Economic Local

SCANDALOS! Toti iesenii au mancat macar o data de aici, dar nimeni nu se astepta la asa ceva. Este de-a dreptul revoltator modul in care se prepara mancarea la Simigeria Petru si Pizzeria Dopo Poco – FOTO

Publicat: 09 mai 2019

@ O situatie de-a dreptul scandaloasa a fost descoperita la unul dintre cele mai aglomerate puncte de lucru din Iasi ale Simigeriei Petru si Pizzeriei Dopo Poco @ In urma controalelor facute de inspectorii Directiei de Sanatate Publica s-a descoperit faptul ca unitatea de alimentatie publica nu are apa curenta, asa cum impune legea, motiv pentru care a fost aplicata o amenda usturatoare si s-a dispus suspendarea activitatii @ S-a ajuns in aceasta situatie dupa ce Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, proprietara spatiului respectiv, a decis rezilierea contractelor de inchiriere, dispunand totodata evacuarea spatiului si debransarea acestuia de la reteaua de utilitati @ Reprezentantii Dopo Poco-Petru refuza sa comenteze situatia in care se afla, sustinand ca la mijloc exista mai multe procese in desfasurare intre firmele care administreaza reteaua Petru-Dopo Poco si Universitate

Cea mai mare retea de simigeriipizzerii din Iasi ascunde un detaliu de-a dreptul scandalos pentru toti cei care au mancat de aici in ultima perioada. Unul dintre cele mai aglomerate puncte de lucru al retelei PetruDopo Poco din oras, mai exact cel din zona Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, nu este racordat la reteaua de apa curenta de o perioada indelungata, asta desi sute sau chiar mii de persoane cumpara zilnic produse de aici.

O echipa din cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi a realizat o actiune de control in cursul zilei de ieri, 9 mai, la punctul de lucru al Petru-Dopo Poco din Copou. Aici, inspectorii DSP Iasi au descoperit cu stupoare faptul ca unitatea de alimentatie publica nu are apa curenta, angajatii folosindu-se de diferite metode improvizate pentru prepararea hranei, spalatul vaselor si igiena personala. Din acest motiv, Directia de Sanatate Publica Iasi a aplicat o sanctiune contraventionala si a dispus incetarea activitatii la punctul de lucru din fata Universitatii.

Spatiul in care acestea isi desfasoara activitatea apartine Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si a fost inchiriat inca din anul 2007 de una dintre firmele care administreaza simigeriile Petru si pizzeriile Dopo Poco, fiind vorba despre SC Cadilet SRL. Unitatea de alimentatie publica nu mai beneficiaza de apa curenta inca de la mijlocul anului trecut, atunci cand toate sursele au fost stopate.

Nu vor sa elibereze spatiul Universitatii

Dupa mai bine de zece ani, la inceputul anului trecut UAIC Iasi a decis sa rezilieze contractul de inchiriere cu firma SC Cadilet SRL. Primul contract de inchiriere a fost semnat între Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si SC Cadilet SRL in urma cu mai bine de zece ani, atunci cand s-a închiriat suprafata de 86,52 mp, pe o perioada de doi ani, începând cu data de 01.03.2007 pana la data de 01.03.2009, valoarea chiriei lunare fiind stabilita la 6,1 euro/mp, în total 528 euro/luna, în scopul desfasurarii unor activitati de producere si comercializare a produselor de patiserie si pizza.

Ulterior, termenul contractului de închiriere s-a modificat în mod succesiv, fiind prelungit prin acte aditionale încheiate între parti pana la data de 01.03.2018. Apoi, Biroul Executiv al Consiliului de Administratie din cadrul UAIC Iasi nu a mai acceptat reînnoirea contractului de închiriere, iar la scurt timp a solicitat eliberarea si predarea suprafetei închiriate.

"Ulterior, UAIC a solicitat si prin alte notificari ca SC Cadilet SRL sa procedeze la sistarea desfasurarii oricarei activitati în spatiul închiriat, situat în Iasi, B-dul Carol I, nr. 24 si evacuarea acestui imobil, cu predarea suprafetei de teren închiriate catre proprietara Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iasi, conform art. 11 lit. b) alin. 2 din contractul de închiriere", au precizat reprezentantii Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Pentru a se eschiva in fata institutiilor, cei care controleaza reteaua Petru-Dopo Poco au subinchiriat spatiul unei alte firme controlate de aceleasi personaje, si anume SC Brio Group SRL, motiv pentru care au fost trimise mai multe notificari de evacuare. "Prin Notificarea nr. 19N/2018, UAIC Iasi a solicitat SC Brio Group SRL sa procedeze la evacuarea imobilului situat în Bulevardul Carol I, nr. 24, având în vedere faptul ca, SC Cadilet SRL, fara stiinta si acordul prealabil al Universitatii, a subînchiriat înca din anul 2013, pe durata nelimitata, firmei SC Brio Group SRL, imobilul închiriat de la UAIC", au mai precizat reprezentantii UAIC Iasi.
Pe rolul instantelor de judecata sunt înregistrate în prezent sapte dosare aflate în diverse stadii procesuale intre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si firmele care activeaza in spatiul respectiv.

