Titlurile zilei

Scandal uriaș provocat de controversatul afacerist Ioan Budeanu în Tătărași. Patronul Coseli și-a pus toți vecinii în cap pentru că vrea să evacueze cu japca o întreagă parcare

Publicat: 05 sept. 2020
Omul de afaceri Ioan Budeanu, patronul firmei Coseli, a provocat un scandal uriaș în zona Tătărași pentru că vrea să evacueze parcările a 15 proprietari
Afaceristul Ioan Budeanu, patronul Coseli, a provocat un scandal uriaș în Tătărași pentru că vrea să evacueze parcările ieșenilor

Un adevărat scandal a fost provocat de omul de afaceri Ioan Budeanu în cartierul Tătărași, din Iași. Patronul companiei Coseli SA este acuzat de mai multe familii de ieșeni că vrea să evacueze parcarea pe care ei o au în proprietate de ani de zile. Oamenii susțin că omul de afaceri a profitat de o situație neclară de la Asociația de Proprietari din strada Han Tătar pentru a obține un ordin de evecuare, iar în cursul zilei de ieri executorii însoțiți de jandarmi au venit să preia locația. „Suntem 15 proprietari aici, Budeanu de la Coseli a luat rând pe rând spațiile comerciale de pe esplanada Oancea, iar acum vrea să ne ia și locurile de parcare de la subsolul blocului”, au spus ieșenii din Han Tătar

Omul de afaceri Ioan Budeanu, patronul companiei Coseli SA, a provocat un scandal uriaș în zona Tătărași. Mai multe familii care locuiesc pe strada Han Tătar îl acuză pe Ioan Budeanu de faptul că vrea să evacueze parcarea de la subsolul blocului pe care oamenii o folosesc de ani buni și pentru care susțin că au acte de proprietate. În cursul zilei de ieri, 4 septembrie, executorii judecătorești însoțiți de jandarmi au venit la locația din strada Han Tătar nr.10 pentru a pune în aplicare un ordin de evacuare. Mai mulți ieșeni care au mașinile în interior s-au scandalizat și au încercat să oprească evacuarea.

„Suntem 15 proprietari care avem locuri de parcare la subsolul blocului. Avem acte de proprietate pentru ele, unii le folosesc încă din 1990. Eu m-am mutat aici în urmă cu 6 ani, iar în momentul acela am semnat actul de vânzare-cumpărare care includea și locul de parcare. Dacă noi nu eram proprietari, nu mai exista acest document. Noi nici nu am știut de faptul că există un proces de evacuare pentru că cei de la Coseli au dat în judecată Asociația de Proprietari, fără să fim și noi informați, dar asociația nu administrează acele locuri de parcare, noi suntem proprietari”, a spus un ieșean care locuiește pe strada Han Tătar, nr. 10.

„Ioan Budeanu a luat în ultimii ani spațiile de la parter, iar acum vrea să ne ia și parcările”, spun ieșenii din Tătărași

Ieșenii din Tătărași povestesc faptul că patronul Coseli SA a acaparat rând pe rând toate spațiile comerciale din zona esplanadei Oancea, iar acum a pus ochii și pe spațiile de la subsolul blocurilor, care sunt cu nivel înalt de înălțime.

„Ioan Budeanu a tot luat în ultimii ani spațiile de la parter, i-a frecat pe toți cum a putut până au plecat. Acum vrea să ne ia și subsolul cu locurile de parcare. El a dat în judecată Asociația de Proprietari, dar aceasta nu este proprietară pe locurile de parcare, care sunt ale noastre. Asociația este și în desființare, nu este organizată, iar la procese nu s-a prezentat nimeni din partea apărării. La prima instanță am câștigat, chiar dacă nu s-a prezentat nimeni la proces pentru că erau evidente lucrurile. Budeanu a făcut recursuri, apeluri, iar la al treilea proces un judecător i-a dat dreptate”, au mai spus un locuitor din strada Han Tătar.

Ieșenii urmează să fie informați cănd își pot lua mașinile și bunurile blocate de Coseli

Executorul judecătoresc prezent la fața locului a precizat faptul că în momentul de față se face inventarierea bunurilor și se va stabili o dată de comun acord cu cei de la Coseli SA la care ieșenii pot veni să își ia autoturismele și restul bunurilor.

„Am aflat ulterior că sunt persoane din asociație care au bunuri aici. În momentul acesta facem inventarierea bunurilor și trebuie stabilită o dată ulterioară împreună cu Coseli să se vină să se ia bunurile. Spațiul rămâne aici. Aceasta este procedura cât Coseli stă în executare. Dacă se anulează hotărârea și convingeți un judecător că aveți aceste spații, cred că Coseli nu se va opune”, a precizat executorul judecătoresc care se ocupă de dosarul de evacuare.

