Local

Scandalul generat de Horia Sabo bubuie dupa ce i-a facut „retardati” si „muritori de foame” pe cei de la Poli! Adrian Ambrosie: „A jignit un oras intreg!”

Publicat: 20 nov. 2018
1

Situatia la clubul din Copou este cu adevarat exploziva! Interviul cu fostul director economic al clubului Politehnica Iasi a inflamat atmosfera la maximum, iar reactia violenta a asociatului Horia Sabo a avut darul de a agita si mai mult spiritele. Acuzat ca nu a adus niciun ban la club si ca a trait in cele aproape sase luni de la semnarea contractului ”secret” de asociere din banii clubului, produsi de jucatori prin calificarea in play-off in stagiunea trecuta, Horia Sabo a reactionat dur, duminica, afirmand ca ”daca nu veneam eu, erau cu totii muritori de foame. Cu Stoican, cu Ambrosie, cu Cristea, cu totii!”.

In plus, Sabo le-a transmis tuturor celor care au de gand sa-l contrazica, sa o faca cu cifrele in fata si cu dovezi. ”Orice retardat care vrea sa ma contrazica, sa vina cu cifre!”, a spus Sabo. Aceste afirmatii au starnit un val de critici fara precedent din partea suporterilor la adresa noului asociat, fanii Politehnicii si nu numai avand reactii dure dupa aparitia interviului.

La randul sau, presedintele executiv Adrian Ambrosie a declarat ca directorul general Horia Sabo a jignit un oras intreg prin faptul ca i-a catalogat drept retardati pe cei care-l contreaza fara cifre. ”Nu este normal sa folosesti un astfel de termen. Nu poti sa-i faci retardati pe cei care-l contrazic fara cifre. Pai, cum cifrele sunt confidentiale, inseamna ca suntem cu totii retardati. De la jucatori, antrenori, conducatori si jurnalisti, pana la suporteri. Cred ca nu si-a ales bine termenul”, a declarat Adrian Ambrosie, care este dispus sa-i dea credit in continuare lui Horia Sabo, daca acesta va asigura linistea financiara la club: ”De asta ne-am asociat cu Horia Sabo, pentru a asigura stabilitatea financiara la club. Eu inca cred ca acest proiect poate merge inainte”.

Atac la Tibor Selymes. ”Nu orice angajat al clubului poate lua decizii privind achitarea salariilor”

De asemenea, acesta l-a pus la zid pe directorul sportiv Tibor Selymes, caruia i-a transmis ca nu este in masura sa ia decizii la club privind achitarea salariilor. ”Nu orice angajat al clubului este abilitat sa ia decizii privind achitarea salariilor catre jucatori si staff. Directorul sportiv ar fi bine sa se ocupe de atributiile sale si sa lase deciziile importante in sarcina celor care au asta in fisa postului”, a completat Ambrosie.

Salariu incasat pe zece luni in avans. Conducerea confirma

Surse de incredere spun ca unul dintre cei cinci angajati veniti in vara la club si-ar fi incasat salariul in avans pe zece luni, in luna octombrie. Conform unor surse din club, cererea i-ar fi fost aprobata de unul dintre directori. Presedintele executiv Adrian Ambrosie a confirmat acest lucru, fara a divulga numele: ”Din ce am aflat, este adevarat ca un angajat a incasat salariul in avans pe zece luni”, spune Ambrosie.

Cati bani au adus, cat s-a cheltuit

De asemenea, conform unor documente prezentate si primarului Mihai Chirica se poate observa faptul ca noul asociat si ceilalti patru salariati veniti in vara ar fi incasat mai mult decat ar fi adus la club din luna iunie si pana la sfarsitul lui octombrie.

”Domnul Sabo a spus ca a adus peste 380.000 de euro la club, dar acesti bani nu au intrat in cont. Sunt contracte semnate, dar nu toti banii au intrat in cont pana acum, ci doar ceva mai mult de 100.000 de euro. Din surse contabile de la club, pana la sfarsitul lunii octombrie, sumele intrate in club din sponsorizari par a fi mai mici decat cheltuielile cu echipa manageriala noua”, a declarat presedintele Adrian Ambrosie, care a adaugat ca in cont nu sunt bani pentru salariile pe luna octombrie in acest moment. ”Din ce stiu, nu sunt bani pentru salarii, ci doar o suma infima”.

Conform oficialilor de la club, suma totala adusa pana acum de asociatul Horia Sabo ar fi de aproximativ 500.000 de lei, echivalentul a putin peste 110.000 de euro.

Conform unui raport semnat de catre fostul director economic Florenta Strujan, cheltuielile clubului Politehnica cu angajatii Horia Sabo, Horia Laurentiu, Ene Iuliano, Selymes Tibor si Simion Aurelian din iunie si pana la sfarsitul lunii octombrie ar insuma aproximativ 660.000 de lei. Ar insemna aproximativ 28.000 de euro intr-o luna. La un salariu mediu de 4.000 de euro, cu acesti bani ar fi putut fi platite salariile a 7 jucatori in fiecare luna. Fostul director economic Florenta Strujan vorbea, duminica, despre salariile a 4 jucatori de top, asta insemnand fotbalisti cu salarii de 7.000 de euro!

sursa: prosport.ro

Comentarii
  • Dle Sabo & dle Selymes va rog f f frumos parasiti orasul Iasi. Lasati-ne in saracia noastra. Nu de smecheri avem nevoie . Si nici de inginerii financiare .Hai pa si pu…

  • Tepari unguroi, parasutati aici pt. a devaliza clubul municipal. Pe ei ii intereseaza terenul de sub stadion, aflat intr-o zona extrem de scumpa. Daca mai lasati patachinele astea mult timp la conducerea clubului, sigur ramaneti fara stadion. Iar banii se vor duce la ei si nu la Primarie. Sunt convins ca acest teren face cu ochiul asa zisilor dezvoltatori din Iasi si de aiurea. Alungati maimutoii pana nu e prea tarziu !

  • este de neinteles tacerea primariei Iasi si a celorlanti care sunt decidenti in conducerea clubului. Unde este transparenta ? eu ca si iesian vreau sa stiu unde se duc banii nostri din taxe si impozite ? de unde si pina unde la acest Sabo dragostea pt fotbal , sau ,,femeia palmier” are ceva interese ? pt ca se stie pe unde trece matracuca pirjol ramine.Astept cu nerabdare reactia primarului la jignirile aduse de Sabo locuitorilor orasului , la fel cum a facut si golanul de Prunea !

Adauga un comentariu