Actualitate

Scandalos. Acest smecher castiga miliarde din disperarea altora. Iata cat de usor ii intra banii in cont

Publicat: 11 feb. 2016

@ Poate cel mai rasunator faliment al ultimilor ani din Iasi inca ascunde o adevarata retea de stors bani @ In spatele insolventei prin care se incearca plata datoriilor istorice de 650 milioane lei, se afla un grup de interese care reuseste sa obtina profituri uriase @ In vreme ce sute de fosti angajati ai societatii inca nu si-au incasat salariile restante, iar creditorii incearca din rasputeri sa acopere prejudiciile create, executorii judecatoresti aduna onorarii de cateva miliarde de lei

Oare nu observa nimeni ca din falimentul firmelor mari, statul nu se alege cu mare lucru, iar singurii care castiga sunt lichidatorii? Introducerea Centralei Electrice de Termoficare SA in procedura de insolventa a insemnat o oportunitate de profituri rapide pentru lichidator. Dupa atingerea unui prag istoric al datoriilor de 650 milioane lei si cu circa 800 de angajati disponibilizati, CET SA nu reuseste nici pe departe sa acopere pierderile creditorilor, insa baga saci de bani in buzunarele lichidatorului. Astfel, lichidatorul judiciar al CET SA este firma de practicieni in insolventa Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL, controlata de controversatul executor Corneliu Mititelu. Numai in ultimele luni ale anului trecut, firma de practicieni a incasat nu mai putin de 1,2 miliarde lei vechi de la CET SA, sub forma de onorarii. Ce a facut Mititelu si firma sa pentru acesti bani? In cea mai mare parte, activitatea sa a constat in taierea de chitante si trimiterea de somatii.

Firmele care incaseaza lunar bani de la CET SA

Cea mai mare parte din banii incasati in perioada de insolventa a SC CET Iasi SA a ajuns in conturile firmei controlate de Corneliu Mititelu, MRL – SPRL, care este totodata si administratorul judiciar al companiei. In luna septembrie a anului trecut, CET SA facea incasari pentru energie termica in valoare de 107.514 lei, alte incasari de la clienti diversi in valoare de 134.772 lei si se realiza recuperarea banilor dati pe concedii de odihna necuvenite, dar platite angajatilor. In aceeasi luna, platile catre funizori si onorarii au fost in valoare totala de 73.368 lei (Asociatia de Proprietari bloc SC 11 – 1.058 lei, Audit Services SRL – 3.500 lei, B.E.J.A. Angheluta si Asociatii – 10.292 lei, B.E.J. Zacornea Constantin Ciprian: 2.728 lei, SC Copicon Service SRL – 1.584 lei,  Kaufland România SRL – 196 lei, SC Gip Est SRL – 800 lei). Cea mai mare plata a fost facuta insa pentru onorariul lunar al lichidatorului si onorariul de recuperari creante pentru lunile mai-iulie 2015, suma incasata fiind de 47.726 lei. Practic, firma lui Corneliu Mititelu, care se ocupa de impartirea banilor din insolventa CET SA, a distribuit cea mai mare parte a incasarilor chiar catre firma pe care o administreaza – MRL SPRL Iasi. Alti furnizori si prestatatori care au incasat bani de la CET SA sunt RTC Proffice Experience SA – 1.809 lei, Total Post Mail Services –  163 lei, iar taxele juridice, cele ale DLEP si ONRC au fost in valoare de 1.968 lei. Drepturile salariale si retinerile sunt in cuantum de 49.958 lei, iar contributiile in valoare de 23.456 lei.

Citeste si: Dezastru economic pentru Iasi! Primaria, obligata sa plateasca despagubiri de 100 miliarde lei

În noiembrie 2015, MRL SPRL incasa pentru energie termica 54.080 lei si de la clienti diversi alti 31.074 lei. De asemenea, platile facute de administratorul judiciar catre furnizori au fost de 70.262 lei. Din aceasta suma, B.E.J.A. Angheluta si Asociatii au primit 8.184 lei, B.E.J. Zacornea C-tin Ciprian – 2.852 lei, SC Copicon Service SRL – 1.584 lei, iar onorariul lunar pentru lichidator in lunile septembrie si octombrie, plus onorariul de recuperari creante a fost de 52.316 lei. In aceeasi luna, firma SC Paper Rolprod SRL a incasat 2.223 lei, iar drepturile salariale si retinerile au fost in cuantum de 50.684 lei.

