Titlurile zilei

Scandalos! Pacient fugărit de medicul de familie pentru că tușea prea tare. Doctorița l-a refuzat total și l-a trimis acasă cu concediu medical: „Și care e problema?”

Publicat: 06 apr. 2020

Situație de-a dreptul scandaloasă în cabinetul unui medic de familie din Iași. Un bărbat a fost pur și simplu fugărit de doctorul de familie pe motiv că tușea prea tare și dat afară fără niciun ajutor. Răcit bocnă, ieșeanul în vârstă de 54 de ani a încercat să se trateze la domiciliu pentru câteva zile, însă tot nu se simțea bine. Deși era echipat corespunzător și avea programarea aferentă, bărbatul a fost umilit de propriul medic de familie. „Este strigător la cer că am ajuns să trăim vremuri în care medicii, cu salariile recent mărite, refuză să trateze pacienții, considerând că oricine trece pragul cabinetului are COVID”. Întrebată despre această situație, dr. Lidia Panfil nu a văzut o problemă în ce s-a petrecut cu pacientul. „Dimpotrivă, i-am dat și concediu medical. Și care e problema? Dumneavoastră în ce calitate mă întrebați?”

Un ieșean în vârstă de 54 de ani a fost umilit și fugărit din cabinetul medicului de familie la care este înregistrat și căruia îi plătește contribuția pentru sănătate. Răcit de mai multe zile, Ioan H. și-a făcut în cele din urmă o programare pe data de 3 aprilie la dr. Lidia Panfil, medic de familie cu cabinet pe bulevardul Socola. Nu doar că nu i-a fost oferit niciun ajutor, dar bărbatul a fost pur și simplu umilit.

„Tatăl meu a fost nevoit să lucreze în aer liber acum aproximativ 2 săptămâni, întrucât aceasta este natura serviciului său. Pentru că a fost perioada cu temperaturi scăzute, a răcit destul de puternic. Repet, este doar o răceală întrucât nu are simptome aferente virusului actual, COVID. Cum toți sunt momentan sfătuiți să se trateze la domiciliu, asta a încercat și el pentru câteva zile, însă tot nu se simțea bine”, a povestit fiica lui Ioan H.

„Nu l-a ascultat la plămâni, nu a verificat dacă are febră și nu a prescris nicio rețetă”

Bărbatul a sunat apoi medicul de familie la care este înscris și a obținut o programare pentru vineri, 3 aprilie. Echipat și dotat corespunzător conform recomandărilor, ieșeanul a fost pur și simplu fugărit în momentul în care medicul de familia a auzit că tușește.

„Ajuns la medicul de familie cu mască și mănuși pe mâini, a fost sfătuit (dacă pot folosi acest cuvânt care este prea blând pentru a descrie tonul doamnei doctor) să nu se apropie de dumneaei întrucât ea are familie. Într-adevăr, tata tușește foarte puternic, însă orice om care are o răceală puternică și nu COVID tușește și are nevoie de un consult. În fine, i-a fost înmânat concediul medical și a fost rugat să plece. Nu l-a ascultat la plămâni, nu a verificat dacă are febră și nu a prescris nicio rețetă”, a povestit fiica pacientului.

Medicul de familie: „Și care e problema?”

Uluit de cele întâmplate, bărbatul a încercat măcar să obțină niște sfaturi de la medicul de familie la care este înscris de mai mulți ani.

„Tata a întrebat dacă poate lua Tusin, știind că asta lua în trecut pentru răceală. La această întrebare doamna doctor l-a sfătuit să cumpere ce pastile știe el că îi fac bine. A ajuns apoi acasă și normal că a făcut febră și tușește în continuare. Este strigător la cer că am ajuns să trăim vremuri în care medicii, cu salariile recent mărite, refuză să trateze pacienții, considerând că oricine trece pragul cabinetului are COVID”, a mai spus ieșeanca.

În mod normal, bărbatul în vârstă de 54 de ani se alegea cel puțin cu o rețetă scrisă de medicul de familie, nefiind în totalitate mulțumit de serviciile medicului la intervențiile trecute.

„Nu pot spune că tata este foarte mulțumit de dr. Lidia Panfil, însă nu s-a comportat așa în trecut. Cel puțin îi scria o rețetă cu un tratament. Starea lui de sănătate nu se îmbunătățește deloc. Acest lucru putea fi prevenit de către doamna doctor dacă ar fi oferit un consult”, mai este de părere aceasta.

Întrebată despre această situație, dr. Lidia Panfil nu a văzut o problemă în ce s-a petrecut cu pacientul ei.

„Dimpotrivă, i-am dat și concediu medical. Și care e problema? Dumneavoastră în ce calitate mă întrebați? Nu am ce să vorbesc cu voi prin telefon și nici nu facem o programare față în față. Voi lua legătura cu pacientul și voi vorbi direct cu el”, a spus Lidia Panfil, medic de familie din Iași.
Comentarii
 • ….si cand observ că toată lumea ii dă cu…eroi…eroi ,etc ! Își fac datoria si atât! Pentru asta sânt plătiți bine!….cei care au luptat la, Podu-înalt, Plevna,Mărășești etc,ce sant!?!

