National

Scandalos! Un medic de familie anunță că va renunța la pacienții care refuză să se vaccineze anti-COVID-19

Publicat: 12 ian. 2021
Campania vaccinare COVID-19 extinsă

Un medic de familie din județul Călărași anunță, într-o postare pe o pagină de socializare, că va scoate din lista sa persoanele care refuză să se vaccineze anti-COVID-19. Acesta a invocat un articol de lege care arată că asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului.

„Asiguratii, conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligatia „să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”.
Conform acestui acrticol de lege, ANUNT PUBLIC de acum ca TOATE PERSOANELE INSCRISE LA MINE CARE REFUZA VACCINAREA ANTI-COVID 19, VOR FI SCOASE DE PE LISTA MEA DE MEDIC DE FAMILIE.

Este de neacceptat sa continui colaborarea cu pacientii care nu cred in recomandarile pe care le fac. Persoanele care refuza vaccinarea, dreptul lor, fac dovada ca nu au incredere in mine, in ceea ce spun, in ceea ce le recomand sa faca. In cei 33 de ani de practica am vaccinat mii de persoane, am facut zeci de mii de inoculari si nu am avut reactii adverse decat foarte putine si minore. Cred in vaccinuri, chiar si in cele nou aparute sau schimbate in acesti ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importanta a activitatii de preventie. In toti acesti ani am avut o singura persoana care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil si i-am cerut sa-i ia fisa si sa se mute la alt medic. Ceea ce a si facut.”, a postat medicul Cătălin Petrencic.

Potrivit paginii sale de Facebook, medicul Cătălin Petrencic este din Pitești și trăiește în comuna Mânăstirea din jud. Călărași.

ANUNT PUBLIC,

Asiguratii, Conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligatia „să respecte cu strictețe…

Publicată de Catalin Petrencic pe Marţi, 12 ianuarie 2021

Se pare că internauții nu au apreciat acest mesaj al medicului de familie și i-au atacat dur decizia. Ba mai mult, unii dintre ei au venit și cu argumente.

„Domnule doctor, și eu sunt medic de familie și nu înțeleg cum puteți condiționa o persoană să se vaccineze. Ceea ce faceți dumneavoastră nu are nici o bază legală. Încălcați drepturile pacienților. Foarte urât din partea dumneavoastră, astfel puneți o pată neagră pe medicii de familie.”, a scris o urmăritoare.

Comentarii
Adauga un comentariu