Actualitate

Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare după o nouă acuzație de agresiune din partea altei enoriașe. Ce a pățit aceasta

Publicat: 21 sept. 2022
Scandalul Visarion Alexa ia amploare după o nouă acuzație de agresiune din partea altei enoriașe. Ce a pățit aceasta
O altă enoriașă acuză că preotul Visarion Alexa ar fi agresat-o sexual în timpul spovedaniei

Scandalul în care este implicat preotul Visarion Alexa ia amploare după apariția unei noi acuzații de agresiune venite din partea unei enoriașe. Toată povestea a început după ce o femeie în vârstă de 37 de ani l-a acuzat agresiune sexuală și hărțuire. Mai apoi, și alte presupuse victime ale părintelui și-au făcut cunoscute chinurile la care ar fi fost supuse de acesta. În momentul de față, preotul Visarion Alexa se află sub control judiciar pentru 60 de zile.

De aproape o săptămână, un scandal cu ramificații în lumea bisericească a acaparat mass-media din țara noastră. În centrul atenției se află preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din București. În prezent, acesta se află sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. Mai mult, părintele, care a fost suspendat „de la slujirea preoţească”, nu ar fi la prima abatere.

Scandalul „Visarion Alexa”: o nouă acuzație de agresiune din parte altei enoriașe

Recent, a apărut a nouă presupusă victimă a preotului Visarion Alexa, care, sub protecţia anonimatului, a făcut dezvăluiri tulburătoare despre spovedaniile cu tentă sexuală ale părintelui paroh de la „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală. Povestea ei tulburătoare a fost relatată de o altă persoană, pe o rețea de socializare. Femeia susține că totul se petrecea în chilia preotului și astfel ea a ajuns să refuze să mai meargă să se spovedească. De asemenea, ea mai spune că a reclamat aceste abuzuri la alte fețe bisericești însă nu a găsit niciun pic de înțelegere.

„Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și «dragostea» față de aproape.

Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți? M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc. Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, a povestit femeia care a cerut să îi fie păstrat anonimatul.

Angajata unei librării, hărțuită psihic de preotul Visarion Alexa

După cum aminteam, mai multe persoane și-au spus păsul cu privire la abuzurile părintelui Visarion Alexa. Este și cazul Cătălinei, angajată la o librărie de cărți religioase din Piața Unirii. Aceasta susține că de doi ani și jumătate ea este terorizată de preotul Visarion Alexa. Cu toate acestea, ea recunoaște că în cazul ei nu a fost vorba deloc de agresiune sexuală.

„Vă rog, poate îl oprește cineva pe părintele să nu-mi mai facă niciun rău, să pot să am și eu, din nou, o viață normală… Pe 10 august a.c., i-am spus părintelui Visarion Alexa că de acum eu nu mă mai spovedesc la dumnealui și că sper să nu mă mai hărțuiască, dar părintele mă amenință în continuare. Părintele Nectarie, starețul Mănăstirii „Radu Vodă”, m-a sfătuit să fac o reclamație împotriva părintelui Visarion, la Arhiepiscopia Bucureștilor.

Pe 24 august am făcut reclamație, însă domnul de acolo mi-a spus că dumnealor nu prea pot face nimic, că nu pot să-i întrebe pe șefii și colegii mei de la Librăria Sophia care este adevărul (părintele îi pune să mă jignească, să mă amenințe), că părintele are voie să facă ce vrea”, a povestit Cătălina.

Oricum, ițele întregii povești sunt încă departe de a fi deslușite și e de așteptat să mai apară astfel de mărturii ale unor femei care să acuze astfel de abuzuri.
Comentarii
 • Acum apar acuzații pe bandă rulantă!?:)) vreți să îl discreditați așa rău? voi „victimelor” care faceți pe victimele uși de biserică îl ispitiți pe preot și apoi îl acuzați de agresiune !:( Să vă fie rușine !

 • Du-te mah dracului , sunteți niște animale feroce care nu-și pot pune frâna cerințelor interioare !! La bulău cu voi , cu voi toți care sunteți bădărani …pfui drace !!