Vezi si: Incredibil! A comandat de la Dopo Poco si a primit lipie cu mucegai

Au luat apa de la o alta institutie pana au fost debransati complet

Dupa ce la inceputul anului trecut Universitatea a cerut debransarea cladirii respective de la conductele de apa, cei care controleaza reteaua Petru-Dopo Poco au facut in asa fel incat sa se conecteze la conductele fostului sediu al DRDP Iasi din Copou. Dupa cateva luni insa, acest spatiu a fost evacuat, motiv pentru care, in luna iulie 2018, spatiul in care isi desfasoara activitatea simigeria Petru – Dopo Poco a fost debransat complet de la reteaua de apa curenta operata de ApaVital.

Initial, SC Cadilet SRL a inregistrat la DRDP Iasi un memoriu in luna martie 2018, prin care s-a solicitat conectarea la reteaua de apa potabila, pe o perioada limitata, pentru spatiul cu destinatie "Simigeria Petru", situat in Bulevardul Carol nr.1, pana la solutionarea litigiului cu Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi.

"La data de 12.03.2018, DRDP Iasi a emis un acord de principiu, sub rezerva obtinerii de catre Cadilet SRL a avizelor legale din partea SC ApaVital SA Iasi, precum si a unei schite de amplasare a instalatiei, pentru montajul bransamentului provizoriu. La data de 16.03.2018, prin avizul 11224/13.03.2018, SC ApaVital a emis un acord de solutie provizorie pentru alimentarea cu apa a SC Cadilet SRL, prin montarea unui contor pasant si refacturarea volumului de apa consumat. Astfel, SC Cadilet SRL a semnat cu DRDP Iasi un contract de utilizare servicii de alimentare cu apa nr. 1 /21/03.2018. Avand in vedere ca DRDP Iasi urma sa retrocedeze spatiul din str. Gh. Asachi nr. 19, prin notificarea nr. 2/17657/28.06.2018, se intrerupe furnizarea de apa potabila catre SC Cadilet SRL, incepand cu data de 13.07.2018, data la care s-a procedat si la debransarea spatiului comercial mentionat de la instalatia de apa curenta a DRDP Iasi", a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iasi.

Vezi si: Se intampla la Simigeria Petru si la Dopo Poco. Ati cumparat fara sa va dati seama – GALERIE FOTO, VIDEO

Nu sunt clienti ApaVital Iasi

Se pare ca, in trecut, reprezentantii simigeriei Petru-Dopo Poco au facut mai multe demersuri pentru a se racorda direct la reteaua administrata de ApaVital Iasi, insa au existat diverse impedimente. Conform surselor, persoane din cadrul Universitatii ar fi intervenit in asa fel incat sa nu fie incheiat un contract direct intre ApaVital si firma care administreaza simigeria din Copou.

Reprezentantii operatorului de apa-canal sustin ca nici SC Cadilet SRL si nicio alta societate care functioneaza in locatia respectiva nu figureaza pe lista de clienti a ApaVital. "Nu este clientul nostru, cel mai probabil ei se alimenteaza din alta parte, in mod indirect. Reprezentantii chiriasului au facut unele demersuri in trecut pentru incheierea unui contract, insa au existat mai multe impedimente si nu s-a mai ajuns la o intelegere finala. Din ce stim, acolo este proprietar UAIC Iasi, iar in unele situatii trebuie ca proprietarul sa agreeze chiriasul atunci cand se fac astfel de demersuri", a explicat Razvan Manolache, purtator de cuvant al ApaVital Iasi.  

Vezi si: Descinderi la cea mai tare simigerie din Iasi! Statul le-a inchis afacerea unor evazionisti celebri

Firmele prin care sunt rulati covrigii pana ajung la consumatorul final

Reprezentantii retelei Petru-Dopo Poco au recunoscut ca exista o situatie delicata in ceea ce priveste alimentarea cu apa curenta, insa au refuzat sa dea detalii suplimentare, avand in vedere ca exista mai multe procese in desfasurare. "Stim situatia, dar avand in vedere faptul ca exista mai multe procese pe rol…", au declarat oficialii Petru-Dopo Poco.

