Titlurile zilei

Scandalos! Iuliana, o tânără mamă din Iași, se afla în sala de nașteri de la „Cuza Vodă” când un medic a șocat-o: „Bărbatul tău te-a început, el să te termine”

Publicat: 03 aug. 2022
Scandalos Iuliana o tânără mamă din Iași se afla în sala de nașteri de la Cuza Vodă când un medic a șocat-o Bărbatul tău te-a început el să te termine
O tânără mama din Iași povestește clipele de groază prin care a trecut la Maternitatea ”Cuza Vodă”

O tânără mamă din Iași povestește clipele de groază prin care a trecut la Maternitatea „Cuza Vodă”. Iuliana Matran are 28 de ani și era la a treia naștere. Aceasta a precizat că întreg personalul medical din sala de nașteri a jignit-o

Iuliana Matran are 28 de ani și este din comuna Mogoșești, Iași. Tânăra mama și-a făcut curaj să povestească prin ce chinuri și jigniri a trecut la Maternitatea „Cuza Vodă”. Ieșeanca povestește că întreg personalul din sala de nașteri s-a comportat foarte urât cu ea, era nepăsător și a jignit-o.

„Când am rămas însărcinată, aveam deja acasă doi copii și credeam că este de ajuns, însă Dumnezeu a avut alte planuri pentru mine. Pe data de 23 februarie 2022, la ora 02:00, am ajuns la Maternitatea «Cuza Vodă» pentru a aduce pe lume cel de-a treilea copil. Încă era pandemie și era jale în spital, dar nici nu mă gândeam că o să pățesc ce am pățit. Era pentru a doua oară când nășteam la această maternitate, iar prima experiență a fost una plăcută. Acum, lucrurile s-au schimbat complet. Încă de la intrarea în spital și până am reușit să nasc, totul a fost un calvar”, povestește Iuliana Matran, fostă pacientă de la Maternitatea „Cuza Vodă”.

O tânără mamă din Iași a trecut prin clipe de groază la Maternitatea „Cuza Vodă”

Ieșeanca a povestit cât de urât i-au vorbit cadrele medicale care au asistat-o în sala de nașteri. Aceasta a precizat că nimeni nu făcea nimic, în timp ce ea nu mai putea de durere.

„S-au adunat în ușa de la sala de nașteri vreo 5-6 medici, majoritatea păreau rezidenți, asistente. Nu îmi amintesc numele niciunuia dintre ei, pentru că eu nici nu am avut un medic care să îmi supravegheze sarcina. Aveam niște dureri groaznice, m-au trimis în sala de naștere și îmi amintesc și acum cum mi s-au rupt membranele când eram în picioare în sala de nașteri. Nu mai puteam de durere și ei se uitau la mine și țipau să mă urc singură pe masa. Nimeni nu credea că mă doare atât de tare. Medicii, asistentele și infirmierele se purtau îngrozitor și țipau la mine să nu mai urlu și să nu mai fac crize de isterie. Nimeni nu făcea absolut nimic, decât să îmi aducă tot felul de jigniri. Nu vă pot reda toate jignirile, dar pe asta nu am cum să o uit: «data viitoare să naști acasă cu bărbatul tău, că el te-a început, el să te termine». Cred că era un medic care mi-a spus așa ceva”, a mai precizat femeia.

Punctul de vedere al maternității cu privire la acest caz

Reprezentanții Maternității „Cuza Vodă” au fost contactați pentru a oferi un punct de vedere despre acest caz.

