International

Scandalul Sky News, privind presupusi traficanti de arme din Romania, DETONAT in Marea Britanie. Prima masura oficiala anuntata

Publicat: 24 oct. 2016

Ofcom, institutia de reglementare a audiovizualului in Marea Britanie, a demarat investigatia in cazul anchetei pe care postul Sky News a difuzat-o pe 7 august privind presupusi traficanti de arme din Romania.

„Investigam daca o ancheta a Sky News care a intentionat prezentarea unui trafic de arme pe teritoriul Romaniei a respectat regulile noastre in privinta acuratetei”, a transmis un purtator de cuvant al Ofcom.

Institutia a precizat ca s-au inregistrat, in total, 190 de reclamatii in acest caz. Reprezentantii Ofcom au precizat ca este prea devreme sa comenteze asupra posibilului rezultat al investigatiei si, implicit, asupra posibilelor sanctiuni pe care le-ar putea primi Sky News.

Unul dintre cei care au spus ca s-a adresat Ofcom in cazul materialului difuzat de Sky News este ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache. Conform unui raspuns transmis News.ro, ambasada a subliniat in sesizarea transmisa Ofcom „caracterul imprecis, incomplet si incorect al informatiilor prezentate in reportajul mentionat, care nu sustin concluziile anchetei jurnalistice respective, si care sunt de natura a proiecta o imagine negativa a Romaniei in randul publicului britanic”.

Consiliul National al Audiovizualului a solicitat Ofcom, la sfarsitul lunii august, sa analizeze reportajul difuzat pe 7 august de postul britanic Sky News in legatura cu un presupus trafic de armament facut pe teritoriul Romaniei, prin prisma legislatiei britanice din domeniul audiovizualului referitoare la informarea corecta a publicului, respectarea acuratetei si impartialitatii in ceea ce priveste opiniile si punctele de vedere exprimate in legatura cu acest subiect.

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat ca relatia cu Marea Britanie este dificila in contextul in care anchetatorii asteapta in continuare raspunsul in cazul comisiei rogatorii prin care se cere inclusiv acceptul ca un magistrat de la combaterea criminalitatii organizate sa participe la unele acte de cercetare.loading...

Adauga un comentariu