Actualitate

Scandalos! Unii soferii circula prin Iasi cu viteze de autostrada. Pana si politistii au ramas socati

Publicat: 19 aug. 2016
1

@ Politistii ieseni declara razboi vitezomanilor @ In doar sase luni, ei au „urecheat” peste 2.000 de soferi care s-au crezut piloti de Formula 1 @ Principalul factor al producerii accidentelor rutiere este viteza excesiva

Soferii care circula pe strazile judetului se cred pe pista de Formula 1. Astfel, in primele sase luni ale acestui an, peste 2.000 dintre ei au ajuns pietoni, dupa ce au calcat pedala de acceleratie pana la podea. Potrivit politistilor rutieri, nu exista zi in care sa nu aplice amenzi ori sa-i lase pietoni pe cei care depasesc limita legala de viteza.

„De la inceputul acestui an, au fost aplicate 2.465 sanctiuni contraventionale pentru depasirea limitei de viteza legala. Dintre acestea, 358 de conducatori auto au depasit cu peste 50 de kilometri la ora viteza legala. Mentionez ca politistii rutieri actioneaza in permanenta cu echipamentul din dotare, pentru a preveni comiterea accidentelor provocate de viteza excesiva”, a declarat agentul principal Anca Vijiac, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Raliu pe Europeana

Potrivit oamenilor legii, cele mai mari viteze inregistrate in judetul Iasi au fost inregistrate pe E 583. Nici municipiul nu a ramas mai prejos. „Tot anul acesta, in municipiul Iasi am avut inregistrate viteze de 128 km/h pe Calea Chisinaului, unde limita este de 70, si 122 pe bdul Dimitrie Mangeron, cu limita la 50”, a adaugat reprezentantul Politiei iesene. Cea mai mare viteza inafara municipiului Iasi a fost inregistrata la intrarea in localitatea Budai.

„Eram de serviciu cu motocicleta institutiei, cand am fost sesizat de colegii de pe autospeciala dotata cu aparat radar ca un autoturism a fost surprins cu viteza de 186 km/h, pe E 583. Am pornit in urmarirea acestuia si am reusit sa-l opresc in Podu Iloaei. Pe acest tronson de drum sunt inregistrate cele mai mari viteze. Drumul drept ii determina pe conducatorii auto sa uite de legislatia rutiera si sa goneasca cu viteze foarte mari”, a subliniat agentul sef adjunct Ciprian Bitic, din cadrul Serviciului Rutier Iasi.

Accidente in viteza

În ceea ce priveste situatia evenimentelor rutiere pe raza judetului Iasi, principalele cauze de producere a accidentelor sunt: viteza neadaptata la conditiile de drum, traversarea neregulamentara de catre pietoni, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor. Siguranta rutiera reprezinta una din prioritatile Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, astfel ca oamenii legii au organizat zilnic actiuni preventive pe drumurile publice si au participat la instruiri pe linie rutiera.

De exemplu, pe 8 iulie, sase ieseni au ajuns la spital dupa ce conducatoarea unui autoturism marca Volswagen Golf i-a spulberat in timp ce se aflau pe trotuar. Accidentul a avut loc în parcarea din apropiere de centrul comercial Egros, din municipiul Iasi.

Citeste si : Accident rutier GRAV intre Bals si Cotnari! – FOTO

Comentarii
    • La ce spui tu, daca ar` sta numai la panda domnii de la rutiera, ori merg toti cu 50 la ora si se formeaza ambuteiaje, ori o sa mearga toti cu mijlocul de transport in comnun :), adaptezi viteaza la trafic, daca e libera strada puii mei doar n-ai sa mergi cu 50…

  • ALIN daca legea spune 50 pai mergi cu 50, daca te omoara un nebun atunci ce mai zici. s-au daca itzi omoara copilul itzi convine? nu il omori si tu pe el? el scapa cu citiva ani de puscarie dupa care e liber iar tu suferi o viata intrega pentru ca un nebun nu a respectat legea. legea e lege pentru toti .

Adauga un comentariu