News Flash:

Scandalul RAGCL ia amploare (II)

6 Februarie 2001
886 Vizualizari | 0 Comentarii
Apararea lui Ciornei

Contabilul sef isi probeaza nevinovatia cu acte semnate de directorul Cojocaru

Asa cum prezentam intr-unul din numerele precedente, contabilul sef al Regiei Autonome de Gospodarie Comunala si Locativa (RAGCL) Pascani a incercat sa-si prezinte nevinovatia in fata consilierilor pascaneni prin intermediul unui dosar ce isi justifica o mare parte din activitate. Xeroxat in 21 de exemplare (cate unul pentru fiecare consilier), dosarul nu a ajuns in mapa edililor pascaneni, fiind subtilizat de persoane care au un anumit interes in acest scandal. Un astfel de dosar a ajuns la subredactia cotidianului nostru din Pascani. Foarte interesant este faptul ca, printre actele prezentate, se aflau si documente semnate de directorul regiei, Constantin Cojocaru, prin care acesta atesta competenta contabilului sef, Dumitru Ciornei. Or, daca pe de o parte acesta atesta competenta celui pe care il reclama apoi de incompetenta, ce se poate intelege?

Cojocaru recunoaste competenta lui Ciornei in fata Curtii de Conturi

Este arhicunoscut in municipiul Pascani faptul ca, actualmente, RAGCL se afla in proces cu Curtea de Conturi, ca urmare a unor constatari facute de expertii celei din urma, in toamna anului 1999. In schimb, ceea ce nu stiu pascanenii este faptul ca la respectivul proces-verbal incheiat de expertii Curtii de Conturi, in care erau specificate asa-zisele nereguli, conducerea regiei pascanene a facut mai multe obiectiuni. Astfel, printr-o adresa inregistrata la registratura generala a Curtii de Conturi Iasi, cu nr. 1235/20 august 1999, si intitulata chiar "Obiectiuni", semnata de directorul Constantin Cojocaru, cat si de contabilul Dumitru Ciornei, se motiveaza cheltuielile facute si considerate drept nereguli de catre expertii Curtii de Conturi. In respectiva adresa, structurata pe nu mai putin de zece puncte, prin care se obiecteaza la cele sesizate de expertii financiari, directorul Cojocaru nu face altceva decat sa ia apararea contabilului sef, motivand ca respectivele cheltuieli sunt justificate si nu constituie nereguli financiare. Astfel, prin aceasta adresa pe care o semneaza personal, directorul Constantin Cojocaru recunoaste competenta contabilului sef Dumitru Ciornei in fata expertilor Curtii de Conturi, in timp ce, in Consiliul Local il acuza de nereguli financiar-contabile.

Curtea de Conturi subscrise

Referitor la acelasi control din toamna anului 1999, cand impotriva mai multor sefi de la RAGCL au fost instrumentate un numar de doua dosare, unul penal si altul civil, dupa mai multe cercetari, procurorul financiar al Camerei de Conturi Iasi dispune ineinceperea urmaririi penale a persoanelor incriminate in procesul-verbal. Astfel, prin rezolutia nr. 9044/05.09.2000 in dosarul nr. 9044/43 D/2000, procurorul financiar Victor Codreanu, examinand dosarul cu rezultatele controlului efectuat de Camera de Conturi a judetului Iasi la RAGCL Pascani (procesul-verbal de contestare nr. 1299/03.09.1999), constata: "Prin rezolutia nr. 1539/P/2000/23 iunie 2000 s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de sus-numitii (angajati ai RAGCL) printre care directorul Cojocaru si contabilul Ciornei, motivatia fiind inexistenta faptelor sesizate. Fata de cele de mai sus, s-a constatat ca in cauza nu au fost savarsite infractiuni si nu exista nici motive pentru atragerea raspunderii civile a unor persoane". Ca urmare a celor constatate, procurorul financiar dispune clasarea cauzei (respectiv a procesului dintre Curtea de Conturi si RAGCL). Cu alte cuvinte, procurorul, pe langa faptul ca claseaza cauza, nu face altceva decat sa probe competenta contabilului sef Dumitru Ciornei. (vom reveni)
Mihai HOGAS
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012612 (s)