„În primul rând, evenimentul s-a întâmplat în urmă cu 5-6 luni. Orice mamă care are o problemă în cadrul maternității face o plângere în scris, iar noi nu avem așa ceva în acest caz. Lunar analizăm chestionarele de satisfacție a serviciilor primite de mame. Spitalul are angajați 3 psihologi pentru a veni în sprijinul acestora. Dacă ar fi fost ceva, trebuia să avem ceva scris. Stăm cu toții peste program, tocmai pentru a veni în sprijinul mamelor. Nu avem astfel de plângeri, iar legat de vocabularul medicilor nici în acest sens nu avem o plângere”, a declarat dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al Maternității „Cuza Vodă” Iași.
Comentarii
 • Peștele de la cap se stricîă.Atăta timp căt spitalele vor fi conduse de mitocani numiți politic ( care nu iși pot justifica averea, după cum menționa chiar acest ziar căndva) acesta este rezultatul. Astfel de personaje se înconjoară de pile și pupincuriști asemenea lor, care știu că nu vor păți nimic orice ar zice. În acest timp profesioniștii de calitate și nepupincuriști sunt marginalizați. Chestionarele măsluite nu pot fi etalon de calitate.

 • În opinia mea cred cu tarie ca sistemul medical e plin de scursuri hapsîne lipsite de profesionalism și compasiune ,,oameni ,, care nu au nimic în comun cu aceasta nobilă meserie evident nu generalizez.persònaĺ cunoc pe cineva care in tîmpul Pandemiei a fosț ținut fara OXIGEN și tratament adecvat 20 de ore cù pĺămînii afectați in propòrție de 80% și saturație 60

 • Citate din „duamna”:
  – „Nu îmi amintesc”
  – „nici nu am avut un medic care să îmi supravegheze sarcina”, lucru care depinde exclusiv de „duamna”
  – „Cred că era un medic care mi-a spus așa ceva”, mai „precizează” duamna
  șamd… Cred că „duamna” e neam cu vreunu’ de la ziar și-a vrut să-și vadă mutra pe net…
  Nu că ăia de-acolo ar fi sfinți, da’ să vii la juma’ de an după cu chestiile de mai sus… mă lași?

 • In opinia mea e plin de mirlano-mitocani prin spitale,jignesc dupa care iese-un purtator de cuvint platit care incearca sa cosmetizeze si sa apere lepadaturile ,nu-i nici o noutate.Pe linga asta e plin si de frustrati care urla si tipa intre ei nu doar la pacienti si aici e de vina managementul dar ce sa zica managementul cind e uns si pus politic,tace chitic in asteptarea spagilor viitoare. Asa ajungi sa fii jignit,umilit si persiflat dupa ce o viata ai platit la sanatate.Sa-i reclami ? Da,dupa care te scoate tot pe tine vinovat ori te trimite la psiholog ca mai sus. Concluzia e ca degeaba apar articole prin ziare,comentarii in josul lor,tot intre ei se imparte putere pina s-o gasi cineva care chiar s-o tine de capul lor pentru ca se poate si asta.

 • Am vazut undeva povestea asta asta scrisa si e mult mai mult de 6 luni. Halal mama interesata de copil de moment ce nici nu a avut sarcina urmarita de un medic.

 • Se poarta de parca ar fi primit moștenire spitalul de la tata su, singura soluție este un par rupt de capul lor sa vezi cum se dau pe brazda!

 • dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al Maternității „Cuza Vodă” Iași nu a facut decit sa spuna ca nu are nici o hirtie ca a fost o problema 🙂

  cine ii crede pe doctori si a uitat cum s-au dat pe fata in plandemie..si-o merita

 • Într-adevăr, e plin de mârlani în spitalele Iașului, dar pe de altă parte povestea asta are un miros suspect. Oare de ce s-au adunat ăia ciorchine la ușă? Probabil ai făcut spectacol, istericale pe acolo. Și să îți aduci aminte după jumătate de an, să ai sarcina neurmărită de niciun doctor, deja pute rău povestea. Ai vrut doar să îți vezi mutra la ziar, dar fie vorba între noi, ești cam urâțică. Preferam încă un articol cu Alexandra, măcar la ea avem ce vedea. Și dacă ajungi pe la spitale nu mai fă istericale că nu impresionezi pe nimeni.

 • Care chestionare?! Cele pe care le dai înapoi asistentei despre care ai scris de rău, la care vrei să-i faci plângere?! Sigur ajung la manager!!!

