Eveniment-Social

SCANDALOS! Un afacerist controversat vrea sa puna mana pe Palatul Culturii – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 04 nov. 2013
1

@ Smen de proportii, in pregatire la Iasi @ Un patron iesean face presiuni uriase pentru a pune mana pe o afacere de peste 15 milioane euro, din fonduri europene, ce vizeaza reabilitarea Palatului Culturii @ „Nu inteleg de ce ma intrebi pe mine… Asta e o problema care nu ma priveste pe mine direct si la care nu vreau sa raspund”, a declarat afaceristul @ Acesta a declansat o serie de interventii ilegale catre factorii decizionali, tocmai pentru a castiga licitatia

Culmea tupeului la Iasi! Patronul SC Iasicon SA, Titel Sinescu, este la un pas sa puna mana pe o noua afacere banoasa, din fonduri europene! Acesta intentioneaza sa participe la o licitatie ce vizeaza finalizarea reabilitarii Palatului Culturii si potrivit unor surse, a facut interventiile necesare sa se asigure ca va pune mana pe contract. Grav este ca acesta a facut o serie de presiuni la adresa unor persoane influente din cadrul Ministerului Culturii pentru a influenta, in mod favorabil pentru Iasicon, adjudecarea licitatiei.

Toate acestea, in contextul in care, miercuri, 20 noiembrie 2013, Unitatea de Management a Proiectului (UMP) va organiza actiunea publica pentru desemnarea societatii de constructii care va finaliza lucrarile de reabilitare la unul dintre cele mai importante monumente din judetul Iasi. Avand in vedere ca este vorba de o afacere de peste 15 milioane euro, Sinescu este disperat ca puna mana si pe noua afacere de acest gen. Interpelat de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI), in acest context, Sinescu a avut o atitudine extrem de amuzanta. „Nu inteleg de ce ma intrebi pe mine… Asta e o problema care nu ma priveste si la care nu vreau sa raspund… Firma mea are o serie de compartimente care se ocupa de aceste aspecte, asa ca ei stiu mai bine”, a declarat afaceristul. Intrebat daca se fac presiuni pentru favorizarea anumitor firme, Bogdan Trambaciu, coordonatorul UMP, a spus ca totul se va decide in urma unei licitatii. „Eu il stiu pe domnul Sinescu, dar va spun clar, oricat ati incerca dumneavoastra sa ma atrageti pe o alta cale, ca pana la acest moment, nimeni nu a venit la mine direct sa influentez o asemenea licitatie. Avem o comisie care se va ocupa de aceste aspecte si, cu siguranta, este vorba de profesionisti. Asa cum, pana acum, toate licitatiile UMP s-au derulat corect, si aceasta va avea loc la fel. Fie ca cel mai bun sa castige!”, a precizat Trambaciu.

De precizat ca, pentru continuarea reabilitarii Palatului Culturii exista si acordul Ministerului de Finante pentru contractarea imprumutului de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Concret, pentru acest monument s-au alocat la inceputul acestui an 15,5 milioane de euro. Totul presupune reabilitarea turnului central, din aripa de Est, unde a functionat Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi, la acoperis si la partea din spate a Palatului, ramasa nefinalizata. In acest context, Ministerul Culturii a solicitat catre BDCE amendarea acordului-cadru de imprumut prin majorarea costului net al proiectului, si respectiv a contributiei Guvernului la finantarea acestui proiect cu aproximativ 15,8 milioane euro.

Comentarii
Adauga un comentariu