 • Alt „domn” il ispiteste cu ajutorul enoriaselor. Acesti „functionari”, fie preoti, fie medici, fie profesori, care intra in contact, prin natura profesiei, cu fete, femei ar trebui sa fie niste sfinti. In caz contrar sa-si schimbe meseria.

 • Da apar acum ca ciupercile după ploaie.
  Prima persoana avea o relație foarte apropiata cu parintele. Îl suna zilnic și vorbeau. O fi căzut și el în ispita. Este om și el. Și preoții greșesc. E vina lui dar se și exagerează. Abia așteaptă comentatorii ăștia face-bucali sa se ia de biserica

 • Is niste nesimtite,de iuda,nu le rusine se fac credincioase fac pe iuda ,rusine sa va fie,dar nu uitati daca va suferi i nevinovat,voi veti suferii amarnic,va sporiti ca iepuri,copilasi vor suferii ,dar amarnic sa suferiti si voi la rndul vostru.rusine sa va fie iudelor.

 • Astea care apar acum ca le a violat de ce nu au spus nimic pana acum? Dacă femeia nu vrea nu se întâmplă nimic. Rușine sa va fie ,atunci va plăcut.

 • Doamna in vârsta de 37 de ani a stat ca o vacă sa fie agresată sexual de preot daca era o femeie cinstita riposta găsea ea un mod de a se apăra! Mare rușine pentru aceasta doamna!

 • Sa le fie rusine , acestor ” atacate sexual ” Oare nu au nici o vina !? La biserica , se vine imbracata decent , nu in pantaloni si cu maeu cu spatele gol , fiindca devi ispita, si arata ca esti inafara credintei, cauti altceva !? Consider ca sunt niste , persoane , rau intentionate , stapanite de vicleanul , care provocand , intentionat , ca sa murdareasca si sa dezbine biserica lui Hristos !? Preotul este om, ca noi toti , supus greseli , daca este ispitit si insistent de un diavol incarnat in ” femeie” care ridica coada !? Pacatul este a femeii , drac , nu a preotului ispitit !?

 • Și eu cred că este și vi na bărbatului , mai ales daca este vorba de preoți și pastori, în primul rând, pentru că nu trebuie să dea un asemenea prilej Diavolului, ca să-i și facă lucr aceea lui și să aducă hule la adresa lui DUMNEZEU! Și apoi vina femeilor respective, un om credincios nu se întâlnește singur cu femei și cu tot felul de persoane , ci în compania altora

 • Fata bisericeasca care se presupune ca a agresat sexual mai multe femei , ,,a fluierat în biserica” . Nu este un caz singular relații de aceasta natura. În cazul maicuței care a născut un copil conceput chiar cu un calugar totul a fost trecut sub tăcere. Măicuța a ieșit din mânastire iar călugărul își vede bine mersi de ale lui. Acest lucru s-a întâmplat de comun acord. Fata bisericeasca VISARION ALEXA sta în coasta cuiva și nu stiau cum sa ii ia parohia
  sa pună pe băiatul sau ginerele vreunui prelat.
  Probabil ca i s-a pus în vedere sa meargă la alta biserica mai sărăcăcioaseă în nu știu ce sat uitat de lume și el nu a înțeles. Dacă nu vrei, dacă nu înțelegi, te ajutam te forțam noi. Ispitele au făcut totul ca și cum povestea este de acolo, este la locul ei.
  VISARION ALEXA, astfel ia viata de la început ca la 20 ani dar cu o nevasta supărată și patru copii. Trebui sa ii invatatură de la Iuda, mai întâi stă la masa cu tine, te sărută, te îmbrățișează, apoi te vinde. Nimic în viata nu este degeaba.
  Nu a-i cotizat destul.
  Mult circ și ipocrizie.
  Cred ca tu ai destulă minte sa iei viata de la început în altă țară, tine familia unită.
  Familia este singura biserica în care trebuie sa crezi.

