Local

Scandalul dintre afaceriștii Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu continuă în centrul Iașului! Stanciu le-a cerut judecătorilor să taie apa la Hotelul Traian!

Publicat: 30 iun. 2020
Cristian Stanciu încearcă să-l lase fără apă pe afaceristul Vasile Pușcașu, la hotelul din centrul Iașului
Afaceriștii Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu continuă scandalul din centrul Iașului

Patronii hotelurilor de lux din centrul Iașului, afaceriștii Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu, au ajuns la un scandal în toată regula după o perioadă în care au fost parteneri pe mai multe planuri. Afaceristul Cristian Stanciu, proprietarul hotelului Astoria, l-a acționat în judecată pe Vasile Pușcașu, noul proprietar al Hotelului Traian. Judecătorii ieșeni au respins în două rânduri acțiunea formulată de Cristian Stanciu

Scandalul dintre afaceriștii ieșeni Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu a fost tranșat definitiv de judecători. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au respins definitiv acțiunea formulată de afaceristul Cristian Stanciu, proprietarul hotelului Astoria, în contradictoriu cu firma reprezentată de Vasile Pușcașu, care administrează hotelul Traian.

„Respinge apelul formulat de FEG Iași împotriva sentinței civile pronunțată de Judecătoria Iași, pe care o păstrează. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Scandalul dintre afaceriștii Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu, izbucnit de la apa potabilă

Acest proces dintre cei doi afaceriști a început pe 4 mai 2020. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, FEG Iași a cerut, ca pe calea ordonanței președințiale, în contradictoriu cu SC BSR Estate SRL, să se dispună autorizarea reclamantei să sisteze furnizarea apei potabile către pârâtă, pentru imobilul Hotel Traian, aflat în proprietatea societății pârâte, în cazul în care SC BSR Estate SRL nu achită la termen factura aferentă apei potabile, până la soluționarea definitivă a unui alt dosar, aflat pe rolul Judecătoriei Iași.

„Suntem proprietarii Hotelului Astoria, din municipiul Iași, iar pârâta deține Hotelul Traian. Clădirile în care se află cele două hoteluri sunt practic lipite, iar, până la un punct, au format un singur corp de proprietate. Inițial, branșamentul la apă era comun pentru cele două imobile. În prezent, Hotelul Traian se alimentează cu apă de la Astoria. Dorind realizarea unui branșament de apă propriu, proprietarii Hotelului Traian au demarat procedurile în acest sens. Documentația întocmită, fiind de natură să încalce drepturile FEG Iași, a generat un litigiu, ce formează obiectul unui alt dosar, aflat pe rolul Judecătoriei Iași”, au menționat reclamanții.

Pe de altă parte, cei de la SC BSR Estate SRL au cerut instanței obligarea FEG Iași la furnizarea apei potabile până la soluționarea definitivă a dosarului de fond. Pe 19 decembrie 2019, Tribunalul Iași a admis această cerere.
Însă reprezentanții FEG au afirmat că, de la data pronunțării acelei hotărâri, SC BSR Estate SRL nu a mai achitat facturile de apă, acumulând o restanță, această sumă fiind achitată către ApaVital de către FEG Iași.

Scandal pe mai multe planuri între Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu

Afaceristul Vasile Pușcașu, reprezentantul SC BSR Estate SRL, le-a cerut judecătorilor să respingă acțiunea formulată de Cristian Stanciu.

„Invocăm excepția autorității de lucru judecat față de decizia civilă de pe 19 decembrie 2019, pronunțată de Tribunalul Iași, iar, pe fond, cerem respingerea cererii de ordonanță președințială, ca fiind inadmisibilă”, a afirmat Vasile Pușcașu în instanță.

Acesta a adăugat că Tribunalul Iași a dispus obligarea reclamantei la nesistarea apei potabile către Hotelul Traian, fără condiționarea plății contravalorii apei potabile.

„Noi nu datorăm nicio sumă de bani reclamantei, întrucât toate facturile de la dosar sunt emise de către o altă societate comercială, care refacturează către pârâtă contravaloarea facturilor de apă consumată de către Hotelul Traian, astfel nici măcar un drept de creanță nu are reclamanta față de pârâtă. Hotelul Traian nu are altă posibilitate de a fi racordat la apă, pe fondul neemiterii autorizației de construire și nerealizării unui branșament propriu”, au afirmat cei de la SC BSR Estate SRL.

Într-un alt proces, afaceriștii Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu se judecă pentru acces la pubelele de gunoi ale celor două hoteluri din centrul Iașului. Scandalul dintre cei doi afaceriști nu pare a fi foarte aproape de final.

Adauga un comentariu