trebuia pus un gard viu, plantate 500 de flori. Unde sunt toate acestea?”, a  spus un consilier local din comuna Grozesti.

Fotografiile prezentate de cotidianul BUNA ZIUA IASI, pe site-ul www.bzi.ro, care reflecta de altfel starea actuala a parcului, demonstreaza ca suspiciunile consilierilor locali din Grozesti sunt pe deplin justificate. In stadiul actual este vorba despre un tapsan strajuit de niste copaci si pe care s-a plantat niste iarba. Cu toate acestea, pana la justificarea unor cheltuieli de miliarde, este distanta mare.

„Trimiteti un control, daca nu aveti incredere. La fiecare receptie au participat specialisti si reprezentanti de la Administratia Fondului de Mediu. Le-am pus consilierilor la dispozitie si devize, dar tot fac contestatii. Totul s-a facut legal. Am platit banii pentru ca erau cu destinatie speciala alocati de Administratia Fondului de Mediu, nu puteam face altceva cu ei, consilierii s-au opus degeaba”, a spus Costel Zota, primarul comunei Grozesti.

Proiectul de amenajare a unui parc in comuna Grozesti a fost aprobat in anul 2011 si este finantat de Administratia Fondului de Mediu. Lucrarile au inceput in anul 2012.loading...

Comentarii
  • Sunteti niste ziaristi de 2,50 lei!!!! De ce nu ati fotografiat parcul asa cum arata si ati pus niste poze care n-au nici o legatura cu realitatea? ???

    • si tie domnule satean îti place parcul asa cum arata? face el 100000 euro ? a spus cuiva primarul ce ar trebui sa fie în acel parc ? sau poate ția spus ție dar sigur a băgat destule minciuni

  • verificati si parcul de joaca din comuna prisacani facut in padure intre satele macaresti si prisacani la mijlocul a 10 km intre cele 2 sate Ce copii pot ajunge acolo si cati bani a platit primarul firmelor de hoti ai pnl?

  • VERIFICATI SI LA RADUCANENI SA VEDETI CE NEBUNII SE FAC LA PRIMARIE CU BANII NOSTRII. CUM S-AU FURAT DALELE SI PAVELELE CU BUNA STIINTA. CUM S-A ACHIZITIONAT O MASINA DE POMPIERI CARE ARE NR. DE CARUTA.UN BULDOZER CARE DE ABIA GIFIE.CUM A SCOS IARBA PUSA DE CELALALAT PRIMAR SI A SEMANAT ALTA. CUM SI-A BATUT JOC DE ADUCTIUNEA CU APA DE LA ROSU,CU PADUREA PRIMARIEI CARE A DAT-O IN EXPLOATARE FINULUI SAU CARE ARE FIRMA SI CITE ALTLE. DAR TOT PNL E SI NU AI VOIE SA SPUI CEVA SAU SA VOCIFEREZI CA ITI BAGA PUMNUL IN GURA. TEROARE.

  • d0mnilor de la B.Z.I. cind o sa ajungeti si la focuri?Aceeas situatie este si aici au achizitionat o masina de pompieri si au dat optsprezece mii de euro si tot asa are numar de caruta. si a luat foc o casa ain care a fost ars si un cetatean, au ajuns pompierii de la iasi si ei nu au reusit sa o porneasca. Au pornito dupa aceea si faceau zgomot prin comuna. in rest in comuna noastra nu sa realizat nimic,este la al treile mandat. oare nui-e rusine de cetatenii acestei comuni.rusine mare toate comunele inprejur au asfalt au canalizare la noi nimic. mai scrieti de comunele mai indepartate nu va invirtiti numai pe linga iasi. veniti sa vedeti ce drumuri avem domnilor ziaristi ca aveti ce scrie. ma mir cum se mai mai prezinta la primarie, ca atitea a promis si nu a facut nimica. rusine sa va fie.

  • D-lor va rog in legcu zota ne chenuim de un an sa va aducem adevarul si nu ati facut nimik sunt consilierul comunei ne forteaza sa ii aprobam toate conditile cele mai bune in privinta furtului. De 6 ani ne terorizeaza cu manentari de partid si ca ne da foc lacase detine mafia din republica moldova.Va rog ajutatine

  • sunt consilierul comunei grozesti va rog D-lor dela DNA sa luati masuri cu acest excroc cu acest primar nea luat banii de la drumuri apa curenta banii de la apia fonduri europene oare nu luati nici o atitudine fata de acest nemernic Zota Costel si angajat 2 zile pe sapt. alt excroc la primarie inginer Palerma Tudor.Va rog ajutatine.

  • D-lor din Grozesti,acolo sunt probl. mult mai urgente de facut[aductiune apa,drumurile,care sunt mai proaste ca pe vremea raposatului,si cite si mai cite],lasati parcul si alte metode de sifonat bani publici.Primarul ar trebui sa se gindeasca daca poate privi in ochi sincer alegatorii.Daca el crede ca poate fi ales din nou cu niste piatra aruncata pe drumul spre Coltu Cornii si ulite si cu o multime de promisiuni [neonorate de ani buni],sper sa se insele,Iar grozestenii ar trebui sa gindeasca obiectiv si nu politic cind pun stampila[ai facut ceva pt comuna si oameni,ramai;nu ai facut nimic si doar ai furat,pleci],cosesanu67

Adauga un comentariu