 • nici un mortii matii si alte invective,asta e sistemul sanitar la ora actuala si astea sint dispozitiile,toti pacientii pot fi covid

  e o aberatie dar nu exista teste,de echipamente ce sa mai vorbim,se protejeaza fiecare cum poate
  pina la covid se va muri de altele asa ca lasati mortii si pastele-n casa si rugate-va sa fie bine

 • In mod normal trebuie reclamata la Casa de Asigurări de Sănătate Iași, apoi facuta plangere la Colegiul Medicilor și data in judecata.
  Dacă am trăi într-o țară normală, în care medicii nu sunt de partea colegilor care greșesc in profesie și mai sunt și nesimțiți, acestei individe ar trebui sa i se ia dreptul de a mai profesa, sa fie nevoita sa de recalifice.
  Dar este România, raiul nedreptăților și al tuturor relelor și în proporție de 99,999% va profesa în continuare și se va comporta la fel, ba poate și mai rău.
  Și aceasta din cauză că indivizii care trebuie sa o elimine din profesia de medic sunt la fel de răi ca ea!

 • NENOROCIŢILOR !!! medicii de familie nu au salariile celor care astăzi demisionează şi îşi abandonează pacienţii, chiar zilele acestea li s-au redus fondurile de către C A S
  Dacă celor din spitale li sau mai dat echipamente de protecţie, medicii de familie sunt ai nimănui toată lumea îi blamează.

 • O baba conumista si nesimtita.
  Sotia mea este insarcinata in 5 luni si a cerut adeverinta acestui medic la care e inscrisa, pentru a i se reduce numarul de ore de lucru, datorita problemei de sanatate pe care o are. Din cauza coloanei deformate si a vertebrelor tasate, ea nu poate sta mult in picioare si nici pe scaun. Si conform legii, are dreptul de a i se reduce programul de lucru de la 8 la 6 ore
  Aceasta cucoana a refuzat sa-i dea acea adeverinta, spunandu-i ca ea vede ca sotia mea nu are nimic si trebuie sa se duca la munca, atata timp cat sarcina e in regula.
  Tipic romanesc. Iti face consultul ochiometric si te trimite acasa sau la munca sa mori.
  Mai bine si-ar da demisia daca batranetea a venit la pachet cu senilitatea.

 • medicii si personalul din spitale merita laude si respect,dar anumiti doctori de familie care prescriu anumite medicamente cu dedicatie ca sa faca target si sa plece pe banii companiilor in tot felul de excursii si vacanta cred ca acestia ar trebui reclamati.

 • As dori sa stiu cum puteti afirma că acest articol nu are o bază reală? Sunt fiica domnului tratat cu dispreț de către aceasta stimabila doamna.

 • Nu este singurul medic de Familie care procedeaza asa. Ajungi la ei si unerring nici nu te consulta, iti scriu concediul medical, plangandu-se constant ca au multa treaba, mereu simti ca ii deranjezi. Iar, daca nu esti sarac lipit pamantului , nici macar nu iti scriu reteta. Majoritatea considera ca vrei concediul ala medical degeaba si nu catadicsesc sa te consulte. Personal, ma simt ultimul om cand merg la medicul meu de familie, care este alta, nu cea din articol. Putini sunt dedicati meseriei, majoritatea vor doar sa ramana cu multi bani din sumele alocate. A, si nu respecta programul, ori iti prescrie medicamente asistentul dumneaei.

 • Doctorii (unii) au inebunit de-a binelea, din cauza acestui virus. Si daca iti rupi o mana ei considera ca ai virusul. Doctoritei cu pricina ar trebui sa i se ridice dreptul de practica.

 • Medic de familie in stare critica dupa ce a fost confirmat cu noul coronavirushttps://www.formaremedicala.ro/medic-de-familie-in-stare-critica-dupa-ce-a-fost-confirmat-cu-noul-coronavirus/

 • Oamenii de știință din EC au conceput noi materiale-martor care pot fi folosite de laboratoare, pentru a verifica atât funcționarea corectă a testelor pentru coronavirus, cât și pentru a evita rezultatele fals-negative.

 • Va mai mirati ca pleaca medicii din tara ! Atata ura, rautate , inversunare ! Pompierul de serviciu va va consulta, asta meritati !!

 • In momentele grele se vad adevărații profesioniști.Acu se alege grâul de neghină.In general,am observat că cei slabi profesional au și un comportament urât.De ce medicii militari au fost surprinși neplăcut de cei din Suceava?Acum se vede cum corupția a distrus aproape tot în această țară.Absolventi cu diplome la ID,au devenit mari „specialiști”in toate sectoarele.Ce caracter frumos aveau oamenii simpli și ce patriotism! Acum când situația este grea multi fug ca șobolanii.

 • Continuati ancheta domnilor de la BZI….fiul sau s-a intors din Belgia, domnul are Covid-19, si-a continuat activitatile zilnice, au mers printre alti oameni, nu a purtat masca…

Adauga un comentariu