Actualitate

SCANDALOS! Un golan care lucreaza in Politia ieseana agita apele in justitie! Sefii IPJ Iasi trebuie sa caute bani pentru a acoperi grozavia!

Publicat: 18 nov. 2018
1

@ Inspectoratul Judetean de Politie Iasi a fost obligat sa-i plateasca daune morale unui adolescent care a fost umilit de un golan in uniforma @ La finalul saptamanii trecute, Curtea de Apel Iasi a decis condamnarea unui agent de politie din Iasi la un an de inchisoare pentru purtare abuziva @ De asemenea, victima trebuie sa primeasca daune morale din bugetul institutiei @ In prima instanta, politistul fusese achitat @ Curtea de Apel a anulat decizia Judecatoriei, considerand-o gresita

Sentinta surprinza la Curtea de Apel Iasi, la finalul saptamanii trecute: un politist care fusese achitat in prima instanta de magistratii de la Judecatoria Iasi a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de purtare abuziva.

Politistul a vrut sa-i arate unui copil de 15 ani ca el este seful in sat si ca poate face orice. Pentru asta, a abandonat toate bunele maniere si s-a comportat ca un golan de joasa speta. Felix Adelin Cilibiu are acum 28 ani, fiind angajat in Politie in anul 2012.

Toti colegii aveau o parere buna despre el, fiind un tanar care promitea o cariera lunga si frumoasa in Politie, numai ca a fost protagonistul unui incident scandalos!

In prima instanta, magistratii de la Judecatoria Iasi au considerat ca Felix Cilibiu nu este vinovat de comiterea infractiunii mentionate, apreciind ca sunt prea putine probe care sa dovedeasca greselile acestuia.

Magistratii au acceptat ca nu a reactionat corepunzator, dar, in acelasi timp, au sustinut ca nu poate fi condamnat doar pe baza unor descrieri destul de neclare ale victimei si ale bunicii acesteia. Procurorii au contestat decizia primei instante si s-a ajuns la o noua judecata a cauzei.

Astfel, in acest context, Curtea de Apel Iasi a decis condamnarea politistului. In acelasi timp a fost obligat sa-i plateasca victimei daune morale de 10.000 lei impreuna cu Inspectoratul Judetean de Politie Iasi.

"Obliga pe inculpatul Cilibiu Felix – Adelin, în solidaritate cu partea responsabila civilmente, Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul de Politie Judetean Iasi, sa plateasca partii civile, Corciu Abel-Constantin, suma de 10.000 lei, cu titlu de despagubiri civile (daune morale), suma ce va fi actualizata cu dobânda legala si rata inflatiei, de la data pronuntarii prezentei decizii si pâna la achitarea integrala a debitului", se arata in decizia Curtii de Apel Iasi.

Acuzatiile

Procurorii sustin ca pe data de 23 iulie 2013, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, politistul a deschis o ancheta extrem de ciudata care avea ca scop gasirea celui care i-a furat pachetul de tigari. Desi se afla in timpul serviciului, politistul a mers la barul din localitate pentru a se relaxa. Acolo, in timp ce vorbea cu Mircea Cozmita, patronul barului, si-a lasat pachetul de tigari pe tejghea. Trei copii erau si ei in bar, iar unul dintre ei i-a furat tigarile. Suparat ca a fost victima acestui furt, politistul a inceput o ancheta fulger, extrem de patimasa.

Procurorii sustin ca a supus la tratamente degradante pe minorul C. A., care acum are 19 ani. Acest copil sufera de un handicap psihic.

"L-a asezat în genunchi cu mâinile dupa cap, l-a obligat sa fumeze si sa mestece restul de tigara stinsa într-o bautura energizanta, l-a calcat cu bocancii pe picior, l-a udat, l-a lovit cu palma peste fata si în zona coastelor – toate acestea pentru ca l-a suspectat ca i-a furat un pachet cu tigari, pe care agentul de politie îl lasase pe tejgheaua barului în care a intrat la ora respectiva. Agentul de politie a demarat în localul respectiv o ancheta în propria cauza, încercând sa identifice în maniera descrisa mai sus daca persoana vatamata sau unul dintre ceilalti doi copii aflati în compania acesteia au sustras pachetul cu tigari", au declarat procurorii ieseni.

In cele din urma, a gasit pachetul de tigari la unul dintre copii, insa tot nu s-a lamurit care dintre ei a avut curajul sa-l fure. In acest context, i-a obligat pe copii sa fumeze pentru a se lamuri care dintre ei stie sa faca acest lucru.

"Inculpatul a asezat în genunchi pe toti cei trei minori, si-a aprins o tigara si a dat-o pe rând celor trei minori sa o fumeze pentru a vedea care dintre ei stia sa fumeze. Când a descoperit ca minorul C. A. stia sa fumeze, a considerat ca acesta era autorul furtului si l-a lovit pentru a-l determina sa recunoasca furtul. În urma agresiunii, minorul a suferit leziuni pentru vindecarea carora a necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale", au mai explicat procurorii.

Comentarii
 • Daca din acte de cercetare si din alte surse rezulta ca politistul si-a batut joc – de-acord sa plateasca politistul din banii lui – ca nu cred ca la scoala de politie a fost invatat cum sa „tortureze” anchetatii. Dar…
  sa vedem acelasi tratament legal si pentru minorii deviati care „terorizeaza” colegi, parintii acestora si profesori – zilnic, in scoli din toata tara – parintii indiferent ce statut social au, sa plateasca „daune” care pot afecta psihicul unui copil pe toata viata. Pai sant copii care merg la scoala zilnic cu „frica” de pramatia x, y, z – fata de care scoala, protectia copilului, si tot felul de instante superioare nu iau nici o masura. Si povestea asta e de ani de zile…

 • Mortii matii de golan in uniforma,dat la cap sa-i iasa tupeul din cap,sa te caci in farfuria lui si sa-l pui sa manance!felicitari magistratilor care nu au partinitori!

  • Pai nu asta a facut si el? A dat la cap sa-i iasa tupeul din cap? Vad ca ai aceeasi mentalitate si limbaj. Cu ce esti mai bun dumneata decat el? Fii schimbarea pe care o ceri celorlalti!

 • Daca in prima instanta a fost achitat de Judecatori si dupa contestarea solutiei il condamna ,despre ce vorbim ?
  Acelasi dosar cu aceleasi probe dau dooua sentinte ,DA SA FAC CEVA PE JUSTITA DIN ROMANIA .
  Colegu la CEDO vei cistiga si vei cere si tu daune de la statul Roman .I-ti trebuie un avocat foarte bun care a mai intreprins actiuni la acesta instanta .Te costa bani dar merita sa ramii politist si sa iti aperi onoarea .Sefii stau la umbra si se spala pe miini ,tu esti cel care le tiii scaunele ,sau mai bine spus NOI PALMASII .

Adauga un comentariu