În decembrie, SC Centrala Electrica de Termoficare Iasi a incasat pentru energia termica – 139.829 lei, iar de la clienti diversi – 91.758 lei. Platile catre funizori si onorariile au fost in cuantum de 35.418 lei ( B.E.J Iovu Dragos si Sirbu Ciprian – 9.300 lei, SC Copicon Service SRL – 792 lei; SC Gip Est SRL – 400 lei), din care onorariul lunar al lichidatorului aferent pentru luna noiembrie 2015 a fost de 16.557 lei. SC Orange România SA, OMV Petrom Marketing SRL, SC Paper Rolprod SRL, Telekom Romania Communications sau RCS & RDS sunt alti furnori care au incasat bani de la CET SA in tot acest timp. Cu alte cuvinte, in perioada mentionata, firma lui Corneliu Mititelu a incasat circa 1,2 miliarde lei vechi de la CET SA, societate care inregistreaza datorii de peste 600 milioane lei.

Sute de procese ale CET cu asociatiile si debitorii

La finalul anului trecut, activitatea SC CET Iasi SA se desfasura cu un numar de 26 de salariati activi, diferenta pâna la totalul de 28 de salariati ce figurau angajati este reprezentata de o persoana detasata, iar alta aflata în concediul de crestere al copilului.  În prezent, in instantele de judecata sunt inregistrate numeroase procese intre CET SA si Primaria Iasi. Totodata, se mai administreaza numeroase litigii legate de recuperarea sumelor datorate CET SA de catre asociatiile de proprietari, persoane fizice sau alte firme, situatie ce se actualizeaza o data la trei luni. In momentul de fata, procesul verbal de inventariere a patrimoniului societatii din partea Primariei Iasi este înca în analiza.

„La data prezentului raport, SC Centrala Electrica de Termoficare Iasi SA este parte, în calitate de locator, în urmatorul contractul de închiriere, nr. 5157/30.09.2015, a suprafetei de 315 mp aflate în interiorul Statiei Bagger, statie situata în Calea Cristesti nr. 12, com. Holboca, în incinta CET 2 Iasi, încheiat cu SC Elsaco Electronic SRL. De asemenea, in ceea ce priveste contractul de locatiune a bunurilor aflate în patrimoniul CET SA afectate activitatilor de producere si furnizare a energiei termice, exista un proces aflat in desfasurare la Tribunalul Iasi”, se mai arata intr-un raport de activitate depus de Mititelu la dosarul CET.

Comentarii
  • Stica ca dl mititelu vine de la vaslui? Stiti ca e in tandem ca e cu o judecatoare? E tare banditul. Are spate cu multi imparte. D N A sta cuminte. Le e frica

  • E foarte lacom, dl mic,mic. Face combinatii periculoase. Ceva bani la negru. Numai ca o luat o mica teapa. Poate Ii va da instanta peste bot si va scoate din buZunar citeva sute de milioane.

  • Asta e articol comandat de Primarie??Da sunt snapani,toate firmele de insolventa,avocati ,executori,,dar asa sunt legile in Romania,,lor li se permite totul!!De unde a plecat toata aceasta nebunie??De la Primarie,,de ce au dat gratis CET-ul francezilor de la Dalkia-Veolia,,au aruncat in strada sute de angajati fara sa le de drepturile salariale chiar daca au hotarari judecatoresti!II doare la ‘basca’!!Bine ca face Dalkia profit imens la Iasi ,pe spinarea prostimii,,si mai i-a si Primaria,lichidatorul,,si multi altii,,pentru disponibilizati nu sunt bani!!Vine ziua judecatii pentru fiecare!!

Adauga un comentariu