 • Danca pus politic habar nu are ce e in spital ,il intereseaza cevspaga mai primeste de la Cosescu-dir economic,sau de la aia aia anchetata de DNa de la RUNOS-Virlan.
  In rest, managerul Danca se inconjoara de neica nimeni ca Doroftei-pus politic si isi vede interesul…pune tot felul de incompetenti si de pilosi si spagari in functii de sefi,care habar nu au meserie,desfiinteaza,cu ajutorul CJ-ului servicii,nu face incadrarea personalului corect,conform grilei de salarizare…etc.Cine vrea si se sesizeaza ca nu ia salarul conform grilei e supus la presiuni si obligat sa isi dea demisia.
  Oare cei de la ITM stiu?
  Ca lui Danca ii cam tremura picioarele si face spume la gura cand aude de controale…O trimite pe Cosescu si Varlan si Doroftei sa unga cu spagi…

 • Pentru proștii inteligenți care halesc vrajeala media și care nu s au confruntat cu nepasarea si aroganța jegurilor profitoare si nesimțite puse pe capatuiala , bai răgaliliilor oamenii din mediu rural au venituri modeste nu oricine își permite și are posibilitați sa urmareasca sarcina trebiuie sa ai bani sa oferi ,, eroilor,, altfèl nu primiști nici o rețetă așa ca abținețivă de la comentarii înutile

 • Care servicii medicale? Tov Cătălin Mihăilă mi-a luat câte 300 euro de cezariană. Dacă e de gardă și are 4-5 cezariene pe zi, câtă șpagă face omu….! Asistente medicale, foste infirmiere analfabete care fac cursuri la FEG și ajung asistente luând locul cu curul în defavoarea celor care au facultatea de asistente medicale….!? Asta cu doamnele care urlă la paciente este de când lumea și nimeni, dar absolut nimeni nu are sânge în instalație să le oprească. Auzi la purtătoarea de gargară „avem 3 psihologi”…. Păi pune-i tanti să facă terapie intensivă cu infirmierele și asistentele nu cu pacientele aflate în travaliu!!!

 • Bunicile noastre nasteau cu moasa cite 10 copii si nu le mai urareau nici un medic,
  Azi de cind le urmaresc medicii abia daca exista 1-2 copii intr-o familie.

 • Buna ziua ,eu unul nu stiu nimic de maternitatea Cuza dar am ajuns nu o data la urgente la spiridon si odata la sectia de infectioase.Mai oameni buni nu am dat un leu spaga si am fost ingrijit foarte atent .E adevarat ca am avut rabdare am vorbit frumos nu am tipat nu am urlat si de vreo doua ori eram cu fractura si medicii si asistentele nu m au dezamagit .In plus acu citeva luni am fost internat de zi la infectioase unde vreau sa spun ca sfatul si reteta medicului m a facut bine fara sa dau un leu .Cind ajungeti in spital la medic respectati si veti fi respectat !Ca exista si uscaturi ….sint sigur de asta dar majoritatea sint oameni de omenie (la spiridon am vazut medic care a dat la un batrin bani de drum ca nu avea cu ce se intoarce acasa )

 • Apropo de pile. A se vedea cum a fost angajată farmacista șefă Vasilica Dorina Dănilă. Acest personaj după ce a dat două concursuri pe care le-a picat cu brio, la scurt timp după aceste celebre căderi a promovat tot cu brio. Măi să fie. S-a culcat seara neștiutoare și s-a trezit dimineața tobă de carte. La acest ultim ,,concurs” se menționează pe situl spitalului, că a fost mutatîă locația concursului din spital- așa cum prevedea legea. Oare de ce ? Dar oare a fost un concurs sau oarece prin documente cu aportul RUNOS ? Toate cele menționate dacă le vor șterge de pe situl spitalului nu-i nici o problemă. Există inregistrări.