Afacerea simigeriilor si a pizzeriilor de strada a explodat pur si simplu pe piata odata cu venirea crizei economice. Inceputa initial la Piatra Neamt ca o afacere cu covrigi la un leu, business-ul Petru s-a dezvoltat rapid. Aceiasi patroni au dezvoltat apoi si pizzeriile Dopo Poco, unul din cele mai cunoscute branduri de pizzerii, cel putin in Iasi.

Firma-mama care gestioneaza simigeriile Petru si pizzeriile Dopo Poco este SC Man Group SRL, dupa cum apare pe profilul de la finante al firmei mentionate, asociati in aceasta firma fiind Dragos Mancas si Ovidiu Mancas. Cele doua personaje sunt implicate intr-o sumedenie de firme cu profil de patiserie, inclusiv Cibibon SRL, firma care asigura covrigii congelati pentru cei care cumpara franciza de la Man Group SRL Piatra Neamt. SC Brio Group SRL este o alta societate prin care se administreaza simigeriile Petru in oras.

Tot la Iasi, Dragos Mancas apare ca asociat in firma Cadilet SRL cu Radu Bejan, pe care cei de la Dopo Poco Iasi il indica drept patron. Simigeriile Petru functioneaza de cele mai multe ori in acelasi spatiu cu pizzeria Dopo Poco.

Comentarii
 • In amplasamentul de la SuperCopou salariatele simigeriei Petru aranjeaza produsele in vitrina cu mainile goale, fara o minima protecție.

   • Că cum adică? Participezi și tu, ca onestă consumatoare de covrigi și ajutor social, că de aia halești covrigi, la Loteria B.F,unde poți lua, în brațe, premiul cel mare de la gigollo șăf Orlando de la Finanțe!

 • Conexa, tu personal poti sa-ti bagi bonul fiscal in *****. Insa eliberearea unui bon fiscal inseamna bani intrati in sistem pentru alocatii, salarii si pensii. Cu o asa gandire nu ma mai mira de ce tara asta este indatorata tretrei generatii de acum inainte.

 • România toată e furata de mafioți că Dragnea,și mulții alții …și voi faceți controale la covrigi …..bravo mai …sunteți tari …… Nu a dat cum trebuia spaga și a intrat în el …..faceți controale cum a venit ieri țărănimea aia la Iași …pe a cui bani ….sa dat 50 de lei de țăran să vina la Iași ….de unde banii ăștia ? România Trezeștete!!!!!

  • România când n.o sa mai vinzi crenvurști stricați la oameni atunci o sa ai parte de respect. Mai lăsați.ma cu Dragnea, e vinovat Dragnea că nu mi se,a luat closca. Vinovați sunteți voi care ne imbolnaviti

 • Ai mancat, dar nu stii tu ! La fel cum la mitinguri care convin unora ies „romanii”, sau „societatea romaneasca” protesteaza etc. Ei vezi, si tu ai mancat covrigi de acolo !

 • Dacă bugetarii din instituțiile publice care ar trebui să se ocupe de controale ar mai ieși din când în când din birouri și și-ar face datoria, cred că s-ar putea evita asemenea situații. Dar, unii dintre ei nu își urnesc fizicurile dolofane de pe scaune din birouri nici dacă ar veni apocalipsa. Dar la salarii mari, sporuri și alte facilități acordate din munca ,,fraierilor” din privat, sunt primii. Să ,,trăiască” guvernul PSD-ist care le-a majorat salariile și le-a acordat facilități în detrimentul altora care muncesc de se nenorocesc cu salarii de rahat, ca să facă salarii și altor trântori de birou. Nu generalizez bugetarii, dar marea majoritate sunt de o comoditate de le vine greu să se deplaseze și la toaletă.

 • In primul rind ar trebui sa fie promovati ,sprijiniti de catre institutiile locale doar pt faptul ca creaza locuri de munca.Am colaborat in trecut cu oficialii de la Cadilet si ii cunosc foarte bine personal , nu sunt genul de persoane care ii intereseaza doar veniturile,au investit multi ani pe calitatea produselor si imagine.Ce vor sa transmita BZI e viaja marii,miroase de departe ca vor sa le puna bete in roate concurenta,sa fin serio si!

 • Eu nu inteleg de ce cumpara lumea de la ei cand faina aia cu zahar aduce in cativa ani boala, avem informatia in buzunar, ne declaram atotstiutori si culmea ne batem joc de corpul noatru, apoi umplem spitalele. Eu cand vad parintii cu cei mici la coada la Petru nu imi vine sa cred cat de ignoranti sunt cu sanatatea copiilor. Ii duc la toate kkturile de cursuri dar le dau kkturi sa manance. Pfoaaii

Adauga un comentariu