 • Sunt uimit de ce am citit aici. Acesta este un raptor sexual, un dezaxat. Cum puteti sa-I lustily partea. Nu stiti in ce conditii au fost luate prin surprindere aceste femei si nu au putout sa reactioneze si sunt femei simple de la tara care poa nu au avut asemenea experiente cu altfel de pradatori sexuali, obsedati sexuali si javre pana in maduva oaselor. Nu exista scuze si nici circumstante atenuante. Motivatia ca biserica trebuie sa-I ierte si sa -I vindece nu are valabilitate in cazul lor. Poate sa-I ierte dar nu poate sa-I uite. Trebuie sa dezbracati de sutane si aruncati in strada . Acesta normal trebuie depistati in timp up scolii dar daca nu au fost dovediti trebuie dati tot tim pup ca exemplu fara nici o exceptie. Aceste femei pot fi mamele , surorile si sotiile voastre. Ganditi inainte sa aparati asemenea pradatori . Sunt foarte greu de dovedit si sunt foarte abili, de aceea cand sunt prinsi trebuiesc extrasi din sistem ca si pe o masea stricata si aruncati la gunoi.

 • Preotul care a greșit. Trebuie să fie iertat după Cum spune .Tatăl nostru.și totodată păcatele sunt iertate de pr.duhovnic prin spovedanie. Dumnezeu sa vă ierte.Nu mai denigrați biserica ortodoxă. orto-doxa=credință dreaptă.

 • Vina cea mai mare este a enoriașelor daca se simțeau agresate atunci trebuia să depună plîngere și se făcea toate demersurile,medicina legală și cele necesare pentru punerea sub urmărire penală a preotului incriminat.Asa eu constat că spus după luni de zile și apar destule agresate că sună a șantaj și vrea cineva locul lui îl vrea alt bos și știa tot.
  Trebuie studiate și enoriașele ce viața duc și în ce cercuri se invitat.
  Studierea trebuie făcută discret fara că ele sa știe și și va veți lămuri.

 • Hai sa fim seriosi… aceste victime asa zis victime de ce au tacut atata timp? Niste onanii, niste haite ordinare care acum arunca cu noroi in parintele…sa va fie rusine otrepelor care umblati imbracate ca niste taraturi si dupaia va plangeti si va dati femei cuminti.

 • Nu imi sa cred ce citesc in unele comentarii: victima este de vina si daca alte victime nu au reclamat in trecut (de soc, de rusine etc.) de ce o fac acum? Ce faceti se numeste revictimzare.

 • Așa ceva…Nu merită să mai fie preot !!! Acest așa zis popa aduce o pata pe obrazul bisericii Ortodoxe..Nu mai merita sa fie preot! Ce spuneți că ..ispita..etc?! Așa ceva ??!! Nu se accepta spurca altarul bisericii un individ că asta!
  Te duci la biserica sa te rogi, sa te spovedești , sa ceri un sfat și când colo .. cum să mai ai încredere ?! De fapt ce mă mir, că pe vremea lui Ceaușescu cine te trădau ..te duceai la spovedit și după erai luat pe sus. Dumnezeu e in fiecare din noi. Toate frate acasă în inima ta !

 • În spatele Acestor enoriașe (așa zise) se ascunde o mașinărie complexă, care intenționează distrugerea credinței Românului, Ortodoxia care la ora actuală nu este privită cu ochi buni de catre , Oculti în primul rând și apoi de celelalte comfesiuni.

 • Dumnezeu a zis”Cel farà.pacat sa arance piatra”Citi dintre dv.o arunca!?Lasati.l pe Dumnezeu sa judece Nu noi.mai pacatosi decit alti. V.ati gindit vro secunda la fam.preotului.,la sotie la copii d.lui prin c’è trec …..Va sfatuesc sa va vedeti fiecare de viata nostra de crostini pentru Bunul Dumnezeu !!!

 • Pupați l in cur pe bulangiu și dacă vă freca fica,soția sau mama vedem daca mai ziceați că se iartă că e preot.da va dracu de obsedați cu popii voștri

 • Eu nu stiam ca exista credinciosi ortodocși care se duc de mai multe ori într-o luna la spovedanie. Poate doar daca nu au cu cine discuta acasa sau in societate.

Adauga un comentariu