 • Astia sunt experti la sters probe si la fabricat dovezi.nu stiu cum sa-si rotunjeasca veniturile si sa nu dea salarii conform legii la oameni,mai ales penala aia de la Runos cu Dir economic in frunte.Daca nu dai spaga,nu esti trecut pe grila si anexa corespunzatoare.Totul cu acordul marelui maher:managerul si apoi buhaiul comunal :Dir Medical si cel de Ingrijiri.
  Bai voi nu ati auzit de plangeri penale?
  De greve?
  Faceti schimbari de organigrame dupa cum va tuna si fulgera?,dupa cum aveti interese de a angaja vreo pila la IT sau Bioingineri,etc de care nu ai nevoie decat ca e pila lui x si Y?Desfiintati posturi,prin modificarea organigramei,ca apoi dupa cateva luni sa le reiinfiintati? Dar chiar credeti ca nu va urmareste nimeni,mai securistilor?Nu stiti decat sa va bateti joc si sa jigniti ,sa umiliti,pe cei care intradevar vor sa munceasca in maternitatea aia.Nu mai zic de modul in care va debarasati de cei care inseamna ceva in domeniul acesta:Stamatin,Onofriescu,Nemescu,etc…

 • interesant, daca nu a urmarit sarcina la medic … inseamna ca are incredere in ea si ce poate 🙂 … probabil la urmatorul copil nu ii mai trebuie nici maternitate, naste acasa 🙂

 • Oare isi mai aduce cineva aminte de Vicuta Todosciuc?Era manager la maternitatea CUZA VODA prin 2010…si a fost „ajutata” de prietena ei ,Cosescu pe care promovat-o Dir Economic ,sa nu mai prinda alt mandat de manager…caci cam icepuse sa se prinda de cum se fura in spital si incepuse sa faca ordine…
  Cam asta i se pregateste si „prietenului” nou-actualul manager de catre vechea garda in frunte cu dir economic,sefi sectii, Runos,dir medical,de ingrijiri,etc.
  Dar omul e prea „prins si uns” sa vada mai departe.
  Cand o sa i se ia scaunul si va cadea cu picioarele pe pamant…poate se va trezi..daca nu il trezeste careva din sistemul de care e ancorat…stie el care

 • Ce psihologi au astia,la ce le trebuie 3?se flutura cate unul prin spital si-si umfla buzunarele iar cand ii cauti nu-i gasesti…La cata nevoie e de ei au uitat si bruma de meserie pe care NU au invatat-o in facultate!
  Iar madam purtatoare de cuvant…nu stie decat sa iasa cu fusta scurta in public …ca si propteau pe care o are…directoarea economica!Ia bani de pomana…nici macar meseria de medic nu o face ca lumea…

 • Ce psihologi au astia,la ce le trebuie 3?se flutura cate unul prin spital si-si umfla buzunarele iar cand ii cauti nu-i gasesti…La cata nevoie e de ei au uitat si bruma de meserie pe care NU au invatat-o in facultate!
  Iar madam purtatoare de cuvant…nu stie decat sa iasa cu fusta scurta in public …ca si propteau pe care o are…directoarea economica!Ia bani de pomana…nici macar meseria de medic nu o face ca lumea…
  Dar asa-i la Stat…degeaba

 • Pentru da,da
  Cum s-au dat pe fata in pandemie?Sa fi fost tu in locul lor ,spune ce ai fi facut,nu arunca vorbe goale,ca vad ca nici sa scrii corect nu stii.Orce fraza se incepe cu litera mare ,hai mars la clasa 0.

 • Pentru da,da
  Cum s-au dat pe fata in pandemie?Sa fi fost tu in locul lor ,spune ce ai fi facut,nu arunca vorbe goale,ca vad ca nici sa scrii corect nu stii.Orce fraza se incepe cu litera mare ,hai mars la clasa 0.

 • Nemescu ?! Pai el a fost promovat si e fericit mai aiurea e ca vorbeste mizerabil probabil sa-si vindece frustrarile de dincolo unde n-a putut ajunge. Modificari de posturi si falsuri in organigrame la Cuza ? Atentie la evolutie,va urma

 • Ce va mai place barfa și să scoateți castanele din foc cu mana altuia!
  Directionati discutia lovind în unii și alții….de unde stiti, de evolutie?Va acuzati între voi de falsuri…Va simțiți cu musca pe căciulă?

Adauga un comentariu