Ieșenii din Tătărași vor să blocheze evacuarea în instanță

Deși nu administrează spațiile respective, Asociația de Proprietari Han Tătar nr. 10-14 bloc 362 a fost dată în judecată de SC Coseli SA în vara anului 2019 pentru a evacua spațiul respectiv. Deși nu s-a prezentat nimeni din partea asociației, magistrații au respins cererea făcută de Coseli.

„Respinge cererea formulată de reclamanta SC Coseli SA în contradictoriu cu pârâta Asociația de proprietari Han Tătar nr.10-14, bl. 362”, se arată în pronunțarea magistraților din data de 7.11.2019.

În iunie 2020 a fost însă admis apelul făcut de Coseli SA pentru evacuarea spațiului, iar la mijlocul lunii iulie a acestui an a fost autorizată trecerea la executarea silită. Pentru a opri aceste proceduri, ieșenii au făcut un recurs prin care au cerut suspendarea executării a deciziei civile 771 din 03.06.2020.

Cine este controversatul afacerist Ioan Budeanu, patronul Coseli SA

Ioan Budeanu este unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Iași, iar de-a lungul timpului a fost implicat în numeroase scandaluri. Patronul de la Coseli SA a fost acuzat că a reușit în mod scandalos să devină proprietar al companiei producătoare de condimente, esențe și arome pentru industria alimentară. Acesta a fost acuzat că a provocat intenționat retragerea din companie a moștenitorilor lui Valentin Dan Oana, unul dintre cei care au pus bazele firmei. Moștenitorii s-au adresat instanței în rânduri repetate, dar au fost purtați pe drumuri fără să primească dividentele din profitul obținut de Coseli SA. Ioan Budeanu a fost implicat și în scandaluri extraconjugale.

De asemenea, prin intermediul Managhy SRL, o altă firmă controlată în trecut de Ioan Budeanu, au fost făcute mai multe evacuări, fiind celebru cazul unei familii de bătrâni pensionari care a ajuns să fie evacuată după ce Coseli SA și Managhy SRL au pus ochii pe spațiul acestora.

Comentarii
 • Un excroc, asta este Budeanu si asta va spune un om care conjunctural a ajuns sa lucreze cu el.
  Asta poate sa fie foarte usor judecat pentru spalare de bani si evaziune fiscala dar sa vrea si DNA.
  Deocamdata atat.

 • Sa aducem aminte domnului Budeanu cind facea pe CLOWN-ul la scara blocului unde locuim pina a inchis toate porticurile din preajma cladirii noastre.Umbla cu cofrajul de oua pe la usile locatarilor sa semnam ca am primit cofrajul cu pricina,dar de fapt acea lista era pentru ocuparea unor spatii care nu avea cum sa le ocupe.Domnul Budeanu a „dus de nas” Judecatoria si tribunalul,nu mai spun de jandarmi si politie care ei nu se uita pe cine executa si de ce.Ei au ORDIN.Daca un executor judecatoresc vine cu o hotarire judecatoreasca contrafacuta sa te inpuste,te inpusca.Dumnealor ca autoritate nu mai verifica inca odata acea hotarire.Noi ca proprietari a acestor parcari subterane nu am fost citati in proces.Nu am cumparat aceasta parcare prin „inginerii” si smecherii cu avocati platiti bine.

 • Domnu Ionel e mare barosan jmeker.. 😉 cel care il cunosc stiu k ii merge capul si face bani din piatra seaca.. 😉 agarici care miorlaie pe aici sa taca si sa moara ca niste fraieri.. 😉 numa de miorlait sunteti buni..

 • Nu doar Ionel ci tot neamul lui ,sunt escroci inascuti, pt bani calcă tot in picioare .
  Niște neobrăzați fără scrupule, care prin puterea banului au corupt tot din jurul lor .
  Poate verifica cineva și construcțiile pe care le ridica prin intermediul fiului sau și cum obține autorizații !

 • Domnul Budeanu a facut parte din fosta Securitate. In decembrie 1989 a fost trimis la Timisoara . Acest personal Este uns cu toate alifiile . Puteti SA ii spuneti escroc , camatar , …. Facind parte din fosta Securitate individual are foarte multe relatii in ceea ce se numeste aparatul de stat . Aveti grija nu va relationati cu acest nenorocit .

 • cum spuneam.. 😉 numa smiorcaiala si frustrari.. 😉 nui nimik, stiu ca sunteti niste trompete bune numa de razboi la tastatura.. 😉 dar e bn sa stiu k e ura vie.. 😉 voi cu tastatura, noi cu faptele.. 😉 sa ma sugi cu mata in carca fraiere.. 😉

 • Voi prostimea, gura proasta, idioti si prostalani, asta meritati! Foaret bine va face la cat de prosti si frustrati sunteti! Sa va mai sara impresiile si figurile de nenorociti!

Adauga un comentariu