Eveniment-Social

Scandalos! Concurs de director aranjat cu pile la o institutie importanta pentru judet

Publicat: 08 apr. 2014
1

@ Noi abuzuri ies la iveala in cazul unei institutii publice subordonate Consiliului Judetean Iasi @ Directorul institutiei a ajuns sa-si bata joc la propriu de angajati @ Beneficiind de sprijinul unui puternic sef din Casa Patrata, directorul respectiv isi va putea consolida functia in urma unui concurs aranjat

Scandalul din curtea Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Iasi este departe de a se fi stins. Angajatii Directiei s-au revoltat din nou impotriva directorului Carla Maria Tisan. Oamenii au reclamat abuzurile directoarei, ajunsa in functie abia de cateva luni datorita unei relatii apropiate cu unul din sefii Consiliului Judetean. De altfel, femeia s-a si inscris la concursul pentru ocuparea postului de director, ce va avea loc la sfarsitul lunii. Desi concursul nu a avut inca loc si mai sunt si alti functionari bine pregatiti care intentioneaza sa participe, Carla Tisan a inceput sa se laude ca si-a rezolvat problema deoarece este sustinuta de sefii din CJ si PNL.

Unul dintre acestia este chiar fostul vicepresedinte Victor Chirila care a facut tot posibilul s-o inlature din institutie pe Renata Puscasu, pentru a-i face loc „Carlei”. Pentru ca Tisan sa promoveze, se organizeaza doar un concurs de promovare pe functie, aranjat pentru actualul director. Angajatii povestesc ca Maria Tisan a ajuns ca de cateva luni sa-si faca de cap, sa subjuge personalul si sa foloseasca bunurile institutiei in interes personal. De exemplu a pus personalul administrativ sa se ingrijeasca de curatenia din sediu, in timp ce in sediul din cartierul Bucium nu permite accesul unor angajati fara a fi monitorizati de o persoana.

Citeste si: Sefii PNL Iasi ramasi in libertate isi aranjeaza femeile pe posturi caldute de directori de institutii

„În incinta sediului din Bucium, accesul unor angajati se face doar în prezenta unei singure persoane, anume administratorul. Acesta a fost adus în institutie chiar de actuala directoare. Omul acesta are cheie, celorlalti angajati fiindu-le retrase cheile de la usa de acces. A facut crize de isterie chiar si in sediul Politiei municipale”, a mentionat o sursa din cadrul Directiei.

Concursul la care s-a inscris Carla Tisan nu este singurul. În curând se va organiza un alt concurs pentru un post în cadrul Serviciului de Stare Civila, Compartimentul Operare Mentiuni. In acest caz nu au fost cerute drept conditii studiile de lunga durata de drept sau administratie publica. Conducerea Directiei a refuzat, fara motivatie, angajarea pe acest post a unei persoane din Corpul de Rezerva al Functionarilor Publici. „Unii angajati se simt urmariti, terorizati psihic si lucreaza sub un stres maxim, toate acestea în doar trei luni de la numirea noii directoare. Un sef trebuie sa fie un exemplu de comportament, sa fie aproape de toti angajatii, sa-i trateze pe toti egal, indiferent daca au venit cu pile sau pe competenta în institutie. Ne-am saturat de afirmatii ce jignesc angajatii, de genul «sunt înconjurata numai de prosti». Pentru o parte dintre angajati, noua directoare exista numai scriptic, în realitate nu cred ca merita sa ocupe acest scaun. Mai sunt colegi care doresc sa paraseasca institutia, asa cum si între anii 2004-2008 au plecat alti angajati, tot din cauza comportamentului abuziv al acestei directoare”, a spus o sursa din cadrul Directiei Judetene de Evidenta a Persoanei. Directorul DJEP Iasi nu a raspuns la telefon pentru a comenta aceste acuzatii.

Comentarii
  • Ia te uita la ea, croitoareasa cea… „viteaza” ce evolutie a avut! A uitat de unde a plecat… si-a uitat nivelul si obirsia, se plinge ca e inconjurata numai de prosti… la fel ca ea?!

  • mizeriile pnl-iste care au fost puse pe functii de pnl-isti unde vor ajunge ? in containerul cu gunoi acolo le este locul acest criminal partid in curand dispare de tot, prea multi oameni corecti au fost aruncati pe drumuri fara motiv si in locul lor peste noapte mafia pnl-ista si-a pus un prost de-a lor. sa inceapa vanatoarea de pnl-isti

  • MAI INTAI SE OCUPA POSTURILE IN CJ si INSTITUTIILE SUBORDONATE CU mita si carnetul pnl, dupa … se scot posturile la concurs pentru fraierii purtati pe drumuri

  • hai nu mai mancati kkt cu polonicul de pnl ca si la psd e la fel si la altii…si la altii.
    Bzi-istilor ,se vede de la distanta ca va sta in gat adomnitei de i-ati pus poza cand de fapt in articol faceti referire la chirila.

Adauga un comentariu