National

SCANDALOS. Elev abuzat la scoala. Invatatoarea l-a izolat de colegi

Publicat: 20 nov. 2013
1
Un elev de clasa a III-a de la Scoala 113 din Bucuresti a fost pedepsit aspru de invatatoare, mai multe zile la rand. Copilul a fost izolat de dascal in timpul orelor si in recreatii, iar colegilor li s-a interzis sa vorbeasca sau sa se joace cu el. Copilul, elev in clasa a III-a la Scoala 113 General David Praporgescu din Capitala, s-a luat la bataie cu un coleg, in timpul unei recreatii. Pentru a-l pedepsi, invatatoarea l-a asezat in ultima banca, cu spatele la clasa, si le-a interzis colegilor lui sa-i mai vorbeasca.
Invatatoarea i-a explicat mamei elevului pedepsit ca a vrut sa il disciplineze pe copil si ca a mai apelat la aceasta metoda si in alte situatii. Cazul elevului a fost semnalat de catre asociatia T.A.T.A. la Inspectoratul Scolar Bucuresti, cat si la Ministerul Educatiei.
Potrivit noilor modificari din Legea privind drepturile copilului, scoaterea elevilor din clasa in timpul orei, trimiterea lor la colt, insultele si jignirile sunt interzie in mediul scolar, profesorii, dar si personalul administrativ si auxiliar putand fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.500 de lei pentru tratament degradant in scoala, potrivit romaniatv.net.
Comentarii
    • Mosule, cred ca ai uitat cum sunt copiii de clasa a treia. La varsta aia e normal sa se mai ciondaneasca copiii intre ei. Copilul respectiv nu raspunde deloc juridic, nici macar nu are buletin. In schimb invatatoarea va trebui sa plateasca scump ce a facut. Un copil poate ramane traumatizat pe viata de la un astfel de eveniment.

      • Educatia cea mai buna din scoala inainte de 90’era aia cu BĂTAIA , pentru astfel de copii indisciplinați. Acum nu mai ai voie nici măcar sa-i pedepsesti, dar vorbind per general , elevii au voie sa vina la Scoala si sa filmeze la ora, sa vina imbracati ca si cum ar pleca in club, etc. Si acum se judeca o invatatoare ca a vrut sa ii explice o lecție pe care maica-sa nu l-a învățat acasă.

  • cu siguranta acest copil va ramine traumatizat, nu va mai putea fi un bun consumator de alcool, tigari si droguri, nu va mai putea fi un bun hot,un criminal, ca sa nu mai vorbim ca daca se ia o masura de pedepsire se poate apuca de invatat si nu va mai face obraznicii si de unde sa mai avem atitia timpiti care sa fie transformatim la majorat in slugi asta este educatia din ziua de azi,,, acestea sint parerile absolventilor scolilor de dupa anii 1990 care sau bucurat de „libertate” in scoli acum sunt majori au copii si primesc in familie o educatie aidoma cu cea care au primito ei….. societate care are nevoie de prosti ca doar asa pot ajunge presedinti… i inca se mai si lauda cu asta

  • are dreptate bunicul si mos ion roata dar tu unul punete in locul invatatoarei cum ai proceda in locul ei te-ai uita la el.niste parinti inconstienti isi trimit copii la scoala in grija invatatoarei eara sa le pese ce fel de elemente sunta.

  • eu il cunosc pe respectivul copil l-am vazut prin scoala, ii cunosc si invatatoarea si nu este o tipa foarte rea ,am avut-o ca si suplimitor cand a avut probleme dascalul nostru.In clasa cu el a fost o colega de a mea de la gradinita .de ce a fost????Pentu ca el(respectivul copil)s-a mutat la alta clasa. O cunosc si pe invatatoarea la care s-a mutat.pe respectiva doamna la care s-a mutat o cheama……… si este mai rea decat cea la care a fost .Deci concluzia este ca a facut o mare greseala ca a dat-o in judecata pe fosta doamna si ca l-a mutat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! in momentul de fata ii salut pe toti pe care i-am descris in micile mee vorbe !!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu