Local

Scandalul gropilor

Publicat: 03 aug. 1999

•Primaria intentioneaza sa dea in judecata RAJAC •Viceprimarul Stefan Ungureanu a acordat o „bila neagra” salariatilor gospodariei comunale

Pentru nerespectarea graficelor de executie a lucrarilor din cartierele Pacurari si Dimitrie Cantemir, conform declaratiei viceprimarului Stefan Ungureanu, „Primaria intentioneaza sa actioneze in intanta RAJAC”. Potrivit clauzelor contractuale dintre RAJAC si societatea Energoconstructia, lucrarile urmau sa fie finalizate la sfirsitul lunii mai. Ulterior, societatea de Lucrari Drumuri si Poduri trebuia sa execute asfaltarea strazilor.
Ieri, Inspectoratul in Constructii, Lucrari Publice, Urbanism si Amenajarea Teritoriului Iasi a dispus decopertarea Bulevardului Pacurari, pe o portiune de aproximativ 100 m, pentru a se verifica straturile de materiale. Aceeasi operatie va fi realizata si in cazul strazilor din cartierul Dimitrie Cantemir, unde decopertarea va fi executata pe o portiune ce depaseste 200 m. In acceptiunea viceprimarului Ungureanu, „salariatii gospodariei comunale au o bila neagra pentru ca acestia aveau obligatia sa verifice aceste lucrari. De asemenea, ICLPUAT trebuia sa controleze calitatea lucrarilor pe parcurs si nu in final”.
Pe de alta parte, reprezentantii regiei precizeza ca au facut tot ceea ce le-a stat in masura pentru a rezolva aceasta problema. „Lucrarile au fost executate de Energoconstructia, care a incheiat initial un contract cu Societatea de Lucrari de Drumuri si Poduri. Pentru ca Primaria nu a autorizat societatea sa faca aceste lucrari, s-a incheiat un alt contract cu Directia de Administrare a Domeniului Public (DADP). Conform acestuia, lucrarile de refacere a drumurilor trebuiau incepute pina la aceasta ora. Contractele au fost incheiate intre directorul DADP Violeta Canila si reprezentantii Energoconstructia, antreprenorul lucrarii, astfel ca nu intelegem motivele implicarii RAJAC in aceasta problema”, a precizat Tudor Tudose, purtator de cuvint in cadrul regiei.
Marcela DONCIU
Ovidiu BUNEAloading...

Adauga un comentariu