Eveniment-Social

Scandalos. Furt grosolan facut de un deputat iesean. A fost prins cu minciuna

Publicat: 09 iun. 2017

@ Caz scandalos la nivelul judetului Iasi @ Un parlamentar iesean a ajuns sa plagieze ideile altor persoane pentru a-si face imagine @ Unul din cele mai importante obiective ale Iasului este tratat in bataie de joc si furat de la alti demnitari @ Cei care si-au insusit ideile incearca sa castige simpatia electoratului, fara a veni cu alte idei originale

Blestem pe judetul Iasi! Oamenii au ajuns sa aiba parte de unii demnitari la nivel inalt care fac orice pentru a castiga capital electoral, dar nu fac nimic concret pentru binele comunitatii.

Asta cu riscul de a plagia fara nici o rusine proiectele altor parlamentari si oameni politici, incercand sa le asume ca pe ideile lor. Unul dintre acestia este si liberalul Marius Bodea. Acesta se afla in Camera Deputatilor de sase luni, perioada in care nu s-a facut remarcat cu aproape nimic. In tot acest timp, Bodea abia daca a deschis gura in plenul Parlamentului, insa pare ca are timp sa plagieze proiecte lansate de altii.

Recent, Bodea a prezentat un proiect pentru sustinerea autostrazii Iasi- Targu Mures, care insa a fost prezentat de alti oameni politici in aceeasi formula cu mult inaintea sa. Ce a facut insa Bodea? A iesit cu ideea sustinerii proiectului de catre toate localitatile prin care ar urma sa treaca autostrada.

Citeste si : Scandal urias pe aerul poluat din Iasi. Acuzatiile sunt din cele mai dure. Politicienii au fost prinsi in aceasta hora

„De prea mult timp, de peste zece ani, se vorbeste despre autostrada Ungheni- Iasi- Targu Mures. Nu cred sa existe in Romania un altfel de proiect de infrastructura rutiera despe care sa se fi vorbit atat si sa nu se fi facut nimic. Trebuie sa ne luam soarta in maini. Dupa sase luni de discutii, de documentare, cred ca am ajuns la o concluzie dureroasa, nu cred ca se vrea sa fie implementat acest proiect. Saptamana trecuta am avut audierea sefului CNAIR la Comisia de Transporturi. Pentru alte proiecte raspunsurile au fost exacte, numai la cel al autostrazii Ungheni- Iasi- Targu Mures au fost jenate”, a sustinut Marius Bodea.

Problema este ca aceste planuri au fost lansate cu mult inaintea sa de alte persoane. Unul dintre acestia este, culmea, tocmai colegul sau de partid Vasile Cotiuga. Consilierul judetean a expus acest plan al finantarii pentru autostrada in momentul in care si-a depus candidatura la sefia PNL Iasi. Este curios cum a venit Bodea la cateva saptamani distanta si a „preluat” initiativa.

„O idee foarte buna, despre care am vorbit cand am candidat la sefia filialei PNL Iasi. Sper ca lumea sa-si dea seama ca Bucurestiul nu va fi cu gandul la noi prea repede, iar noi nu trebuie sa mai stam cu mana intinsa!”, a aratat Vasile Cotiuga.

Si asta nu a fost tot. Recent, deputatul PMP Petru Movila a initiat un demers, semnat chiar si de Bodea, pentru promovarea proiectului autostrazii ca lege in Parlamentul Romaniei. Proiectul urmeaza sa fie dezbatut in plen si implementat daca va beneficia de sustinere. In plus, primarul Mihai Chirica si deputatul Petru Movila, alaturi de un alt coleg liberal al lui Bodea, deputatul Costel Alexe, au initiat o procedura pentru strangerea unui milion de semnaturi legat de sustinerea proiectului autostrazii. Aflat in plina cadere libera, Bodea cauta cu disperare sa se redreseze pentru a nu pierde capital electoral si plagiaza tot ce prinde.

„Am vazut proiectul domnului Chirica legat de strangerea milionului de semnaturi. Semnaturi s-au mai strans si cand vorbim de asltfel de campanii ale oamenilor politici si populatia nu mai are inmcredere. Sa concentram toate eforturile politice, a mediului economic si a societatii civile prin crearea unei aliante cu statut juridic formata din toate judetele si toate primariile de pe traseul autostrazii. Modificarea codului fiscal trebuie modificat printr-o lege. Putem colecta in Moldova in fiecare an 86 milioane de eruo. Un alt pas este colectarea a 1 la suta din bugetul anual al fiecarei primarii si consiliu judetean pentru a se varsa in fondul pentru constructia autostrazii, 20 milioane eruo anual”, a mai spus Bodea. 

Citeste si : FURT INTELECTUAL. Marius Bodea a PLAGIAT filmul electoral al primarului Londrei. Vezi dovada – VIDEOloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit